Aadje Piraatje viert feest in Paradiso!

Nederlands Philharmonisch Orkest

Aadje Piraatje viert feest in Paradiso!
Facebook Event:

Aadje Piraatje komt terug naar Paradiso! Het karakter uit het succesvolle kinderboek van Marjet Huiberts en Sieb Posthuma staat op zondag 8 april in de poptempel in Amsterdam. Acteur Ton Meijer vertelt het verhaal Aadje Piraatje viert feest! samen met drie musici uit het Nederlands Philharmonisch Orkest in een spannende voorstelling met veel muziek. Aadje Piraatje viert feest! is voor iedereen vanaf 4 jaar. 

Aadje Piraatje viert feest!

Samen met de kinderen gaan Ton en de musici op reis met Aadje en alle andere piraten aan boord. De verhalen die voorbij komen in Aadje Piraatje viert feest! zijn heel herkenbaar voor kinderen. Zoals het verhaal Tand, waarin Aadje een melktand inruilt voor een grote-mensen-tand. Verder beleeft Aadje allerlei avonturen met zijn vader en de andere piraten aan boord van het piratenschip. En natuurlijk komen alle bekende verjaardagliedjes voorbij.

 • Over de musici
 • Herman Draaisma

  Herman Draaisma, klarinet

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Herman Draaisma studeerde klarinet aan de Muziek Pedagogische Akademie te Leeuwarden bij Gerard van der Weerd. Hij vervolgde zijn opleiding bij Pierre Woudenberg aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

  ook basklarinet

  Herman Draaisma studeerde klarinet aan de Muziek Pedagogische Akademie te Leeuwarden bij Gerard van der Weerd. Hij vervolgde zijn opleiding bij Pierre Woudenberg aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar hij na de voltooiing van zijn klarinetstudie orkestdirectie studeerde bij Lucas Vis. Daarnaast rondde hij een studie basklarinet af bij Tom Sieuwerts.

  Na een aantal jaar geremplaceerd te hebben bij het Radio Philharmonisch Orkest, het Radio Symfonie Orkest, het Residentie Orkest en het Orkest van het Oosten kwam hij in 1992 als klarinettist/ basklarinettist in vaste dienst bij het NedPhO|NKO. Daarnaast is Draaisma actief als dirigent bij verschillende orkesten, waaronder het strijkorkest Zoroaster en het leerlingen-strijkorkest ‘Arcato’ van de vioolpraktijk Petra Westra te Zutphen. Per 2004 is hij dirigent van Brassband ‘De Eendraght’ te Nieuwegein.

  Deel
 • Paul Lemaire

  Paul Lemaire, slagwerk

  Nederlands Philharmonisch Orkest
  Deel
 • Joanna Trzcionkowska

  Joanna Trzcionkowska, 2e viool

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Joanna Trzcionkowska volgde haar vioolstudie aan het Conservatorium van Warschau bij prof. Z. Bakowski en in Rusland bij prof. Z. Bron. Ze werkte als eerste violiste in het Nationaal Symfonieorkest van Warschau.

  Joanna Trzcionkowska volgde haar vioolstudie aan het Conservatorium van Warschau bij prof. Z. Bakowski en in Rusland bij prof. Z. Bron. Ze werkte als eerste violiste in het Nationaal Symfonieorkest van Warschau, tot ze in 1990 naar Nederland kwam.

  Deel
Deel