Bruckner

Chef-dirigent Marc Albrecht over Bruckner

Chef-dirigent Marc Albrecht neemt u mee in de voorbereidingen op Bruckners Symfonie nr. 8, die hij in januari 2016 uitvoerde met het Nederlands Philharmonisch Orkest. Op 5 en 7 november 2016 dirigeert hij Bruckners Symfonie nr. 5 in Het Concertgebouw.

Marc Albrecht dirigeert Bruckners Vijfde

Marc Albrecht dirigeert Bruckners Vijfde

MEDIA

Programma

BRUCKNER - Symfonie nr. 5, Originalfassung
geen pauze

Marc Albrecht
Marc Albrecht dirigeert een Brucknersymfonie als een jongensboek’ zo typeerde de NRC de benadering van chef-dirigent Marc Albrecht en zijn benadering van Bruckners symfonieën. Orkest, chef en Bruckner vormen een trio dat al heel wat seizoenen onlosmakelijk met elkaar verbonden is. Sinds zijn aantreden bij het orkest heeft de Albrecht  jaarlijks een symfonisch monument van de befaamde Oostenrijkse grootmeester voor het voetlicht gebracht. Na de glorieuze Achtste van vorig jaar, werpt hij zijn licht dit seizoen op de Vijfde.

  • Over de musici

Rondom het concert

De Ontmoeting: Marc Albrecht dirigeert Bruckners Vijfde
za 5, ma 7 nov 2016
De Ontmoeting
Het Concertgebouw, Amsterdam

Bruckner | Symfonie nr. 8 - Marc Albrecht

In zijn Symfonie nr. 8 nodigt Bruckner de luisteraar uit in een reusachtige kathedraal van klank. Publiek en musici worden volgens chef-dirigent Marc Albrecht met elkaar verbonden door de ervaring dat ruimte en tijd oneindig kunnen zijn.

Bruckners machtige Achtste

Bruckners machtige Achtste

MEDIA

Programma

Bruckner - Symfonie nr. 8
Geen pauze

Twee muzikale reuzen uit Wenen, Mahler en Bruckner, hebben op chef-dirigent Marc Albrecht een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Jaarlijks prijkt dan ook van beiden een grote symfonie op het programma. Dit jaar van Anton Bruckner de machtige Symfonie nr. 8, die het gehele concert zal vullen. Lang heeft Bruckner geworsteld met deze symfonie. Het kostte hem bijna acht jaar bloed, zweet en tranen en eigenlijk was hij nog niet tevreden. Bij de premiere vonden sommigen de muziek bijna te overweldigend.

  • Over de musici

Rondom het concert

Inleiding: Bruckners machtige Achtste
zo 17 jan 2016
Inleidingen
Het Concertgebouw, Amsterdam
NedPhO Anders: Bruckners machtige Achtste
za 16 jan 2016
NedPhO Anders
Het Concertgebouw, Amsterdam
Muziekcollege: Bruckners machtige Achtste
za 16 jan 2016
Lezingen
NedPhO-Koepel

Bruckner Symfonie nr. 6

Volgens Tuba-speler David Kutz plaatst Bruckner de koper- en houtblazers op een voetstuk in zijn Zesde symfonie. 

Bruckner Symfonie nr. 2

De 'Symfonie van de pauzes', zo wordt Bruckners Tweede symfonie ook wel genoemd. Bassist Luis Cabrera Martin vertelt dat in die stiltes in de muziek de betrokkenheid van het publiek essentieel is.

B&B

B&B

MEDIA

Programma

Brahms - Vioolconcert
Bruckner - Symfonie nr. 7

Het Nederlands Philharmonisch Orkest opent het seizoen met twee grootheden die zich aan het orkest verbonden hebben: Marc Albrecht gaat zijn derde seizoen in als chef-dirigent en de inmiddels tot ster uitgegroeide violiste Isabelle Faust is dit seizoen artist-in-residence. Het programma is helder en doeltreffend, waarmee zij bewijzen dat B&B in de muziek naast ‘Bach en Beethoven’ ook heel andere namen kunnen vertegenwoordigen. De avond opent met het prachtige, in 1862 in Wenen voltooide Vioolconcert van Brahms.

  • Over de musici

Pagina's