Kerstconcert met Harriet Krijgh

Nederlands Philharmonisch Orkest

Kerstconcert met Harriet Krijgh

Programma

HUMPERDINCK - Ouverture, Knusperwaltz en Hexenritt uit 'Hänsel und Gretel'
TSJAIKOVSKI - Variaties op een Rococo-thema voor cello en orkest
CHATSJATOERJAN - Waltz, Nocturne en Galop uit 'Maskerade Suite'
JOHANN STRAUSS jr. - Kaiserwalzer
ANDERSON - A Christmas Festival
BERLIN - White Christmas

Kerstconcert in sprookjessfeer
Het feestelijke Kerstconcert van het Nederlands Philharmonisch Orkest begint in sprookjessfeer. Want als er iets is wat componisten met hun muziek kunnen dan is het sprookjes vertellen. Humperdinck maakte een prachtige opera over Hans en Grietje, Chatsjatoerjan een gevoelige vertelling uit het 19e-eeuwse Rusland, compleet met een gemaskerd bal. U krijgt het vanavond allemaal te horen en er is nog veel meer.

Harriët Krijgh
Solist van het concert is de Nederlandse cellovedette Harriët Krijgh. Nog maar 26 jaar oud heeft zij al een onuitwisbare indruk achtergelaten op vele grote podia in binnen- en buitenland. Als een ware sprookjesprinses soleert Harriët Krijgh in de elegante Rococovariaties van Tsjaikovski. Mooier kan dit magische Kerstconcert onder leiding van de eveneens veelbelovende dirigent Nuno Coelho van het Nederlands Philharmonisch Orkest niet worden.

Extra: NedPhO-Brass! van 19.30 tot 20.00 u
De koperblazers van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPhO-Brass!) spelen voorafgaand aan het Kerstconcert een klein concert met feestelijk repertoire. Zij verwelkomen u met hun warme klanken.

 • Over de musici
 • Nuno Coelho

  Nuno Coelho, dirigent

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Van 2015 tot 2017 was Nuno Coelho assistent-dirigent van Marc Albrecht bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en zette daarmee een nieuwe stap in zijn veelbelovende en voortvarende dirigentencarrière.

  De Portugese Nuno Coelho (1989), begon zijn loopbaan als violist. Als zodanig won hij enkele prijzen, concerteerde hij bij orkesten als het Kärntner Sinfonieorchester en de Kammerakademie Klagenfurt en was oprichter van het Quadros-Quartett en het Trio Poème. Enkele hedendaagse componisten schreven werk voor hem.

  In de eindfase van zijn vioolopleiding begon Nuno Coelho ook een studie orkestdirectie waar hij zich ontpopte als een uiterst getalenteerd dirigent. Hij volgde masterclasses bij beroemde dirigenten als Bernard Haitink, Esa-Pekka Salonen en Neeme Järvi. Inmiddels heeft hij al op de bok gestaan bij onder meer het Musikkollegium Winterthur, de Festival Strings Lucerne en het Gstaad Festival Orchestra. In 2015 maakte hij zijn debuut als operadirigent bij de Nordböhmische Philharmonie Teplice met Verdi’s La Traviata. Ook richtte hij in 2014 het Phoenix Chamber Orchestra in Brussel op, waarmee hij in korte tijd naam heeft gemaakt met diverse concerten.

  In 2015 werd Coelho aangenomen aan het Dirigentenforum der Deutschen Musikrat. Hij studeerde tevens aan de Hochschule der Künste in Zurich bij Johannes Schlaefli. Van 2015 tot 2017 was hij assistent-dirigent van Marc Albrecht bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en zette daarmee een nieuwe stap in zijn veelbelovende en voortvarende dirigentencarrière.

  Deel
 • Harriet Krijgh

  Harriet Krijgh, cello

  Een paar jaar geleden werd ze door de pers nog omschreven als een ‘verborgen juweel’, inmiddels heeft zij zich ontpopt tot een buitengewoon groot muzikaal talent dat stormenderhand de wereldpodia verovert.

  Een paar jaar geleden werd celliste Harriet Krijgh (1991) door de pers nog omschreven als een ‘verborgen juweel’, inmiddels heeft zij zich ontpopt tot een buitengewoon groot muzikaal talent dat stormenderhand de wereldpodia verovert. Ze heeft er hard voor gewerkt tijdens haar opleiding in Nederland en Oostenrijk met vele uren studie per dag: ‘Ik denk dat het mijn manier van puberen was. De opstandigheid van die leeftijd heb ik in de cello gestopt.’

  In 2008 was Harriet winnaar van het Prinses Christinaconcours en enige tijd later van het Österreichisches Bundeswettbewerb ‘Prima la Musica’. In 2012 won zij de eerste en de publieksprijs bij de Cello Biënnale Amsterdam. Ze speelde in wereldberoemde zalen als het Amsterdamse Concertgebouw, de Wiener Musikverein en de Barbican Hall in Londen. Grote orkesten als de Bamberger Symphoniker en het London Philharmonic Orchestra nodigden haar uit. In het najaar van 2015 ging ze op tournee met de legendarische Academy of Saint Martin in the Fields onder leiding van Sir Neville Mariner.

  In de schilderachtige burcht van Freistritz in Oostenrijk heeft Harriet Krijgh haar eigen festival onder de noemer ‘Harriet and Friends’. Hier geeft zij jaarlijks in juni met bevriende musici van over de hele wereld kamermuziekconcerten.

  Deel