Koepelconcert op zondag: P.D.Q. Bach

NedPhO GO!

Koepelconcert op zondag: P.D.Q. Bach

P.D.Q. Bach? Jazeker! Deze fictieve laatste zoon van Bach schreef vooral muziek voor de allerlaagste - vaak niet hoorbare - blazers van het orkest: tuba, fagot en contrafagot. Naast mooie sonates, speelt het ensemble ook Beethoven 5 van deze Bach-telg. Fagottist Remko Edelaar presenteert dit zeer hilarische Zondagconcert.

Muziek in de NedPhO-Koepel 

De NedPhO-Koepel is een muzikale hotspot op slechts een paar minuten lopen van station Amsterdam Muiderpoort. De Koepel is de thuisbasis van het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest. Wij zetten de deuren graag open voor iedereen die van muziek houdt en die nieuwsgierig is naar de musici of het gebouw.

Illustratie: Bendik Kaltenborn

 • Over de musici
 • Remko Edelaar

  Remko Edelaar, fagot

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Sinds 2003 is hij solofagottist van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest.

  aanvoerder

  Remko Edelaar studeerde fagot aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Johan Steinmann. Hij volgde masterclasses bij o.a. Sergio Azzolini en Daniele Damiano. Tijdens zijn studie won hij meerdere prijzen op concoursen. Sinds 2003 is hij solofagottist van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest. Hiernaast is hij lid van Asko|Schönberg en het Wendingen Ensemble. Met deze ensembles maakte hij vele opnamen, waaronder de Solo sonate voor fagot van Willem Frederik Bon. Ook is hij fagottist van het Farkas Quintet Amsterdam, waarmee hij in 2004 het Nationaal Kamermuziek Concours Almere won. 

  Deel
Deel