Kinderconcert: De Basverhuizers 5+

NedPhO GO!

Kinderconcert: De Basverhuizers 5+

Zes stoere verhuizers reizen met hun contrabassen over de hele wereld om concerten te geven. Maar nu wil een aantrekkelijke vrouw zich bij hen aansluiten... Kan zij hen hiertoe verleiden? Met alle contrabassen van het orkest in de hoofdrol!

Kaarten bestellen
Entree is gratis, een vrijwillige bijdrage van harte welkom. U kunt kaarten reserveren door het bestelformulier in te vullen via ‘reserveer'. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in de NedPhO-Koepel. Wacht daarom niet te lang met reserveren!

Koepelconcerten voor kids - spannend, grappig en mooi!
Een woensdagmiddag per maand staan kinderen centraal in de NedPhO-Koepel. Musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest geven speciaal voor kinderen en hun (groot-)ouders gratis concerten waarin allerlei onverwachte dingen gebeuren. Zo vertelt Kees van Kooten een wel heel bijzonder sprookjesverhaal en is op 30 november het Muzikaal Sinterklaasfeest in de Koepel. Beleef het mee! 

 • Over de musici
 • Julien Beijer

  Julien Beijer, contrabas

  Nederlands Philharmonisch Orkest
  Deel
 • Luis Cabrera Martin

  Luis Cabrera Martin, contrabas

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Luis Cabrera Martín begon al op 10-jarige leeftijd met contrabas spelen.

  aanvoerder

  Luis Cabrera Martín begon al op 10-jarige leeftijd met contrabas spelen. Na zijn studie aan de Conservatorio Profesional Joaquin Turinal, verhuisde hij in 2002 naar Londen. Hij is in 2006 aangesteld als aanvoerder contrabas bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Daarnaast treedt hij op met het London Symphony Orchestra, Royal Philharmonic Orchestra, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Orchestre National de France, Schotse Chamber Orchestra en Amsterdam Sinfonietta.

  Deel
 • Sorin Orcinschi

  Sorin Orcinschi, contrabas

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Naast zijn positie in het Nederlands Philharmonisch Orkest is Orcinschi werkzaam als hoofdvakdocent contrabas klassiek en vakmethodiek aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. 

  Sorin Orcinschi begon contrabas te studeren op 14-jarige leeftijd in Botosani, Roemenië. Vervolgens studeerde hij aan de Universiteit van Transsylvanië in Brasov bij professor Nicolae Pop. Na zijn examen kreeg hij een stipendium in Duitsland aan de Muziekacademie te Karlsruhe bij professor Wolfgang Güttler, waar hij in 2003 cum laude afstudeerde. Sorin was stipendiaat bij Villa Musica en werkte samen met o.a. Krzystof Penderecki, Arnold Steinhardt, Georg Faust en Martin Ostertag. Tijdens zijn studie in Duitsland speelde hij bij de Junge Deutsche Philharmonie, Junge Europa Philharmonie en het Mahler Chamber Orchestra. Hij was ook lid van contrabas-ensemble ‘The Geatles’.

  Van 2002 tot 2007 was Sorin contrabassist bij het Noord Nederlands Orkest. Hij werkte tevens samen met andere Nederlandse orkesten, zoals het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Nederlandse Radio Kamer Filharmonie. Naast zijn positie in het Nederlands Philharmonisch Orkest is Sorin werkzaam als hoofdvakdocent contrabas klassiek en vakmethodiek aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Hij gaf masterclasses in o.a. Nederland, Frankrijk en Italië en speelde met kamermuziekensembles op verschillende internationale festivals.  

  In het buitenland is Sorin gevraagd om te werken met orkesten zoals SWR Radio Sinfonieorchester in Duitsland, Basque National Orchestra in Spanje, Gulbenkian Orchestra in Portugal en het Monte Carlo Philharmonic Orchestra in Monaco. Hij heeft gesoleerd bij orkesten zoals Monte Carlo Philharmonic Orchestra, Brasov Philharmonic Orchestra en George Enescu Philharmonic Orchestra in Roemenië.

  Deel
 • Peter Rikkers

  Peter Rikkers, contrabas

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Naast contrabas speelt Peter violone (barokbas) en basgitaar in tal van ensembles: zowel klassieke muziek als wereldmuziek en pop.

  Peter Rikkers studeerde contrabas aan de conservatoria van Groningen en Amsterdam. Na lange tijd in Het Gelders Orkest gewerkt te hebben, maakt hij sinds 2012 deel uit van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Naast contrabas speelt Peter violone (barokbas) en basgitaar in tal van ensembles: zowel klassieke muziek als wereldmuziek en pop.

  Deel
 • João Seara

  João Seara, contrabas

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  In 2014 sloot João zich aan bij de bassectie van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Sinds 2015 is João tevens plaatsvervangend aanvoerder. 

  plv. aanvoerder

  João komt uit een muzikale familie: zijn zus, Ana Seara, is componiste en ging hem voor in het Conservatorium Calouste Gulbenkian in Braga. João begon zijn studies contrabas aan datzelfde conservatorium toen hij zes was en bleef er tien jaar. Hij volgde er les bij onder meer Cristina Costa. Tussen 2006 en 2009 studeerde hij aan ARTAVE bij Nuno Arrais en Alexander Samarijev en later, in 2009, bij Manuel Rêgo aan de Hogeschool voor Muziek in Lissabon. Op aanraden van Rêgo volgde João lessen aan de Guildhall School of Music and Drama. Bij Rinat Ibragimov, toenmalig dirigent van het London Symphony Orchestra, behaalde hij daar zijn diploma contrabas. De kennismaking met de metropool en de mogelijkheid om er concerten te zien van de beste muzikanten ter wereld, leerden hem naar eigen zeggen evenveel als de studie zelf.

  João speelde in het Orquestra Gulbenkian, het Youth Orchestra of the European Union, het London Symphony Orchestra en het Newcastle Chamber Orchestra. Daarnaast is hij lid en mede-oprichter van Orquestra XXI, een orkest opgericht door verschillende getalenteerde Portugese musici die naast hun aanstellingen in verschillende landen door uitvoeringen met dit orkest hun band met Portugal willen behouden.

  In 2014 sloot João zich aan bij de bassectie van het Nederlands Philharmonisch Orkest, bij een van zijn vorige leraren: Luis Cabrera Martin. Sinds 2015 is João tevens plaatsvervangend aanvoerder. 

  Deel
 • Erik Spaepen

  Erik Spaepen, contrabas

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Naast zijn werk als contrabassist in het Nederlands Philharmonisch Orkest, werkt hij als correpetitor (piano).

  Erik Spaepen studeerde zowel contrabas als piano in Leuven. Naast zijn werk als contrabassist in het Nederlands Philharmonisch Orkest, werkt hij als correpetitor (piano) in de International Studio of Vocal Arts in Den Haag. Hij ontving de prijs Pro Civitate voor contrabas en piano. In 2007 maakte hij zijn debuut als dirigent bij Nieuw Sinfonietta Amsterdam. Hij componeert en arrangeert en stichtte het Jeugdorkest van Antwerpen.

  Deel
 • Annette Zahn

  Annette Zahn, contrabas

  Nederlands Kamerorkest

  Annette Zahn werd in 1991 aangesteld als aanvoerder contrabas van het Nederlands Kamerorkest.

  aanvoerder

  Annette Zahn studeerde in Duitsland bij professor Günter Klaus en Harald Friedrich, en aan het Conservatorium van Geneve bij Franco Petracchi. Ze sloot haar studies af met de Premier Prix de Virtuosité. Na haar studie werd zij door Sir John Eliot Gardiner aangesteld als aanvoerder contrabas bij de Opéra de Lyon. Daarnaast speelde Annette met het Tonhalle Orchestra Zürich en het Swiss Romande Orechstra in diverse grote zalen van Europa. 

  Eind jaren '80 verhuisde Annette Zahn naar Nederland. Na enkele jaren als aanvoerder contrabas bij het Balletorkest werkzaam te zijn geweest, werd ze in 1991 aangesteld als aanvoerder contrabas van het Nederlands Kamerorkest. In kamermuziek speelde zij nationaal en internationaal samen met onder meer Gordan Nikolić. 

  Deel
Deel