AYPhil LOVE (voor iedereen tot 35 jaar)

Nederlands Philharmonisch Orkest

AYPhil LOVE (voor iedereen tot 35 jaar)

Programma

Tsjaikovski – Ouverture uit Romeo & Juliet
Elgar – Celloconcert 

Let op: dit concert is voor iedereen tot 35 jaar.

Het Nederlands Philharmonisch Orkest heeft een zusje: het Amsterdam Young Philharmonic! Amsterdam Young Philharmonic is een jeugdorkest dat op topniveau het grote symfonische repertoire speelt. Het orkest – in het kort AYPhil (spreek uit: I feel) – is een orkest voor middelbare scholieren in de leeftijd van 12 tot 19 jaar. Musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest coachen de aanstormende talenten van AYPhil om het hoge niveau te kunnen bereiken. De repetities vinden plaats in de NedPhO-Koepel, de plek waar ook het Nederlands Philharmonisch Orkest gevestigd is. Jacob Slagter, voormalig hoornist van het Koninklijk Concertgebouworkest, is dirigent van AYPhil.

AYPhil LOVE met Sietse-Jan Weijenberg

In ‘AYPhil LOVE’, het tweede project van Amsterdam Young Philharmonic, vieren we de liefde met de Ouverture uit Romeo & Juliet van Tsjaikovski en het Celloconcert van Elgar. Solist in dit programma is Sietse-Jan Weijenberg, aanvoerder cello in het Nederlands Kamerorkest.

 • Over de musici
 • Sietse-Jan Weijenberg

  Sietse-Jan Weijenberg, cello

  Nederlands Kamerorkest

  Cellist Sietse-Jan Weijenberg studeerde aan de conservatoria van Groningen en Parijs en volgde masterclasses bij onder anderen János Starker en Natalia Gutman. Hij won prijzen op diverse concoursen. In 2009 bereikte hij als eerste Nederlander de finale van het Rostropovich Concours. 

  aanvoerder

  Cellist Sietse-Jan Weijenberg studeerde aan de conservatoria van Groningen en Parijs en volgde masterclasses bij onder anderen János Starker en Natalia Gutman. Hij won prijzen op diverse concoursen. In 2009 bereikte hij als eerste Nederlander de finale van het Rostropovich Concours. Sinds 2010 is hij actief geweest als cello-aanvoerder bij diverse orkesten zoals het Residentie Orkest, het Noord Nederlands Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest. In 2013 kreeg hij een vaste positie bij het Nederlands Kamerorkest.

  Sietse-Jan Weijenberg trad regelmatig als solist op bij onder meer Amsterdam Sinfonietta, het Nederlands Studenten Orkest en het Orchestre de Paris. Vorig seizoen speelde hij met groot succes bij zijn eigen Nederlands Kamerorkest het Celloconcert nr. 3 van C.Ph.E. Bach. Daarnaast speelt hij met diverse kamermuziekensembles. Met zijn trio Demian won hij in 2009 de eerste prijs bij het internationale Maria Canals Pianotrio Concours. Ook concerteerde hij op gerenommeerde festivals als het Kuhmo Kamermuziekfestival en het Storioni Festival. Bij het Canadese label Ultra Analogue heeft hij diverse opnames gemaakt met onder andere werk van Bach en Beethoven.

  Deel
Deel