Koepelconcert: Amsterdams Andalusisch Orkest

NedPhO GO!

Koepelconcert: Amsterdams Andalusisch Orkest

Abdelhalim Hafez (1929-1977) wordt ook wel als de James Dean van de Arabische wereld beschouwd. Zijn multitalent als zanger, acteur en mode-icoon maakte hem een superster. In de Arabische wereld maakt hij deel uit van the Big Four: Oum Khalthoum, Farid El Atrash, Fairouz en hijzelf. Zelden wordt zijn muzikale erfenis bewerkt door musici uit diverse windstreken en disciplines. 

Voor dit programma heeft het Amsterdams Andalusisch Orkest gerenommeerde musici uit de klassieke en Arabische muziek geselecteerd en een van de meest unieke Abdelhalim-vertolkers van het moment uitgenodigd. Zijn naam is Youssef Jrifi, geprezen om zijn precisie, vocale verfijning en muzikaal vernuft.

Uitvoerders
Amsterdams Andalusisch Orkest
Musici van het Nederlands Kamerorkest
Arabische musici uit België en Nederland

Youssef Jrifi, zang
Abderrahim Semlali, muzikale leiding

Muziek in de NedPhO-Koepel 

De NedPhO-Koepel is een muzikale hotspot op slechts een paar minuten lopen van station Amsterdam Muiderpoort. De Koepel is de thuisbasis van het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest. Wij zetten de deuren graag open voor iedereen die van muziek houdt en die nieuwsgierig is naar de musici of het gebouw.

  • Over de musici
Deel