Bach in de Bajes

Nederlands Kamerorkest

Bach in de Bajes

Programma

BACH - Goldberg Variaties

Bach in de Bajes door het Nederlands Kamerorkest is uitverkocht! Wel zijn er nog kaarten beschikbaar voor Air Bach, met onder meer zangeres Janne Schra, op 21 maart (aanvang 20.00 uur) in de Tolhuistuin. Meer info en bestellen

Musici van het Nederlands Kamerorkest spelen op dinsdag 21 maart tijdens Happy Bachdag onder de noemer Bach in de Bajes muziek van Johann Sebastian Bach in de voormalige Bijlmerbajes, vlakbij het Amstelstation in Amsterdam. Happy Bachdag is een initiatief van het klassieke muziekplatform 24classics en vindt dit jaar voor de vierde keer plaats op de geboortedag van Bach. Tijdens deze dag zijn er in heel Amsterdam, maar ook in Utrecht, Dordrecht en Nijmegen, concerten met muziek van Bach.

Het trio van het Nederlands Kamerorkest, dat bestaat uit Lonneke van Straalen (viool), Anna Magdalena den Herder (altviool) en Jan-Bastiaan Neven (cello), speelt tijdens Bach in de Bajes de Goldberg Variaties van Bach in een bewerking voor strijktrio door Dmitry Sitkovetsky. Het trio staat onder leiding van Den Herder, die naast het Nederlands Kamerorkest ook sinds 2013 in het gerenommeerde Goldberg Strijktrio speelt en uitermate bekend is met dit beroemde en prachtige werk van Bach. Alleen al daarom, en natuurlijk vanwege de bijzonder locatie, wordt dit een onvergetelijke avond. De Bijlmerbajes is sinds juni 2016 gesloten. Het concert vindt plaats op de plek waar vroeger de wasserette was.

  • Over de musici
Deel