Caruso a Cuba

De Nationale Opera

Caruso a Cuba

Programma

Hamel – Caruso a Cuba

Micha Hamel vertelt het verhaal over de gedoemde liefde van de beroemde tenor Caruso en de Cubaanse Aida Cheng tegen de achtergrond van Verdi’s Aida en de mytische Afro-Cubaanse godenwereld.

 • Over de musici
 • Johannes Erath

  Johannes Erath, regie

  Deel
 • Otto Tausk

  Otto Tausk, dirigent

  Otto Tausk studeerde aanvankelijk viool, maar legde zich naderhand toe op orkestdirectie. Hij volgde zijn opleiding bij onder anderen Jurjen Hempel en Jonas Aleksa. Een schat aan ervaring deed hij op als assistent-dirigent bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van de legendarische Valery Gergjev.

  Otto Tausk studeerde aanvankelijk viool, maar legde zich naderhand toe op orkestdirectie. Hij volgde zijn opleiding bij onder anderen Jurjen Hempel en Jonas Aleksa. Een schat aan ervaring deed hij op als assistent-dirigent bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van de legendarische Valery Gergjev. Hij herinnert zich nog hoe hij vaak in rokkostuum voor een concert achter het podium stond om in te springen als de maestro niet zou komen. Toen het gebeurde ‘was het alsof ik, net in het bezit van mijn rijbewijs, de sleutels van een Ferrari in handen gedrukt kreeg.’

  Na zijn leerjaren in Rotterdam werd Otto Tausk dirigent van Holland Symfonia, dat hij tot de opheffing in 2012 met verve leidde. Met het orkest was hij enkele seizoenen jurylid van het programma Maestro. Daarna vertrok hij naar Zwitserland waar hij chef-dirigent van de opera en het orkest van Sankt Gallen werd. Vanaf september 2018 is hij benoemd tot chef van het Vancouver Symphony Orchestra.

  Bij vele orkesten en ensembles is Otto Tausk te gast geweest, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest en het Los Angeles Philharmonic Orchestra. Ook bij De Nationale Opera is hij geen onbekende. In 2006 leidde hij er de wereldpremière van Van der Aa’s opera After Life, de opening van het Holland Festival van dat jaar.

  Deel
Deel