Het dagboek van Anne Frank

Nederlands Kamerorkest

Het dagboek van Anne Frank

Programma

Frid - Het dagboek van Anne Frank

Ensemble Nederlands Kamerorkest met Nuno Coelho, Emilie Pictet en Johanna ter Steege

In 1968 schreef de Joods-Russische componist Grigori Frid een indrukwekkende kameropera voor sopraan en ensemble: Het dagboek van Anne Frank. Op 4 mei brengt de Zwitserse sopraan Emilie Pictet dit werk ten gehore met een ensemble van het Nederlands Kamerorkest, onder leiding van dirigent Nuno Coelho. Tussen de scènes door leest actrice Johanna ter Steege fragmenten voor uit Het achterhuis.

Kameropera van Grigori Frid

In 21 korte scènes schetst de componist een rijk en gevarieerd portret van de ondergedoken Anne. Hij toont haar met haar stemmingen en emoties in de benauwde omgeving van het Achterhuis. Met de mensen om haar heen, de glimpen van de buitenwereld die ze door het raam opvangt en de eerste ontluikende liefde. Uiterst beeldende muziek die aan het beroemde dagboek een unieke dimensie geeft.

 • Over de musici
 • Nuno Coelho

  Nuno Coelho, dirigent

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Van 2015 tot 2017 was Nuno Coelho assistent-dirigent van Marc Albrecht bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en zette daarmee een nieuwe stap in zijn veelbelovende en voortvarende dirigentencarrière.

  De Portugese Nuno Coelho (1989), begon zijn loopbaan als violist. Als zodanig won hij enkele prijzen, concerteerde hij bij orkesten als het Kärntner Sinfonieorchester en de Kammerakademie Klagenfurt en was oprichter van het Quadros-Quartett en het Trio Poème. Enkele hedendaagse componisten schreven werk voor hem.

  In de eindfase van zijn vioolopleiding begon Nuno Coelho ook een studie orkestdirectie waar hij zich ontpopte als een uiterst getalenteerd dirigent. Hij volgde masterclasses bij beroemde dirigenten als Bernard Haitink, Esa-Pekka Salonen en Neeme Järvi. Inmiddels heeft hij al op de bok gestaan bij onder meer het Musikkollegium Winterthur, de Festival Strings Lucerne en het Gstaad Festival Orchestra. In 2015 maakte hij zijn debuut als operadirigent bij de Nordböhmische Philharmonie Teplice met Verdi’s La Traviata. Ook richtte hij in 2014 het Phoenix Chamber Orchestra in Brussel op, waarmee hij in korte tijd naam heeft gemaakt met diverse concerten.

  In 2015 werd Coelho aangenomen aan het Dirigentenforum der Deutschen Musikrat. Hij studeerde tevens aan de Hochschule der Künste in Zurich bij Johannes Schlaefli. Van 2015 tot 2017 was hij assistent-dirigent van Marc Albrecht bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en zette daarmee een nieuwe stap in zijn veelbelovende en voortvarende dirigentencarrière.

  Deel
 • Emilie Pictet

  Emilie Pictet , sopraan

  Deel
 • Johanna ter Steege

  Johanna ter Steege, verteller

  Deel
Deel