Koepelconcert op zondag: Gran Duo Bottesini

NedPhO GO!

Koepelconcert op zondag: Gran Duo Bottesini

Programma

ROSSINI - Sonate a quattro nr. 2
BOTTESINI - Gran Duo Concertante
ROSSINI - Sonate a quattro nr. 3 

Bottesini’s virtuoze Gran Duo Concertante wordt uitgevoerd op viool en contrabas door Robert Lis en Sorin Orcinschi. Ook staan werken van Rossini voor strijkkwartet en contrabas op het programma.

Kaarten bestellen
Kaarten zijn € 7,50 per stuk. U kunt kaarten bestellen door het bestelformulier in te vullen via 'bestel kaarten'. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in de NedPhO-Koepel. Wacht daarom niet te lang met bestellen!

Zondagconcerten - parels uit de kamermuziek
Speciaal voor de maandelijkse zondagconcerten in de NedPhO-Koepel stelt het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest concerten samen met mooie werken, bijzondere instrumenten en gasten, soms met een introductie die de muziek extra inhoud geeft. Dit najaar een Bach zoals u hem nog nooit uitgevoerd zag, Richard Strauss in een bijzonder jasje en de virtuoze contrabassen van Bottesini.

 • Over de musici
 • Mintje van Lier

  Mintje van Lier , 2e viool

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Mintje is plaatsvervangend aanvoerder.

  plv. aanvoerder

  Op 5-jarige leeftijd begon Mintje met vioollessen bij Anneke Schilt. Ze volgde vervolgens lessen bij Hans Scheepers, Joyce Tan, Mimi Zweig, Chris Duindam en Lex Korff de Gidts. In 2006 behaalde ze haar bachelordiploma aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarna studeerde zein Berlijn bij Ilan Gronich aan de Universität der Künste. Van 2004 tot 2006 was Mintje lid van het European Union Youth Orchestra onder leiding van o.a. Bernard Haitink, Sit Colin Davis Vladimir Ashkenazy, Paavo Jarvi en Sir John Eliot Gardiner.

  In 2007 werd Mintje toegelaten tot Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest. Nog tijdens het academiejaar kreeg zij een baan in de Radio Kamer Filharmonie, waar zij vijf jaar lang, tot de opheffing, met veel plezier speelde, geïnspireerd door dirigenten zoals Philippe Herreweghe en Frans Brüggen. Mintje remplaçeert bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest en Mahler Chamber Orchestra. Tweemaal nam zij deel aan het Zermatt Festival met het Scharoun Ensemble uit de Berliner Philharmoniker. In Berlijn speelde zij met Solistenensemble Kaleidoskop.

  Mintje bespeelt een Johannes Fransiscus Cuypers (1812), haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

  Deel
 • Robert Lis

  Robert Lis, 1e viool, concertmeester

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Robert Lis is geboren in Dabrowa Gornicza (Polen) in 1987. Naast zijn positie in het Nederlands Philharmonisch Orkest speelt hij in het Vespucci Kwartet, Lyrique Trio, het Moses Quartet en treedt hij op met de Pools-Canadese pianiste Justyna Maj.

  2e concertmeester

  Robert Lis is geboren in Dabrowa Gornicza (Polen) in 1987. Hij speelde als solist en kamermusicus in de grote concertzalen in Europa. Als orkestviolist heeft Robert Lis gespeeld in het Sinfonietta Polonia, Radio Kamer Filharmonie, Radio Filharmonisch Orkest en het Poznan Philharmonic Orchestra. Naast zijn positie in het Nederlands Philharmonisch Orkest speelt hij in het Lyrique Trio, het Moses Quartet en treedt hij op met zijn duopartner, de Pools-Canadese pianiste Justyna Maj.

  Deel
 • Marina Malkin

  Marina Malkin, 1e viool

  Nederlands Philharmonisch Orkest
  Tijdens haar studie viool heeft Marina Malkin gespeeld in verschillende steden van de Sovjet-Unie. Z

  Tijdens haar studie viool heeft Marina Malkin gespeeld in verschillende steden van de Sovjet-Unie. Ze is succesvol afgestudeerd aan het Conservatorium van Baku. Malkin speelt sinds 2003 in Nederland. 

  Deel
 • Avi Malkin

  Avi Malkin, altviool

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Sinds 2003 speelt hij in het Nederlands Philharmonisch Orkest.

  Avi Malkin kreeg van 1970 tot 1981 lessen op een muziekschool, waarna hij ging studeren aan de muziekacademie in Baku. Hij was lid van het Baku kamermuziekensemble voor moderne muziek.

  In 1985 won hij de eerste prijs op de 'Trans Kavkasian' internationale competitie voor altviolisten. Daarna werkte hij een jaar als professor aan de muziekacademie in Baku. Sinds 2003 speelt hij in het Nederlands Philharmonisch Orkest.

  Deel
 • Sorin Orcinschi

  Sorin Orcinschi, contrabas

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Naast zijn positie in het Nederlands Philharmonisch Orkest is Orcinschi werkzaam als hoofdvakdocent contrabas klassiek en vakmethodiek aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. 

  Sorin Orcinschi begon contrabas te studeren op 14-jarige leeftijd in Botosani, Roemenië. Vervolgens studeerde hij aan de Universiteit van Transsylvanië in Brasov bij professor Nicolae Pop. Na zijn examen kreeg hij een stipendium in Duitsland aan de Muziekacademie te Karlsruhe bij professor Wolfgang Güttler, waar hij in 2003 cum laude afstudeerde. Sorin was stipendiaat bij Villa Musica en werkte samen met o.a. Krzystof Penderecki, Arnold Steinhardt, Georg Faust en Martin Ostertag. Tijdens zijn studie in Duitsland speelde hij bij de Junge Deutsche Philharmonie, Junge Europa Philharmonie en het Mahler Chamber Orchestra. Hij was ook lid van contrabas-ensemble ‘The Geatles’.

  Van 2002 tot 2007 was Sorin contrabassist bij het Noord Nederlands Orkest. Hij werkte tevens samen met andere Nederlandse orkesten, zoals het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Nederlandse Radio Kamer Filharmonie. Naast zijn positie in het Nederlands Philharmonisch Orkest is Sorin werkzaam als hoofdvakdocent contrabas klassiek en vakmethodiek aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Hij gaf masterclasses in o.a. Nederland, Frankrijk en Italië en speelde met kamermuziekensembles op verschillende internationale festivals.  

  In het buitenland is Sorin gevraagd om te werken met orkesten zoals SWR Radio Sinfonieorchester in Duitsland, Basque National Orchestra in Spanje, Gulbenkian Orchestra in Portugal en het Monte Carlo Philharmonic Orchestra in Monaco. Hij heeft gesoleerd bij orkesten zoals Monte Carlo Philharmonic Orchestra, Brasov Philharmonic Orchestra en George Enescu Philharmonic Orchestra in Roemenië.

  Deel
 • João Seara

  João Seara, contrabas

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  In 2014 sloot João zich aan bij de bassectie van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Sinds 2015 is João tevens plaatsvervangend aanvoerder. 

  plv. aanvoerder

  João komt uit een muzikale familie: zijn zus, Ana Seara, is componiste en ging hem voor in het Conservatorium Calouste Gulbenkian in Braga. João begon zijn studies contrabas aan datzelfde conservatorium toen hij zes was en bleef er tien jaar. Hij volgde er les bij onder meer Cristina Costa. Tussen 2006 en 2009 studeerde hij aan ARTAVE bij Nuno Arrais en Alexander Samarijev en later, in 2009, bij Manuel Rêgo aan de Hogeschool voor Muziek in Lissabon. Op aanraden van Rêgo volgde João lessen aan de Guildhall School of Music and Drama. Bij Rinat Ibragimov, toenmalig dirigent van het London Symphony Orchestra, behaalde hij daar zijn diploma contrabas. De kennismaking met de metropool en de mogelijkheid om er concerten te zien van de beste muzikanten ter wereld, leerden hem naar eigen zeggen evenveel als de studie zelf.

  João speelde in het Orquestra Gulbenkian, het Youth Orchestra of the European Union, het London Symphony Orchestra en het Newcastle Chamber Orchestra. Daarnaast is hij lid en mede-oprichter van Orquestra XXI, een orkest opgericht door verschillende getalenteerde Portugese musici die naast hun aanstellingen in verschillende landen door uitvoeringen met dit orkest hun band met Portugal willen behouden.

  In 2014 sloot João zich aan bij de bassectie van het Nederlands Philharmonisch Orkest, bij een van zijn vorige leraren: Luis Cabrera Martin. Sinds 2015 is João tevens plaatsvervangend aanvoerder. 

  Deel
 • Sietse-Jan Weijenberg

  Sietse-Jan Weijenberg, cello

  Nederlands Kamerorkest

  Cellist Sietse-Jan Weijenberg studeerde aan de conservatoria van Groningen en Parijs en volgde masterclasses bij onder anderen János Starker en Natalia Gutman. Hij won prijzen op diverse concoursen. In 2009 bereikte hij als eerste Nederlander de finale van het Rostropovich Concours. 

  aanvoerder

  Cellist Sietse-Jan Weijenberg studeerde aan de conservatoria van Groningen en Parijs en volgde masterclasses bij onder anderen János Starker en Natalia Gutman. Hij won prijzen op diverse concoursen. In 2009 bereikte hij als eerste Nederlander de finale van het Rostropovich Concours. Sinds 2010 is hij actief geweest als cello-aanvoerder bij diverse orkesten zoals het Residentie Orkest, het Noord Nederlands Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest. In 2013 kreeg hij een vaste positie bij het Nederlands Kamerorkest.

  Sietse-Jan Weijenberg trad regelmatig als solist op bij onder meer Amsterdam Sinfonietta, het Nederlands Studenten Orkest en het Orchestre de Paris. Vorig seizoen speelde hij met groot succes bij zijn eigen Nederlands Kamerorkest het Celloconcert nr. 3 van C.Ph.E. Bach. Daarnaast speelt hij met diverse kamermuziekensembles. Met zijn trio Demian won hij in 2009 de eerste prijs bij het internationale Maria Canals Pianotrio Concours. Ook concerteerde hij op gerenommeerde festivals als het Kuhmo Kamermuziekfestival en het Storioni Festival. Bij het Canadese label Ultra Analogue heeft hij diverse opnames gemaakt met onder andere werk van Bach en Beethoven.

  Deel
Deel