Kinderconcert: Het hemelse fagotje 5+

NedPhO GO!

Kinderconcert: Het hemelse fagotje 5+

Een muziekengeltje laat vanuit de hemel pardoes zijn hemelse fagotje vallen. Met een plof valt het instrument in het gras, vlak voor de voetjes van een jongetje dat in het park aan het spelen is. Hij begint op het fagotje te spelen en dan ...
Dit muzikale sprookje, gebaseerd op het verhaal van Annie M.G. Schmidt en in een compositie van Kees Olthuis, komt tot leven met fagottiste Susan Brinkhof, strijkers uit het Nederlands Philharmonisch Orkest en verteller Benjamin Murck. De regie is in handen van Rosa Peters.

Kaarten bestellen 

Bestel uw kaarten via de blauwe button. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in de NedPhO-Koepel. Wacht daarom niet te lang met bestellen!

Leeftijdsadvies 

Wij verzoeken u dringend rekening te houden met het leeftijdsadvies (5+) voor deze voorstelling.

Koepelconcerten voor kids - spannend, grappig en mooi! 

Een woensdagmiddag per maand staan kinderen centraal in de NedPhO-Koepel. Musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest geven speciaal voor kinderen en hun (groot-)ouders concerten waarin allerlei onverwachte dingen gebeuren.

 • Over de musici
 • Susan Brinkhof

  Susan Brinkhof, fagot

  Nederlands Philharmonisch Orkest
  plv. aanvoerder

  plv. aanvoerder

  Deel
 • Avi Malkin

  Avi Malkin, altviool

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Sinds 2003 speelt hij in het Nederlands Philharmonisch Orkest.

  Avi Malkin kreeg van 1970 tot 1981 lessen op een muziekschool, waarna hij ging studeren aan de muziekacademie in Baku. Hij was lid van het Baku kamermuziekensemble voor moderne muziek.

  In 1985 won hij de eerste prijs op de 'Trans Kavkasian' internationale competitie voor altviolisten. Daarna werkte hij een jaar als professor aan de muziekacademie in Baku. Sinds 2003 speelt hij in het Nederlands Philharmonisch Orkest.

  Deel
 • Carin Nelson

  Carin Nelson, cello

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Sinds 2002 is Carin Nelson als celliste in dienst bij het Nederlands Philharmonisch Orkest in Amsterdam. Daarnaast speelt ze regelmatig in Zweedse orkesten.

  Carin Nelson werd in Zweden geboren, waar zij op 10-jarige leeftijd haar eerste cellolessen kreeg. Ze studeerde de Hogeschool voor Muziek in Göteborg bij Harro Ruijsenaars. In 1995 kwam Nelson naar Nederland, waar ze achtereenvolgens studeerde bij Michel Dispa en Melissa Phelps aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Ze studeerde in 1999 af aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en behaalde in datzelfde jaar haar Master in Fine Arts in Music Performance aan de Hogeschool voor Muziek in Göteborg. 

  Carin Nelson heeft deelgenomen aan verschillende masterclasses en kamermuziekcursussen in Europa, onder anderen bij Truls Mørk, Colin Carr, Wolfgang Boettcher en Ralph Kirshbaum.

  Carin Nelson trad als soliste met verscheidene Zweedse en Nederlandse orkesten op: onder meer met het Celloconcert van Edward Elgar. Daarnaast gaf ze kamermuziekconcerten met ensembles in veel verschillende bezettingen en werkt ze regelmatig als remplaçant bij zowel Zweedse als Nederlandse orkesten. Sinds 2002 is Carin Nelson als celliste in vaste dienst bij het Nederlands Philharmonisch Orkest in Amsterdam.

  Deel
 • Sorin Orcinschi

  Sorin Orcinschi, contrabas

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Naast zijn positie in het Nederlands Philharmonisch Orkest is Orcinschi werkzaam als hoofdvakdocent contrabas klassiek en vakmethodiek aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. 

  Sorin Orcinschi begon contrabas te studeren op 14-jarige leeftijd in Botosani, Roemenië. Vervolgens studeerde hij aan de Universiteit van Transsylvanië in Brasov bij professor Nicolae Pop. Na zijn examen kreeg hij een stipendium in Duitsland aan de Muziekacademie te Karlsruhe bij professor Wolfgang Güttler, waar hij in 2003 cum laude afstudeerde. Sorin was stipendiaat bij Villa Musica en werkte samen met o.a. Krzystof Penderecki, Arnold Steinhardt, Georg Faust en Martin Ostertag. Tijdens zijn studie in Duitsland speelde hij bij de Junge Deutsche Philharmonie, Junge Europa Philharmonie en het Mahler Chamber Orchestra. Hij was ook lid van contrabas-ensemble ‘The Geatles’.

  Van 2002 tot 2007 was Sorin contrabassist bij het Noord Nederlands Orkest. Hij werkte tevens samen met andere Nederlandse orkesten, zoals het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Nederlandse Radio Kamer Filharmonie. Naast zijn positie in het Nederlands Philharmonisch Orkest is Sorin werkzaam als hoofdvakdocent contrabas klassiek en vakmethodiek aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Hij gaf masterclasses in o.a. Nederland, Frankrijk en Italië en speelde met kamermuziekensembles op verschillende internationale festivals.  

  In het buitenland is Sorin gevraagd om te werken met orkesten zoals SWR Radio Sinfonieorchester in Duitsland, Basque National Orchestra in Spanje, Gulbenkian Orchestra in Portugal en het Monte Carlo Philharmonic Orchestra in Monaco. Hij heeft gesoleerd bij orkesten zoals Monte Carlo Philharmonic Orchestra, Brasov Philharmonic Orchestra en George Enescu Philharmonic Orchestra in Roemenië.

  Deel
 • Laura van der Stoep

  Laura van der Stoep, altviool

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Sinds 2010 is Laura plaatsvervangend aanvoerder altviolen bij het Nederlands Philharmonisch Orkest.

  plv. aanvoerder

  Altvioliste Laura werkte reeds bij verschillende ensembles en orkesten, waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Gelders Orkest, De Radio Kamer Filharmonie en The Philharmonic Orchestra of Europe. Sinds 2010 is ze plaatsvervangend aanvoerder altviolen bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. 

  Deel
 • Heleen Veder

  Heleen Veder, 2e viool

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Heleen Veder is geboren en getogen in Amsterdam. Zij begon op haar 11-jarige leeftijd met viool spelen. Heleen studeerde aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam bij Bouw Lemkes en Jean-Louis Stuurop.

  2e plv. aanvoerder

  Heleen Veder is geboren en getogen in Amsterdam. Zij begon op haar 11-jarige leeftijd met viool spelen. Heleen studeerde aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam bij Bouw Lemkes en Jean-Louis Stuurop. Ze behaalde in 1982 haar diploma Uitvoerend Musicus. Tijdens haar laatste studiejaren heeft Heleen bij het ASKO Ensemble gespeeld. Sinds 1983 is zij fulltime verbonden aan bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en vervult zij de laatste 20 jaar de positie van 2e plaatsvervangend aanvoerder 2e viool.

  Deel
Deel