FAMILIECONCERT (6+) Muziek in de wind

NedPhO GO!

FAMILIECONCERT (6+) Muziek in de wind

Twee trompetten, een hoorn, een trombone en een tuba spelen het lied van de wind en blazen de tapdanseres langs alle windstreken. Als warme zomerbries fluisteren zacht melodieën en blazenhaar speels in de rug. In een donkere bui komen opzwepende ritmes en woeste noten voorbij. Het is een gevecht om niet weggeblazen te worden! Intussen laat de slagwerker het rammelen en zuchten. Hoe klinkt de stilte na de storm? Is de muziek in de wind dan mild, zwoel en vrolijk? Laat je al dansend meevoeren en ontdek de muziek in de wind.
Muziek in de wind is een familieconcert (6+) van musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest en tapdanseres Marije Nie. Een bijzondere ontmoeting van (klassieke) muziek en tapdance.

 • Over de musici
 • René Oussoren

  René Oussoren, slagwerk

  Deel
 • Petra van Aken

  Petra van Aken

  Petra is performer docente & choreograaf en werkt sinds veertien jaar als artistiek leider bij d

  Petra is performer docente & choreograaf en werkt sinds veertien jaar als artistiek leider bij dans en bewegingscollectief het Kabinet. Ze maakt bewegingsvoorstellingen op lokatie en werkt graag interdisciplinair. Daarnaast geeft zij workshops in dans, beweging en bewegingsinterventies in de openbare ruimte.

  Deel
 • Jeroen Botma

  Jeroen Botma, trompet

  Nederlands Philharmonisch Orkest
  plv. aanvoerder

  plv. aanvoerder

  Deel
 • Wouter Brouwer

  Wouter Brouwer, hoorn

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Sinds 1992 is Wouter Brouwer als solo hoornist aan het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest verbonden.

  aanvoerder

  Wouter Brouwer begon zijn hoornstudie op achtjarige leeftijd. Hij kreeg les van Iman Soeteman. In 1978 besloot hij zijn studie voort te zetten aan het Rotterdams Conservatorium bij solo hoornist Pieter Gouderjaan. Nog tijdens zijn studie, in 1981, begon Brouwer zijn carrière als hoornist bij het Amsterdams Philharmonisch Orkest. In deze tijd volgde hij regelmatig cursussen en masterclasses van onder meer Peter Dam en Ab Koster. In 1988 werd hij solo hoornist bij het Radio Symfonie Orkest. Sinds 1992 is Wouter Brouwer als solo hoornist aan het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest verbonden.

  Deel
 • David Kutz

  David Kutz, tuba

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  De Canadese David Kutz is geboren in Toronto en begon op 13-jarige leeftijd met tuba spelen. David studeerde aan de Queen Universiteit in Kingston Ontario en de McGill Universiteit in Montreal. 

  aanvoerder

  De Canadese David Kutz is geboren in Toronto en begon op 13-jarige leeftijd met tuba spelen. David studeerde aan de Queen Universiteit in Kingston Ontario en de McGill Universiteit in Montreal. In 2003 promoveerde David aan de Northwestern Universiteit in Chicago en ontving er zijn doctorstitel in Music Performance en Music Pedagody.

  Sindsdien woont David in Nederland waar hij achtereenvolgens solo-tuba-speler van de Radio Kamer Filharmonie en het Radio Filharmonisch Orkest in Hilversum was. Momenteel is hij tuba-solist van het Nederlands Philharmonisch Orkest, maar hij treedt ook op bij een andere orkesten zoals Koninklijk Concertgebouworkest, het Residentie Orkest, Holland Sinfonia en Asko|Schönberg. Ook in het buitenland was hij al veelvuldig te horen, onder meer bij de Zürich Opera, het Symfonie orkest van Singapore, de Saint Louis Symphony en het National Arts Centre Orchestra in Canada. Dave verscheen tweemaal ten tonele op de Internationale Tuba en Euphonium Conferentie en driemaal op het Kamermuziekfestival in Ottawa, Canada.

  David is tevens actief lid van een aantal kamermuziekensembles waaronder het NedPhO-koperensemble, NedPhO-koperkwintet, het Doelen Ensemble and het Duo TV2. 

  Deel
 • Harrie de Lange

  Harrie de Lange, trombone

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Harrie de Lange is aanvoerder trombone in het Nederlands Philharmonisch Orkest.

  aanvoerder

  Harrie de Lange studeerde trombone aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Jaques Banens, solo-trombonist bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Daarna studeerde hij bij de Amerikaanse 'brass coach' Roger Bobo, tubaïst van het Los Angelos Philharmonic Orchestra, en later aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen bij de Franse solist Michel Bequet. Sinds1989 speelde hij als eerste trombonist bij het Noordhollands Philharmonisch Orkest in Haarlem, het Radio Symfonie Orkest in Hilversum en tot op heden bij het Nederlands Philharmonisch Orkest.

  Deel
 • Marije Nie

  Marije Nie, solist

  Tapdanseres Marije Nie is muzikant met haar voeten: een dansende percussionist. Haar tap is een inte

  Tapdanseres Marije Nie is muzikant met haar voeten: een dansende percussionist. Haar tap is een intense symbiose van muziek en dans: het ritme dicteert de beweging en de beweging bepaalt het geluid. Marije is thuis in veel verschillende soorten muziek: jazz, geïmproviseerde muziek, wereldmuziek, (hedendaags) klassieke muziek, experimentele electronica en dance. In 2007 won zij de Jur Naessens Muziekprijs voor vernieuwing in de muziek.
  Marije studeerde tapdans bij Peter Kuit en muziek, improvisatie en samenspel bij contrabassist Arnold Dooyeweerd. Naast een sterke techniek en timing, ontwikkelde zij een liefde voor improvisatie en het experiment en is altijd op zoek naar nieuwe vormen en combinaties. Met beide handen (en voeten) greep ze de kans om het instrument opnieuw te ontdekken en vorm te geven. Op het concertpodium, maar ook in het theater en op lokatie. De open en vernieuwende muziekcultuur in Nederland, met zijn unieke scene op het grensgebied van gecomponeerde en geïmproviseerde muziek is hiervoor ideaal.

  Deel
 • Ad Welleman

  Ad Welleman, trompet

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Sinds 1998 is Ad Welleman solotrompettist bij het Nederlands Philharmonisch Orkest.

  aanvoerder

  Ad Welleman studeerde trompet aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij John Taber en Peter Masseurs en volgde lessen bij Armando Ghitalla, Roger Voisin, Phil Smith en William Vacchiano in de Verenigde Staten. Vanaf 1986 was hij als solotrompettist verbonden aan het Noordhollands Philharmonisch Orkest. In 1996 soleerde hij met het Conservatoriumorkest van Den Haag als onderdeel van een Ligeti-project.

  Welleman is tevens lid van Het Nederlands Blazers Ensemble, Asko|Schönberg, het Nieuw Ensemble en tal van Nederlandse symfonieorkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest. Sinds 1998 is hij solotrompettist bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Sinds 2013 is Ad Welleman hoofdvakdocent aan het Conservatorium van Amsterdam. 

  Deel
Deel