Koepelconcert op zondag: De juweeltjes van Vivaldi

NedPhO GO!

Koepelconcert op zondag: De juweeltjes van Vivaldi

Programma

Vivaldi - Parijs concert nr. 5 in C
Vivaldi - Cellosonate 
Vivaldi - Fagotconcert in G
Vivaldi - Altvioolsonate in Bes
Vivaldi - Aria 'Vedro con mio Diletto'

Antonio Vivaldi kennen we natuurlijk van De Vier Jaargetijden. Maar er is meer! Dit Vivaldi-ensemble neemt je mee op reis door het sprankelende oeuvre van deze vrolijke componist die ook wel de grondlegger van de romantiek wordt genoemd én de barok een impressionistisch tintje meegaf.

Muziek in de NedPhO-Koepel 

De NedPhO-Koepel is een muzikale hotspot op slechts een paar minuten lopen van station Amsterdam Muiderpoort. De Koepel is de thuisbasis van het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest. Wij zetten de deuren graag open voor iedereen die van muziek houdt en die nieuwsgierig is naar de musici of het gebouw.

 • Over de musici
 • Atie Aarts

  Atie Aarts, cello

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Aarts is sinds 2010 verbonden aan het Nederlands Philharmonisch Orkest.

  Atie Aarts kreeg haar eerste cellolessen op negenjarige leeftijd. Vanaf haar vijftiende studeerde ze bij Lenian Benjamins aan de Jong Talent afdeling van het Utrechts Conservatorium. Vanaf 1997 studeerde zij aan de vakopleiding bij Jeroen den Herder en Elias Arizcuren waar zij in 2002 haar eerste fase examen afsloot, en in 2004 de tweede fase. Naast het uitvoerende deel van de tweede fase deed zij onderzoek naar de didactiek van het begeleiden van jonge, getalenteerde leerlingen.

  Drie jaar lang speelde Atie in het cello-octet Conjunto-Ibérico. Daarna volgde zij met veel plezier de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest. Ze heeft een voorliefde voor kamermuziek en is sinds 2010 verbonden aan het Nederlands Philharmonisch Orkest.

  Atie bespeelt een cello die omstreeks 1830 is gebouwd door de Franse vioolbouwer Pierre Pacherel.

  Deel
 • Margreet Bongers

  Margreet Bongers, fagot

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Sinds 1997 speelt Margreet Bongers als solofagottiste in het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest.

  aanvoerder

  Margreet Bongers studeerde aanvankelijk viool aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Mark Lubotsky. Op haar twintigste gooide ze het roer om en ruilde de viool  voor de fagot en Lubotsky voor Joep Terweij. Twee jaar later werd zij aangenomen als solofagottiste in het Nederlands Balletorkest. Daarnaast werd zij lid van het Combattimento Consort, het Nederlands Blazers Ensemble en ASKO|Schönberg.

  Tegelijkertijd bleef de oude muziek haar roepen. Margreet maakte haar eerste cd-opnamen op de klassieke fagot bij Anima Eterna onder leiding van Jos van Immerseel en speelde mee bij de integrale opnamen van de Bachcantaten met The Amsterdam Baroque Orchestra onder leiding van Ton Koopman.

  Als solo-fagottiste van Orchestre des Champs Elysees olv Philippe Herreweghe, met Collegium Vocale Gent en nog vele andere spraakmakende gezelschappen trok zij jarenlang de wereld over. Sinds 1997 speelt Margreet Bongers als solofagottiste in het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest. 

  Deel
 • David Jansen

  David Jansen, klavecimbel, orgel, piano

  Deel
 • Mintje van Lier

  Mintje van Lier , 2e viool

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Mintje is plaatsvervangend aanvoerder.

  plv. aanvoerder

  Op 5-jarige leeftijd begon Mintje met vioollessen bij Anneke Schilt. Ze volgde vervolgens lessen bij Hans Scheepers, Joyce Tan, Mimi Zweig, Chris Duindam en Lex Korff de Gidts. In 2006 behaalde ze haar bachelordiploma aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarna studeerde zein Berlijn bij Ilan Gronich aan de Universität der Künste. Van 2004 tot 2006 was Mintje lid van het European Union Youth Orchestra onder leiding van o.a. Bernard Haitink, Sit Colin Davis Vladimir Ashkenazy, Paavo Jarvi en Sir John Eliot Gardiner.

  In 2007 werd Mintje toegelaten tot Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest. Nog tijdens het academiejaar kreeg zij een baan in de Radio Kamer Filharmonie, waar zij vijf jaar lang, tot de opheffing, met veel plezier speelde, geïnspireerd door dirigenten zoals Philippe Herreweghe en Frans Brüggen. Mintje remplaçeert bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest en Mahler Chamber Orchestra. Tweemaal nam zij deel aan het Zermatt Festival met het Scharoun Ensemble uit de Berliner Philharmoniker. In Berlijn speelde zij met Solistenensemble Kaleidoskop.

  Mintje bespeelt een Johannes Fransiscus Cuypers (1812), haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

  Deel
 • Peter Rikkers

  Peter Rikkers, contrabas

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Naast contrabas speelt Peter violone (barokbas) en basgitaar in tal van ensembles: zowel klassieke muziek als wereldmuziek en pop.

  Peter Rikkers studeerde contrabas aan de conservatoria van Groningen en Amsterdam. Na lange tijd in Het Gelders Orkest gewerkt te hebben, maakt hij sinds 2012 deel uit van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Naast contrabas speelt Peter violone (barokbas) en basgitaar in tal van ensembles: zowel klassieke muziek als wereldmuziek en pop.

  Deel
 • Heleen Veder

  Heleen Veder, 2e viool

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Heleen Veder is geboren en getogen in Amsterdam. Zij begon op haar 11-jarige leeftijd met viool spelen. Heleen studeerde aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam bij Bouw Lemkes en Jean-Louis Stuurop.

  2e plv. aanvoerder

  Heleen Veder is geboren en getogen in Amsterdam. Zij begon op haar 11-jarige leeftijd met viool spelen. Heleen studeerde aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam bij Bouw Lemkes en Jean-Louis Stuurop. Ze behaalde in 1982 haar diploma Uitvoerend Musicus. Tijdens haar laatste studiejaren heeft Heleen bij het ASKO Ensemble gespeeld. Sinds 1983 is zij fulltime verbonden aan bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en vervult zij de laatste 20 jaar de positie van 2e plaatsvervangend aanvoerder 2e viool.

  Deel
Deel