Bach voor de Gracht

Nederlands Philharmonisch Orkest

Bach voor de Gracht

Programma

Bach - Sonate nr. 3 voor soloviool
Bach - Cellosuite nr. 1

Op maandag 21 maart viert het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest de 331ste verjaardag van Johann Sebastian Bach met een concert in Museum Van Loon in Amsterdam. Het concert Bach voor de Gracht – een vervolg op het succesvolle Bach voor het Volk in het Volkshotel vorig jaar – is onderdeel van de derde editie van de Happy Bachdag. Het evenement, dat door heel Amsterdam plaatsvindt, wordt georganiseerd in samenwerking met 24classics, de streaming website met de beste klassieke muziek.

Het concert in de prachtige hal van Museum Van Loon aan de Keizersgracht in Amsterdam begint om 20.30 u en wordt gepresenteerd door Beitske de Jong. Violist Vadim Tsibulevsky, concertmeester van het Nederlands Philharmonisch Orkest speelt Sonate nr. 3 voor soloviool van Bach; Jan Bastiaan Neven, cellist in het Nederlands Kamerorkest, speelt Cellosuite nr. 1.

Naast het concert in Museum Van Loon worden er tijdens Happy Bachdag op uiteenlopende plekken Bach-concerten georganiseerd. Bovendien is er op meer dan 100 plekken in Amsterdam de muziek van Bach te horen: in winkels, parkeergarages, sportscholen, cafeetjes en restaurants.

 • Over de musici
 • Jan Bastiaan Neven

  Jan Bastiaan Neven, cello

  Nederlands Kamerorkest

  Jan Bastiaan Neven is plaatsvervangend aanvoerder cello van het Nederlands Kamerorkest.

  plv. aanvoerder

  Jan Bastiaan Neven kreeg toen hij tien jaar was zijn eerste cello-lessen van Jan Hollinger. Hij vervolgde zijn studie aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf bij Johannes Goritzki en later met een beurs van het Prins Bernard Cultuurfond aan het New England Conservatory in Boston bij Colin Carr en Laurence Lesser. Hij nam deel aan masterclasses met Gary Hoffman, Frans Helmerson, Anner Bijlsma en Philippe Müller. Reeds op jonge leeftijd trad Jan Bastiaan Neven op als solist met orkesten in Europa en de Verenigde Staten. Als kamermusicus speelde hij op de festivals van Norfolk, Verbier, Freyburg (USA), Sleeswijk-Holstein, Trecastagni (Sicilië), S'Agaro (Spanje) en "Le Festival des Heures Romantiques" in Monthodon. Als lid van het Huntington Piano Trio trad hij op in Carnegie Hall en vele andere plaatsen in de Verenigde Staten. Jan Bastiaan Neven is plaatsvervangend aanvoerder cello van het Nederlands Kamerorkest. Hij speelt op een cello van Antonio Pellizon, ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

  Deel
 • Vadim Tsibulevsky

  Vadim Tsibulevsky, concertmeester

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Sinds 2001 is Vadim Tsibulevsky als 1e concertmeester verbonden aan het Nederlands Philharmonisch Orkest.

  1e concertmeester

  De uit Azerbeidjan afkomstige violist Vadim Tsibulevsky maakte al op tienjarige leeftijd zijn debuut in Bakoe. Twee jaar later won hij een regionaal violistenconcours hetgeen hem in staat stelde leerling te worden van de Centrale Muziekschool voor Begaafde Kinderen in Moskou. Hij vervolgde zijn opleiding aan het conservatorium van Moskou waar hij concertmeester van het conservatoriumorkest werd. Hij verhuisde naar Israël waar hij lid werd van het Israëlisch Kamerorkest dat toen onder leiding van de befaamde violist Shlomo Mintz stond en studeerde onder Yair Kless. In 1996 werd hij concertmeester van het Belgische kamerorkest I Fiammingi. Regelmatig was Vadim Tsibulevsky als solist te horen in recitals en op festivals in Europa, Rusland en Israël. Hij speelde onder meer met bekende musici als Shlomo Mintz, Philippe Entremont en David Golub. Ook trad hij op als gastconcertmeester bij onder meer deFilharmonie in Antwerpen, het Brussels Philharmonic en het Philharmonisch Orkest van Bergen in Noorwegen. Sinds 2001 is Vadim Tsibulevsky als 1e concertmeester verbonden aan het Nederlands Philharmonisch Orkest.

  Deel
Deel