Film & Geluidsfragmenten

Voor elk concert maken wij een korte film die vertoond wordt in de entreehal en de foyers van het Concertgebouw. Hierin gaan we op bezoek bij een liefhebber van het programma dat u gaat beluisteren. We komen over de vloer bij musici, solisten en andere liefhebbers die met passie en kennis praten over hun favoriete werken. Op deze manier krijgt u bijzonderheden over het concert te horen. De films zijn enkele weken voor aanvang van een concert ook op internet via onze website of orkest.tv te bekijken. Als u zich aanmeldt voor onze servicenieuwsbrief ontvangt u automatisch bericht wanneer de nieuwe films online staan.

Fauré - Requiem
Nederlands Kamerorkest
Volgens muzikaal leider Gordan Nikolić schreef Gabriel Fauré met zijn Requiem een meesterwerk. En dat binnen de strenge wetten van het Vaticaan waar een componist van religieuze muziek zich destijds...

Volgens muzikaal leider Gordan Nikolić schreef Gabriel Fauré met zijn Requiem een meesterwerk. En dat binnen de strenge wetten van het Vaticaan waar een componist van religieuze muziek zich destijds aan moest houden.

Tsjaikovski Serenade voor Strijkers
Nederlands Kamerorkest
'Als je niet al verliefd bent, dan raak je verliefd!'. Violiste Laura Oomens over het spelen van de Serenade voor strijkers van Tsjaikovski.

'Als je niet al verliefd bent, dan raak je verliefd!'. Violiste Laura Oomens over het spelen van de Serenade voor strijkers van Tsjaikovski.

Peter en de Wolf
Nederlands Philharmonisch Orkest
Schubert - Symfonie nr. 8 in C 'Grote'
Nederlands Philharmonisch Orkest
Groots is Schuberts 8e symfonie volgens chef-dirigent Marc Albrecht niet alleen vanwege de lengte van het stuk, maar ook door de vele dimensies in de muziek en door de tijdloosheid van de thematiek....

Groots is Schuberts 8e symfonie volgens chef-dirigent Marc Albrecht niet alleen vanwege de lengte van het stuk, maar ook door de vele dimensies in de muziek en door de tijdloosheid van de thematiek. 

Strauss Tod und Verklärung & Vier letzte Lieder
Nederlands Philharmonisch Orkest
Voor chef-dirigent Marc Albrecht is de cyclus Vier letze Lieder het belangrijkste werk van Richard Strauss. Hij schreef het aan het eind van zijn leven en grijpt thematisch terug naar zijn jeugdwerk...

Voor chef-dirigent Marc Albrecht is de cyclus Vier letze Lieder het belangrijkste werk van Richard Strauss. Hij schreef het aan het eind van zijn leven en grijpt thematisch terug naar zijn jeugdwerk Tod und Verklärung. Beide stukken zullen in één programma te horen zijn.