Koepelconcert op zondag: Appalachian Spring

NedPhO GO!

Koepelconcert op zondag: Appalachian Spring

Programma

COPLAND - Appalachian Spring

Appalachian Spring

Appalachian Spring is een balletcompositie van Aaron Copland die een wijdverspreide en blijvende populariteit bereikt heeft als orkestrale suite. Een 13-koppig ensemble uit het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest speelt onder leiding van Nuno Coelho dit prachtige werk van de grand old man, zoals Copland in zijn laatste jaren ook wel liefkozend werd genoemd. Het stuk speelt zich af in de tijd van de Amerikaanse pioniers en draait om een jong getrouwd stel dat midden in de wildernis van Pennsylvania hun leven probeert op te bouwen. Je hoort het enthousiasme en de nieuwsgierigheid, maar je voelt ook de ontberingen van het zware pioniersleven terwijl het uitgestrekte Amerikaanse landschap aan je voorbij trekt.

Verhalen van Sahand Sahebdivani

De muziek van Copland wordt afgewisseld met verhalen van storyteller Sahand Sahebdivani. Hij vertelt verhalen uit alle tijden en windstreken met hetzelfde thema als Copland in Appalachian Spring behandelt: het pionieren van migranten op een nieuwe plek en het beginnen van een nieuw leven. 

Musici

Nuno Coelho, dirigent 
Mintje van Lier, 1e viool
Jeanine van Amsterdam, 1e viool
Marieke Boot, 2e viool
Lilit Poghosyan Grigoryants, 2e viool
Janos Konrad, altviool
Odile Torenbeek, altviool
Carin Nelson, cello
Evelien Prakke, cello
Peter Rikkers, contrabas
Ian Gaukroger, piano
Ellen Vergunst, fluit
Leon Bosch, klarinet
Remko Edelaar, fagot

Muziek in de NedPhO-Koepel 

De NedPhO-Koepel is een muzikale hotspot op slechts een paar minuten lopen van station Amsterdam Muiderpoort. De Koepel is de thuisbasis van het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest. Wij zetten de deuren graag open voor iedereen die van muziek houdt en die nieuwsgierig is naar de musici of het gebouw.

 • Over de musici
 • Nuno Coelho

  Nuno Coelho, dirigent

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Van 2015 tot 2017 was Nuno Coelho assistent-dirigent van Marc Albrecht bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en zette daarmee een nieuwe stap in zijn veelbelovende en voortvarende dirigentencarrière.

  De Portugese Nuno Coelho (1989), begon zijn loopbaan als violist. Als zodanig won hij enkele prijzen, concerteerde hij bij orkesten als het Kärntner Sinfonieorchester en de Kammerakademie Klagenfurt en was oprichter van het Quadros-Quartett en het Trio Poème. Enkele hedendaagse componisten schreven werk voor hem.

  In de eindfase van zijn vioolopleiding begon Nuno Coelho ook een studie orkestdirectie waar hij zich ontpopte als een uiterst getalenteerd dirigent. Hij volgde masterclasses bij beroemde dirigenten als Bernard Haitink, Esa-Pekka Salonen en Neeme Järvi. Inmiddels heeft hij al op de bok gestaan bij onder meer het Musikkollegium Winterthur, de Festival Strings Lucerne en het Gstaad Festival Orchestra. In 2015 maakte hij zijn debuut als operadirigent bij de Nordböhmische Philharmonie Teplice met Verdi’s La Traviata. Ook richtte hij in 2014 het Phoenix Chamber Orchestra in Brussel op, waarmee hij in korte tijd naam heeft gemaakt met diverse concerten.

  In 2015 werd Coelho aangenomen aan het Dirigentenforum der Deutschen Musikrat. Hij studeerde tevens aan de Hochschule der Künste in Zurich bij Johannes Schlaefli. Van 2015 tot 2017 was hij assistent-dirigent van Marc Albrecht bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en zette daarmee een nieuwe stap in zijn veelbelovende en voortvarende dirigentencarrière.

  Deel
Deel