Koepelconcert op zondag: Beethovens Hoornsextet

NedPhO GO!

Koepelconcert op zondag: Beethovens Hoornsextet

Vlak voor het begin van de zomer klinkt het zonnige Hoornsextet van Beethoven, met 2 hoorns en 4 strijkers uit het Nederlands Philharmonisch Orkest. 

Muziek in de NedPhO-Koepel 

De NedPhO-Koepel is een muzikale hotspot op slechts een paar minuten lopen van station Amsterdam Muiderpoort. De Koepel is de thuisbasis van het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest. Wij zetten de deuren graag open voor iedereen die van muziek houdt en die nieuwsgierig is naar de musici of het gebouw.

In dit programma speelt Janos Konrad viool in plaats van altviool.

 • Over de musici
 • Stef Jongbloed

  Stef Jongbloed, hoorn

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Sinds 1990 maakt hij deel uit van het Nederlands Philharmonisch Orkest, waar hij sinds 2002 derde hoornist is, met als bij-instrument Wagnertuba. 

  Stef Jongbloed studeerde hoorn aan het Stedelijk Conservatorium in Groningen bij Rut Mensenkamp en orkestdirectie bij Zsólt Déaky. Na zijn studie speelde hij een aantal jaren in het Noordelijk Filharmonisch Orkest, dat in 1989 fuseerde met het Frysk Orkest (het huidige Noord Nederlands Orkest). Jongbloed vervolgde zijn hoornstudie bij Adriaan van Woudenberg in Amsterdam. Sinds 1990 maakt hij deel uit van het Nederlands Philharmonisch Orkest, waar hij sinds 2002 derde hoornist is, met als bij-instrument Wagnertuba. 

  Deel
 • Janos Konrad

  Janos Konrad, altviool

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Van 1975 tot 1980 was János als violist verbonden aan het Hongaars Staatsorkest, waarna hij naar Nederland verhuisde. In 1988 behaalde János bovendien het diploma Orkestdirectie.

  aanvoerder

  Altviolist János Konrád begon met vioolspelen toen hij 7 jaar was. Hij studeerde viool bij Vilmos Tátrai aan de Franz Liszt Muziek Academie in Budapest. Van 1975 tot 1980 was János als violist verbonden aan het Hongaars Staatsorkest, waarna hij naar Nederland verhuisde. In 1988 behaalde János bovendien het diploma Orkestdirectie.

  Deel
 • Miek Laforce

  Miek Laforce, hoorn

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  In 2003 werd Miek aangenomen als vaste hoorniste bij het Nederlands Philharmonsich Orkest.

  Miek Laforce kreeg op 9-jarige leeftijd haar eerste hoornlessen. In 1996 begon ze haar studies aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij André Van Driessche en Luc Bergé. In 2001 behaalde ze haar masterdiploma met grote onderscheiding.

  Ze werd laureate van de Ingeborg Köberle Prijs en speelde tijdens en na haar studies mee in diverse orkesten en kamermuziekensembles, waaronder het Vlaams Radio Orkest, het orkest van De Munt, Prometheus Ensemble en l'Orchestre des Champs-Elysées.

  In 2003 werd Miek aangenomen als vaste hoorniste bij het Nederlands Philharmonsich Orkest. Daarnaast speelt ze regelmatig in het Residentie Orkest, de Radio Kamer Filharmonie en het Radio Filharmonisch Orkest. Verder is ze actief in kamermuziekensembles MP21 en Soffio Quintet.

  Deel
 • Carin Nelson

  Carin Nelson, cello

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Sinds 2002 is Carin Nelson als celliste in dienst bij het Nederlands Philharmonisch Orkest in Amsterdam. Daarnaast speelt ze regelmatig in Zweedse orkesten.

  Carin Nelson werd in Zweden geboren, waar zij op 10-jarige leeftijd haar eerste cellolessen kreeg. Ze studeerde de Hogeschool voor Muziek in Göteborg bij Harro Ruijsenaars. In 1995 kwam Nelson naar Nederland, waar ze achtereenvolgens studeerde bij Michel Dispa en Melissa Phelps aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Ze studeerde in 1999 af aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en behaalde in datzelfde jaar haar Master in Fine Arts in Music Performance aan de Hogeschool voor Muziek in Göteborg. 

  Carin Nelson heeft deelgenomen aan verschillende masterclasses en kamermuziekcursussen in Europa, onder anderen bij Truls Mørk, Colin Carr, Wolfgang Boettcher en Ralph Kirshbaum.

  Carin Nelson trad als soliste met verscheidene Zweedse en Nederlandse orkesten op: onder meer met het Celloconcert van Edward Elgar. Daarnaast gaf ze kamermuziekconcerten met ensembles in veel verschillende bezettingen en werkt ze regelmatig als remplaçant bij zowel Zweedse als Nederlandse orkesten. Sinds 2002 is Carin Nelson als celliste in vaste dienst bij het Nederlands Philharmonisch Orkest in Amsterdam.

  Deel
 • Heleen Veder

  Heleen Veder, 2e viool

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Heleen Veder is geboren en getogen in Amsterdam. Zij begon op haar 11-jarige leeftijd met viool spelen. Heleen studeerde aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam bij Bouw Lemkes en Jean-Louis Stuurop.

  2e plv. aanvoerder

  Heleen Veder is geboren en getogen in Amsterdam. Zij begon op haar 11-jarige leeftijd met viool spelen. Heleen studeerde aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam bij Bouw Lemkes en Jean-Louis Stuurop. Ze behaalde in 1982 haar diploma Uitvoerend Musicus. Tijdens haar laatste studiejaren heeft Heleen bij het ASKO Ensemble gespeeld. Sinds 1983 is zij fulltime verbonden aan bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en vervult zij de laatste 20 jaar de positie van 2e plaatsvervangend aanvoerder 2e viool.

  Deel
 • Marjolein de Waart

  Marjolein de Waart, altviool

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Sinds 1992 is Marjolein de Waart als tweede plaatsvervangend aanvoerder verbonden aan het Nederlands Philharmonisch Orkest. 

  2e plv. aanvoerder

  Marjolein de Waart werd geboren in 1967 in een familie met een lange muzikale geschiedenis. Haar vader Edo de Waart is hoboïst en een internationale geroemde dirigent, wiens eigen vader weer bij het koor van de Nationale Opera werkte. Marjolein zelf studeerde viool aan het Konkinklijk Conservatorium in Den Haag, het San Francisco Conservatory of Music en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Sinds 1992 is ze tweede plaatsvervangend aanvoerder verbonden aan het Nederlands Philharmonisch Orkest. 

  Deel
Deel