FAMILIECONCERT (5+) Muziek in de wind

NedPhO GO!

FAMILIECONCERT (5+) Muziek in de wind

Twee trompetten, een hoorn, een trombone en een tuba vangen het lied van de wind. Hoe kan het ook anders met instrumenten die juist klinken door het blazen van de lucht? En zo voeren ze met hun eigen wind een mooie tapdanseres langs alle windstreken. Als warme zomerbries fluisteren ze zachte melodieën en blazen speels in haar rug. In een donkere bui laten ze het stormen met opzwepende ritmes en woeste noten. Het is een gevecht om niet weggeblazen te worden! En de slagwerker? Die heeft geen wind nodig. Hij laat op zijn eigen wijze de wereld tikken, rammelen en zuchten. Maar hoe klinkt de stilte na de storm? Is de muziek in de wind dan mild, zwoel of vrolijk? Laat je meevoeren op de vlagen van de wind, dansend de wereld in. ‘Muziek in de wind’ is een familieconcert van musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest en tapdanseres Marije Nie. Een bijzondere ontmoeting van (klassieke) muziek en tapdance.

Op 5 juni 2013 zal deze voorstelling uitgevoerd worden in de NedPho-Koepel te Amsterdam Oost.
Voor meer informatie over de Koepel-concerten klikt u hier.

 • Over de musici
 • Petra van Aken

  Petra van Aken

  Petra is performer docente & choreograaf en werkt sinds veertien jaar als artistiek leider bij d

  Petra is performer docente & choreograaf en werkt sinds veertien jaar als artistiek leider bij dans en bewegingscollectief het Kabinet. Ze maakt bewegingsvoorstellingen op lokatie en werkt graag interdisciplinair. Daarnaast geeft zij workshops in dans, beweging en bewegingsinterventies in de openbare ruimte.

  Deel
 • Marije Nie

  Marije Nie, solist

  Tapdanseres Marije Nie is muzikant met haar voeten: een dansende percussionist. Haar tap is een inte

  Tapdanseres Marije Nie is muzikant met haar voeten: een dansende percussionist. Haar tap is een intense symbiose van muziek en dans: het ritme dicteert de beweging en de beweging bepaalt het geluid. Marije is thuis in veel verschillende soorten muziek: jazz, geïmproviseerde muziek, wereldmuziek, (hedendaags) klassieke muziek, experimentele electronica en dance. In 2007 won zij de Jur Naessens Muziekprijs voor vernieuwing in de muziek.
  Marije studeerde tapdans bij Peter Kuit en muziek, improvisatie en samenspel bij contrabassist Arnold Dooyeweerd. Naast een sterke techniek en timing, ontwikkelde zij een liefde voor improvisatie en het experiment en is altijd op zoek naar nieuwe vormen en combinaties. Met beide handen (en voeten) greep ze de kans om het instrument opnieuw te ontdekken en vorm te geven. Op het concertpodium, maar ook in het theater en op lokatie. De open en vernieuwende muziekcultuur in Nederland, met zijn unieke scene op het grensgebied van gecomponeerde en geïmproviseerde muziek is hiervoor ideaal.

  Deel
Deel