Kerstconcert

Nederlands Philharmonisch Orkest

Kerstconcert

MEDIA

Trek uw meest uitbundige avondkleding aan, want u gaat naar het Feestconcert van het Nederlands Philharmonisch Orkest. De hele avond kunt u genieten van de heerlijke muziek die de musici, samen met dirigent Clemens Schuldt, voor u op het programma hebben gezet en dan is het moeilijk stilzitten! Want een belangrijk deel van het concert bestaat uit aanstekelijke dansmuziek. Ballet komt voorbij, maar ook walsen, polka’s en een vleugje opera. U hoort de prachtige stem van de jonge Engelse sopraan Elizabeth Watts. Bijzonder is dat zij ook de Weense balzaal niet aan zich voorbij laat gaan. Wat u allemaal gaat horen? Daarover zwijgen wij. Maar u weet, u kunt ons vertrouwen. Het wordt een concert om niet snel te vergeten.

vr 20 dec 2013, De Vest, Alkmaar*
za 21 dec 2013, Het Concertgebouw, Amsterdam, Grote Zaal
zo 22 dec 2013, Philharmonie, Haarlem, Grote Zaal

* Uw ticket voor de voorstelling verschaft u geen toegang tot de inleiding bij dit concert. Koop hier het losse ticket.

 • Over de musici
 • Clemens Schuldt

  Clemens Schuldt, dirigent

  Een nieuw groot talent in het dirigentenvak is ongetwijfeld al weer enige tijd de jonge Duitse Clemens Schuldt.

  Een nieuw groot talent in het dirigentenvak is ongetwijfeld al weer enige tijd de jonge Duitse Clemens Schuldt, winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition London van 2010. Hij was assistent-dirigent bij de London Symphony Orchestra waar hij werkte met grote voorbeelden als Sir Colin Davis, Valery Gergjev, en Sir Simon Rattle.

  Zijn kwaliteiten als dirigent worden wereldwijd steeds meer gewaardeerd. Zo debuteerde Schuldt de afgelopen tijd bij onder meer het Philharmonia Orchestra in Londen, de Bamberger Symphoniker en het Orchestre Philharmonique de Luxembourg en drie jaar geleden bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Vanaf dit seizoen is hij benoemd tot chef-dirigent van het Münchener Kammerorchester. Inmiddels heeft hij zich ook ontpopt als operadirigent en werkte hij mee aan producties in operatheaters van Osnabrück en Gelsenkirchen. Het vorige seizoen was hij conductor in residence bij het Staatstheater Mainz.

  Vaak zoekt Clemens Schuldt zijn inspiratie in alledaagse voorvallen: ‘Soms vraag ik de orkestleden zich voor te stellen alsof ze net wakker geworden zijn op een zwoele zomerochtend, of genoten hebben van een heerlijke kop koffie, om vervolgens met dat beeld voor ogen een bepaalde passage te spelen.’

  Deel
 • Elizabeth Watts

  Elizabeth Watts, sopraan

  Elizabeth Watts was een veelbelovend archeologe, maar toch koos ze voor haar grote liefde, de muziek

  Elizabeth Watts was een veelbelovend archeologe, maar toch koos ze voor haar grote liefde, de muziek. Ze bereidde zich voor op een muziekstudie, werd aangenomen op het Royal College of Music en ervoer haar zangopleiding als een intense en wonderbaarlijke ervaring. Inmiddels heeft zij in haar korte carrière naam gemaakt en is zij een van de meest gewaardeerde lyrische sopranen van dit moment. ‘Dat ik met mijn stem mensen kan raken en daarmee hun eigen bestaan kan laten ervaren, dat is hoe ik later herinnerd wil worden.’

  Deel
Deel