Gastenboek

We hebben genoten van een prachtig concert. Vooral de solist was geweldig om te horen en te zien. Verder is het altijd mooi om het orkest aan het werk te zien. Het afsluitende stuk van Tsjaikovski was prachtig. Hoop nog vele mooie concerten van jullie te zien.

Verlate, maar zeer gemeende reactie: heel erg genoten op 3 mei van het Schumann-concert! Speciaal gekomen voor deze geweldige componist en wat een geweldige uitvoering van alles! Ontspannen kunnen genieten, dat lijkt mij het grootste compliment wat uitvoerenden kunnen krijgen, toch? De 4e symfonie, die mij altijd (echt relatief hè) wat minder aanspreekt dan de 1e en 2e, is hier voor mij weer nieuw leven ingeblazen!

Hierbij mijn welgemeende complimenten voor de programmering van het concert van gisteren avond in de grote zaal.
Bach vooraf, prachtig gespeeld, verstild met de spanning van een Fuga, Britten met een mooie zang-verhaallijn en na de pauze het requiem van Mozart.
Een top koor met een spat zuivere klank en een prachtig begeleidend orkest. Een orkestleider die in staat is te leiden en ook onder een dirigent te spelen.
Een kamerorkest wat eigenlijk zaalorkest was, vooral na de pauze.
De solisten als kers op de taart, een alt met prachtige grondtonen daarboven de sopraan al sprankelend en dan de twee heren die elkaar goed kleurden.
Kortom een waardige afsluiting van ons seizoen.
Hartelijk dank.

We hebben vrijdagavond 3 mei erg genoten van de Schumanavond, mede dankzij de lezing over de vierde symfonie door Kees Wisse. Het was een bijzondere ervaring, dank...

Compliment en bewondering voor de geweldig geïnspireerde en inspirerende wijze waarop (op vrijdag 3 mei) de, te weinig gehoorde, Schumann-stukken voor piano en orkest werden gespeeld. Solist en orkest onder de voortreffelijke en enorme musiceervreugde uitstralende leiding van Marc Albrecht weer in topvorm ! En met welk een energie en klankschoonheid werden ook de Manfred-ouverture en de vierde symfonie uitgevoerd. Zittend vlak achter de uitstekende contrabasgroep waren wij er getuige van hoe ook deze musici eén met hun instrument waren (er soms bijna in kropen) en hoe zij bij de razendsnelle, en spatgelijke passages van het slot-presto van de vierde symfonie muzikaal werkelijk helemaal uit hun dak gingen. Dat is pas muziek maken en hierdoor werd weer eens duideljk dat het beluisteren van de mooiste CD nooit het beleven van een concert waarbij de muziek ter plaatse hoorbaar en zichtbaar tot stand komt kan vervangen.

Bob Berkemeier . .

Gisteren voor het eerst Nederlands kamerorkest live mogen zien in Paradiso.
Waanzinnige avond geweest. Geweldig vioolspel. Voor herhaling vatbaar. Had nog wel uren kunnen luisteren.

afgelopen zondag 14 april met gezelschap van 5 personen concert bijgewoond van het Nederlands kamerorkest
met het programma la dolce musica met muziek van Nino Rota-Mozart-Puccini en Schubert. Of de vervanging van de pianist een aderlating is geweest kan ik niet beoordelen maar we hebben genoten van het mooie spel van Lucas Jussen in pianoconcert no 24 van Mozart en zeker ook van de prachtig gespeelde toegift, BRAVO.
Eveneens genoten van het orkest zeker niet het minst van symfonie nr. 3 van Schubert,met zeer mooie
klarinetten zowel qua opvatting als de toon. Zeer gevoelig gespeeld.
Voor herhaling vatbaar.

Mijn vrouw en ik hebben op zondagmiddag 14 april genoten van
het prachtig concert door het Nederlands Kamerorkest in het
Concertgebouw. Vooral het optreden van Lukas Jussen met het
20e Pianoconcert van Mozart was heel mooi.

Wat hebben wij genoten van het concert Zaterdagavond 13 April
ieder keer verbazen wij ons over de dirigent, zonder voor zijn orkest te staan spelen ze gewoon hun spel, prachtig!
en dan dat grandiose spel van Lucas wat een talent , ook nog een toegift!L88LA

Genoten van het concert op 09-03-2013. Een hernieuwde kennismaking met het het vierde pianoconcert van Beethoven, dat ik al vanaf mijn jeugd uit het hoofd ken omdat mijn moeder vaak de LP draaide van dit concert, maar de Alpensinfonie kende ik niet en heb daar enorm van genoten. Op een gegeven moment werd mijn aandacht met name getrokken naar de contrabassen, zoals vooral op de voorste rij de twee jongere contrabassisten met passie en beleving stonden te musiceren was geweldig... ze zaten er helemaal in!!
Groot respect voor al deze musici, want het waren er veel deze avond en voor de dirigent die perfect dirigeerde. Gisteravond het concert nogmaals via de radio beluisterd en weer was het genieten geblazen!!

Graag wil ik u vertellen hoe ik, samen met mijn moeder, genoten heb van het concert van gistermiddag in de grote zaal van het concertgebouw. Het vierde concert van Beethoven was heel melodieus met een hele goede solist.
De alpenouverture van Strauss na de pauze was een feest om naar te kijken ( vanaf rij 9 podium prachtig te zien) en te luisteren. Met alle instrumenten die er maar zijn in een orkest.

Deze dirigent hebben wij voor het eerst zien optreden, wat is hij goed!!!!!!!!

Wij hebben een heerlijke middag gehad, hartelijk dank voor iedereen die eraan heeft meegewerkt.

zondag 10 maart 2013.
HEB ZATERDAGAVOND 9 MAART 2013 EEN WERKELIJK MONUMENTAAL CONCERT GEHOORD!!!

ZELDEN HEB IK DE ALPEN MOOIER "GEZIEN" EN "GEHOORD"
EEN GEWELDIGE INTERACTIE TUSSEN EEN BEVLOGEN DIRIGENT EN EEN ZEER GECONCENTREERD ORKEST.

Ik vond het concert prachtig afgelopen zondag, echter de zang van Christianne was niet goed achter in de zaal te horen en dat was jammer.

Verder iets anders dan het inhoudelijke van het concert.
Na afloop is het bij de jassen afhalen een ongekende bende. Veel ouderen gaan te vroeg de zaal uit gaan bij de jassenafhaal staan en laten later (terwijl dus anderen ook proberen hun jas te halen) kaartjes navoren geven zodat velen voordringen.
Verder is het bij het uitrijden ook een puinhoop. Veel mensen willen tegelijk vanuit de zijuitritten voordringen en willen het liefst met meerdere auto's door de uitrit met liggen palen. Misschien kunnen de verkeerswachters dit beter begelijden anders gebeuren er ongelukken.
Jammer dat mensen allemaal haast schijnen te hebben en ik dacht altijd dat mensen die naar het concert gingen een beetje niveau hadden maar blijkbaar niet!!!

Mijn vrouw en ik hebben zaterdagavond (23 februari) bijzonder genoten van het concert met soliste Christianne Stotijn, in het Verdi-Berlioz-Franck-programma. De originele en buitengewoon suggestief georkestreerde Berlioz-cantate was een goede keus. Men hoort dit werk nooit en dat is onterecht. Dat geldt ook voor de, niet zo vaak hoorbare, subliem gespeelde Franck-symfonie. Het hele orkest speelde prachtig, dat staat voorop, maar zittend vlak achter de contrabassisten willen wij juist ook hen complimenteren met de enorm, zowel hoorbaar als zichtbaar, geëngageerde en energieke manier waarop de stokken diep in de snaren gingen in de ook voor hen zo dankbare en zware partijen in deze geweldige compositie.

Bob Berkemeier
Uithoorn

Het concert Berlioz en Fracnk op zaterdag 23 februari was heel mooi.
Paolo Carigani en Christianne Stotijn hebben daar aan bijgedragen.

Jammer dat we de musici niet konden ontmoeten want de zaal ging te laat open.

Via via kreeg ik 2 kaarten voor een concert naar keuze in muziekgebouw aan het IJ of concert gebouw, nu moet ik zeggen dat ik in beide gebouwen nooit eerder ben geweest en dat ik tevens van oorsprong een rock muziek fan ben en totaal geen ervaring had met klasieke muziek, ja soms hoor ik wel eens muziek van ja dat klinkt wel goed in de oren, ik heb dus gekozen voor een tipple concert van Beethoven in het concert gebouw, nou ik moet zeggen het was een byzondere goede ervaring.
Dank voor dit concert, wellicht kom ik nog eens in het concertgebouw.

Van het concert op zaterdagavond, 9 februari hebben mijn man en ik genoten. Zowel voor de pauze met de drie solisten, als na de pauze met de harp en het orkest viel bij ons in de smaak. Het was de moeite waard.

Wij waren bij het concert van 9 februari in het concertgebouw: ontdekkingen waren de dans van Debussy en Gounod 1 (zeer fraaie hobo solo, derde deel).
Maar wat is dirigent Nikolic een bijzonder irritant man: hij zou moeten leren, rustig op een stoel te zitten, doen andere violisten ook. Je hebt steeds de angst dat hij van de stoel valt: kortom geen optisch plezier.

wo. 09/01/2013
Heb afgelopen zondag ontzettend genoten van het concert "eerlijke liefde".Enkele jaren geleden vond ik de ouverture van de opera Tannhaüser in het muziektheater ook al zo ontroerend en prachtig gespeeld door het philharmonisch orkest.Nu was er weer dat geweldige gevoel.De alt Birgit Remmmert zong geweldig mooi, ook de andere stukken van het concert werden prachtig uitgevoerd onder de zeer gedreven dirigent Mark Wiigglesworth.
Heb gisteravond nog geluisterd naar radio 4, waar gedeelten van bovenstaand concert werden uitgevoerd, maar life in de zaal zitten van het concertgebouw is toch het mooist!
Bedankt voor de gewldige luistermiddag...

Vorige week zaterdag genoten van Moessorgski, celloconcert van Dvorák, wat een solist!
Brahms viel wat tegen, beetje mat. Maar de kers op de taart was toch wel Pop meets Classic in de Spiegelzaal.
Peter Elbertse tracteerde ons op een geweldige act; pop, opera, een geweldige mix van klassiek en modern met vier gedreven muzikanten. Dat Elbertse een groot paukenist is, wisten we al, maar dat hij ook kan zingen, pianospelen en uit alles ritme haalt waar hij maar op kan slaan..................genoten!! Dit mag van mij na elk concert, hartelijk dank!

Maandagavond 22 oktober genoten van het concert Romantiek voor cello ; ongelooflijke prestatie van de cellist. We hadden dit concert gereserveerd vanuit Zwitserland waar ik al jaren woon, en ik ben met mijn 16 jarige zoon geweest, die fagot speelt sinds z'n 9 e jaar. Wat een genoegen om voor het concert te hebben kunnen spreken met de "Madame Baasoniste ", waarvan we helaas niet de naam weten (misschien leest ze dit en kan ze ons mailen?) al met al hebben we ontzettend veel plezier gehad en had mijn zoon ook hier in een harmonie Fantasia gespeelt.

Wij, mijn man en ik en onze dochter van 13, waren afgelopen zaterdagavond bij het concert Romantiek voor cello. Dank zij het leuke mailtje vooraf hadden we de scene uit Fantasia met de Nacht op de kale berg op vrijdagavond al uitgebreid bekeken en beluisterd. Maar live is toch wel even anders, wat een geweldig stuk! Vervolgens tot tranen toe geroerd door de cellist bij het celloconcert van Dvorak. Brahms daar nog achteraan was voor ons alle drie een beetje te veel van het goede. Maar evengoed zijn we nog heel even blijven plakken bij Pop meets Classic in de spiegelzaal. Leuk!

Van het concert op Ztardag 20 oktober hebben wij bijzonder genoten. De uitvoering van nacht op de kale berg en het celloconcert van Dvorzak in het bijzonder. Het enthousiasme van de musici en de dirigent zorgden voor een mooie muzikale avond.
Ook na het concert de ontmoeting met 4 zeer enthousiaste muzikanten in de spiegelzaal maakte het tot een zeer aantrekkelijke zaterdagavond.

Afgelopen zaterdag (21 oktober 2012) Een prachtig concert bijgewoond.
Het eerste deel was Moessorgski (bekend van Disney's Fantasia). Het tweede deel was
een celloconcert van Dvorák met als gastspeler de Noor Truls Mork. Prachtig vertolkt.
Het derde deel was Brahms met de romantische symfonie nr. 2 op. 73 in D. Dit laatste
werd na de pauze opgevoerd.
Het publiek (was volle bak in het Concertgebouw!) was razend enthousiast.
Als 'toetje' was er nog live muziek in de Spiegelzaal. Dit was een ontzettend mooie
afsluiting en ook prachtig gedaan. Het publiek, jong en oud, genoten van (klassieke)
uitvoeringen van Queen, You 2 en The Beatles, gelardeerd met een aantal bekende
opera stukken (oa. Barbier van Sevilla).
Dit was wat ik noem een cadeautje! Prachtig. Een onvergetelijke avond. Moet vaker
gedaan worden. Een aanrader.

Gisterenmiddag ,een prachtige uitvoering van het concert de Tovenaarsleerling gehoord.
Voor mij een hernieuwde kennismaking met met de stukken van 3 componisten en een geweldig spel van de cellist in het concert van Martin ,voor mij een nieuwe ervaring! Ik heb genoten en mijn vriendinnen met mij!
.

Ik heb gisteren het concert "De Tovenaarsleerlingen" bezocht en twee uur lang met kippevel zitten luisteren. Vooral de passie en het plezier straalde van het orkest, de dirigent en de solist af wat ook weer invloed had op het plezier van de luisteraar. Geweldig concert! Jammer dat niet meer jongeren (ik ben 31) zich interesseren voor klassieke concerten, dit orkest is echt een aanrader namelijk.

Op 14 oktober de stukken van Dukas, Martin, Debussy en Ravel gehoord.
Marc Albrecht vond ik fenomenaal dirigeren. Erg genoten van een orkest waar dankzij de dirigent de topklasse aan te horen is!

Het stuk van Martin met cello solist vond ik minder geslaagd. Ik had het idee dat de solist overtroefd werd door het orkest. Dat zou niet zo moeten zijn. Janine Jansen zou dat niet overkomen.

Ik kijk uit naar de volgende concerten in deze serie.

Samen met mijn zus op 25 september heerlijk genoten van de prachtige muziek van Diepenbrock en Bruckner. Weer eens wat anders dan wat ik vaak luister, daardoor niet voorspelbaar. Zo'n avond is echt voedsel voor je ziel!

Gistervond naar het concert gewees. Bij Die Nacht van Diepenbrock kwam de zang helaas voor mij niet voldoende boven het orkest uit. Dan vallen nuances weg en het werk maakte dan ook niet zoveel indruk.
De vierde symphonie van Bruckner maakte de avond helemaal goed. Wat een prachtig werk en indrukwekkend uitgevoerd. Hulde voor dirigent en orkest.

Erg genoten van het concert van 24 -09
Vooral Diepenbrock was voor mij een verrassing.

Een heel bijzondere compositie "Die Nacht" van Alphons Diepenbrock. Dat mag veel vaker worden uitgevoerd. Bruckners Vierde symfonie ging mij in het scherzo iets te snel, het klonk niet overal beheerst. Leuk die info in de schriftelijke toelichting over de Finale uit 1878, maar welke versie werd er nu uitgevoerd? Die van 1878 met de finale uit 1880. Welke editie van de partituur? Nowak 1953, of de oudere uitgave door Robert Haas? Dit soort informatie mag de luisteraar niet onthouden worden. Doe eens de versie uit 1874, het scherzo is helemaal anders, maar het is heel bijzonder die versie eens in het Concertgebouw telaten horen. Misschien is het ook iets om de gebruikelijke drie delen te spelen en dan ook de Volksfest-Finale uit 1878.

Wij vonden het een prachtig concert en we zaten eerste klas!

We hebben gisteren, 4 juni, genoten van Schumann. Met Gordon Nikolic, de solist, heeft het Philharmisch een geweldig talent in huis. Ook de dirigent, Marc Albrecht, is een kanjer. We hopen, dat hij jarenlang blijft. Op naar Das Lied von der Erde!.

Zondag 3 juni naar mijn eerste klassiek concert geweest. In 1 woord WOW. Voor herhaling vatbaar. Ik ben erg onder de indruk.

Gisteren naar Muziekgebouw aan het Ij voor een kinderconcert. Musici in strandkleding, een boswachter in gevecht met een zwerm bijen, een schimmenspel en een pratende tuba - plus prachtig muziek. Dit was niet onze eerste kinderconcert, maar wel het leukste - grootouders en kleinkind hebben er erg van genoten - hartelijk dank!

Fantastische uitvoering van Ein Deutsches Requiem gisteravond! Indrukwekkend Toonkunstkoor en solisten.
Jammer dat Ryan Wigglesworth niet kwam opdagen om zijn premierestuk Sternenfall toe te lichten in het muziekcafe.

Wat een prachtig concert op 14 mei!
wat een werk moet er verzet zijn om een invaller te vinden voor de cellist.
een enorm applaus voor de cellist en het orkest.

Prachtig concert gisteren [14 mei] Wat een werk zal er verzet zijn om op zo korte termijn
een cellist [en wat voor een] te vinden om de zieke te vervangen.
Behalve voor de cellist ook een daverend applaus voor degenen die dat geregeld
hebben.

Prachtig concert gisteren [14 mei] Wat een werk zal er verzet zijn om op zo korte termijn
een cellist [en wat voor een] te vinden om de zieke te vervangen.
Behalve voor de cellist ook een daverend applaus voor degenen die dat geregeld
hebben.

Een weergaloos concert gisteravond (dinsdag 8 mei)! Welhaast overbodig te melden dat het orkest groots was, in ouverture, pianoconcert en symfonie. Hoogtepunt was voor mij de Nocturne-toegift van Lars Vogt, waarbij je een spelt kon horen vallen. Dirigent Pablo Gonzalez zat onderwijl eenvoudigweg tussen alten en celli op de grond zat te luisteren, een prachtig bescheiden, sympatiek gebaar! Na de pauze zette hij een buitengewone "Pathétique" van Tsjaikovski neer. Net als bij "Egmont" afwisselend dirigerend met de handen en met de baton. Ik kende hem alleen van naam en zag hem gisteren voor het eerst aan het werk, maar wat mij betreft: gauw weer uitnodigen die man!

Mooi concert vanmiddag, erg genoten.
pianist Lars Vogt vond ik niet zo geweldig, speelde met weinig gevoel

Symfonie Pathetique was geweldig,

houd me op de hoogte van jullie concerten,

m. vr.gr. rolinka

Gister genoten van Beethoven's eroica onder de bezielende leiding van Gordan Nikolić.
Prachtig!
Twee x jammer:
"helaas geen volle zaal"en
"helaas geen staande ovatie voor de dwarsfluit". Dat had ze zeker verdiend, hulde!!

complimenten voor de aanpassing van de website!!!

We hebben erg genoten van het concert op 7 februari in Paradiso. Ik blijf graag op de hoogte van volgende concerten.

Ik heb vanavond genoten van het orkest, geweldig!
Kan je mij op de hoogte houden van de concerten van Nedpho?

Thanks,
Rita Renoult

Mijn vrouw en ik hebben gisteren genoten van het concert in Paradiso.
Hou ons op de hoogte van de activiteiten van NedPho Unplugged.

Complimenten voor het heerlijke concert gisteravond in Paradiso. Als trouwe bezoeker van het concertgebouw en liefhebber van klassieke muziek, vond ik het een grote prestatie dat dat het jullie gelukt is om de zaal
grotendeels gevuld te krijgen met een enthousiast relatief jong publiek.

Wat een prachtig concert afgelopen vrijdag in het Muziekgebouw. Wat een multi-talent die Wigglesworth

Laat een bericht achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
CAPTCHA
Onderstaande vraag wordt gesteld om spam-inzendingen te voorkomen.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
ShareDeel