Goldbergvariaties (versie voor strijktrio)

NedPhO GO!

Goldbergvariaties (versie voor strijktrio)

Programma

Bach

Bach schreef de Goldbergvariaties voor een leerling van hem, de jonge klavecinist Johann Goldberg. Naar verluid moest die elke nacht voor zijn baas spelen, de slapeloze graaf Kaiserling. Of de dertig variaties op eenzelfde aria de graaf hielpen is niet bekend. Vermoedelijk zijn ze daarvoor toch iets te opwindend.

NedPhO strijktrio
Philip Dingenen, viool
Suzanne Dijkstra, altviool
Elisabeth Wiklander, cello

Sven Arne Tepl, presentatie

Aanvang 15.00 uur
Zaal open vanaf 14.40 uur, via publieksingang Batjanstraat 3
Duur circa 50 minuten

U dient zich aan te melden voor dit concert door een e-mail te sturen naar info@nedpho.nl met daarin de datum van het concert, uw naam, adresgegevens en het aantal plaatsen.
Of bel 020 521 75 02, ma t/m vrij tussen 10.00 uur – 15.00 uur.

Ter kennismaking met dit nieuwe concept zijn alle concerten tot de zomer gratis toegankelijk

 • Over de musici
 • Suzanne Dijkstra

  Suzanne Dijkstra, altviool

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  In 2002 studeerde ze af en begon ze als altvioliste bij het Nederlands Philharmonisch Orkest.

  Altvioliste Suzanne Dijkstra groeide op met de muziek van haar grootvader, van beroep operazanger, en haar vader die piano speelde. Toen ze op haar vierde viool op de radio hoorde, wist we dat ze niets anders meer wilde dan muziek maken. Ze studeerde viool bij Jeannelotte Hertzberger, Tjamke Roelofs en Istvan Párkanyi. Na haar vioolstudie koos ze voor altviool en studeerde ze bij Marjolein Dispa. In 2002 studeerde ze af en begon ze als altvioliste bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Naast haar werk bij het NedPhO heeft Suzanne een grote voorliefde voor kamermuziek, die ze o.a. bij het Dingstee Kwartet speelt.

  Suzanne bespeelt een altviool van de 18e-eeuwse vioolbouwer Domenico Scrosati, haar ter beschikking gesteld door het Nederlands Muziekinstrumenten Fonds. De altviool heeft ondertussen de bijnaam “Bugatti” gekregen omdat hij ronkt, zoemt en zingt als een oude Italiaanse racewagen. 

  Deel
 • Philip Dingenen

  Philip Dingenen, 1e viool

  Nederlands Kamerorkest

  In Rotterdam ontmoette hij Gordan Nikolić bij wie in 2004 ook afstudeerde. Sinds 2009 is hij als eerste violist werkzaam in het Nederlands Kamerorkest. 

  Violist Philip Dingenen kreeg zijn eerste vioollessen aan de Stedelijke Muziekacademie in Sint-Niklaas, België. Later vervolgde hij aan het Lemmens Instituut in Leuven zijn opleiding viool bij onder meer Nico Baltussen. Tijdens deze studie won hij prijzen in Kamermuziek en Solo Viool bij de Belgische nationale jeugdwedstrijd ‘Belfius Classics’. Na het Lemmerns Instituut studeerde Philip aan het Conservatorium van Rotterdam en Aken. In Rotterdam ontmoette hij Gordan Nikolić bij wie in 2004 ook afstudeerde. Sinds 2009 is hij als eerste violist werkzaam in het Nederlands Kamerorkest. 

  Deel
Deel