Koepelconcert op zondag: Schubert

NedPhO GO!

Koepelconcert op zondag: Schubert

Programma

Schubert - Arpeggione Sonate
Schubert - Strijkkwintet in C

Franz Schubert voelt zich altijd uitermate op zijn gemak in onze NedPhO-Koepel. Ter ere van het muzikale genie spelen musici uit het Nederlands Philharmonisch Orkest twee speciale werken: het Strijkkwintet en de Arpeggione Sonate. Een middag vol prachtig uitgesponnen melodieën waarin droefheid en lichtheid dicht bij elkaar liggen. 

Muziek in de NedPhO-Koepel 

De NedPhO-Koepel is een muzikale hotspot op slechts een paar minuten lopen van station Amsterdam Muiderpoort. De Koepel is de thuisbasis van het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest. Wij zetten de deuren graag open voor iedereen die van muziek houdt en die nieuwsgierig is naar de musici of het gebouw.

 • Over de musici
 • Marieke Boot

  Marieke Boot, 2e viool

  Nederlands Philharmonisch Orkest
  Marieke Boot begon op 9-jarige leeftijd met vioolspelen en had les bij onder anderen Henk Rubing.&nb

  Marieke Boot begon op 9-jarige leeftijd met vioolspelen en had les bij onder anderen Henk Rubing. Al tijdens haar studie op het Conservatorium van Groningen bij Jeanne Lemkes-Vos remplaceerde Marieke Boot bij diverse Nederlandse orkesten. Marieke verhuisde later naar Italië waar ze ook nu nog woont. Ze werkt er samen met verschillende Italiaanse ensembles en is sinds 2008 concertmeester van Cameristi di Montefeltro. Sinds 1991 is Marieke ook verbonden aan het Nederlands Philharmonisch Orkest als tweede violiste.

  Deel
 • Douw Fonda

  Douw Fonda, cello

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  De Amerikaanse cellist Douw Fonda volgde zijn opleiding bij Steven Doane aan de Eastman School of Music (Rochester) en bij Timothy Eddy in New York. Hij won diverse concoursen en speelde als solist met orkesten in onder meer Boston en New York.

  2e plv. aanvoerder 

  De Amerikaanse cellist Douw Fonda volgde zijn opleiding bij Steven Doane aan de Eastman School of Music (Rochester) en bij Timothy Eddy in New York. Samen met zijn ensembles kreeg hij diverse kansen om intensief gecoacht te worden door het Cleveland Quartet en het Julliard Quartet. Hij won diverse concoursen en speelde als solist met orkesten in onder meer Boston en New York.

  Sinds 1994 woont hij in Nederland, waar hij zich toelegde op de barokcello bij Jaap ter Linden. Momenteel is hij actief met verschillende barok- en kamermuziek-ensembles, waaronder het Benjamin Franklin Trio en het strijkensemble Musica Rossi. Douw is plaatsvervangend aanvoerder cello bij het Nederlands Philharmonisch Orkest.

  Deel
 • Daniel Kramer

  Daniel Kramer, piano

  Hij is nog jong, maar wordt inmiddels gezien als een belangrijke vertegenwoordiger van de nieuwe generatie pianisten in het moderne repertoire.

  Hij is nog jong, maar wordt inmiddels gezien als een belangrijke vertegenwoordiger van de nieuwe generatie pianisten in het moderne repertoire. Hij kreeg als scholier les van Ton Hartsuiker, op het Conservatorium van Amsterdam bij Håkon Austbø en in Parijs bij Claude Helffer. Zijn opleiding sloot hij af met onderscheiding. Hij won diverse prijzen, waaronder een eerste prijs bij het Prinses Christina Concours van 1994. Kramer is een groot vertolker van het werk van Messiaen. Hij kreeg les van Yvonne Loriod, de weduwe van Messiaen en ontving in 2007 een eervolle vermelding op het Concours Olivier Messiaen in Parijs. Zoals een recensie het omschreef na een indrukwekkend Messiaen-concert: ‘Imposant is zijn alerte pianospel, ingetogen waar hij moet begeleiden en overweldigend wanneer hij er tegenaan kan’. Daniël Kramer soleerde met diverse orkesten, onder meer met het Residentie Orkest, het Radio Kamerorkest en het Nationaal Jeugd Orkest onder leiding van Werner Herbers. Daarnaast is hij actief in de kamermuziek met onder meer The Hague Sting Trio en het Modriaankwartet. Ook werkte hij met verschillende componisten samen als George Benjamin, Louis Andriessen en Sofia Gubaidulina.

  Deel
 • Nitzan Laster

  Nitzan Laster, cello

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Sinds 2007 speelt Nitzan bij het Nederlands Philharmonisch Orkest.

  Op 7-jarige leeftijd kreeg Nitzan op de Rubin Academy in Jerusalem zijn eerste cello-lessen van Schmuel Magen. Magen zette hem al op jonge leeftijd aan tot het studeren van de zes solosuites van Bach: 'de bijbel van het cellorepertoire'. In 1990 won hij de Rubin Acadamy Competition for Solo en een jaar later de Rubin Academy Competition of Modern Music. In 1992 viel hij opnieuw in de prijzen bij de Amerikaans-Isrealische stichting Keren Sharet. In 1995 werd Nitzan solist van het gevierde Israelische hedendaagse muziekensemble Kaprizma waarmee hij door Israël en Europa tourde.

  Later verhuisde Nitzan naar Frankrijk en studeerde er bij Michael Strauss aan het Conservatoire National Superieur de Paris. Daar trad hij ook op met het Ensemble Intercontemporain. Tijdens zijn studie volgde hij masterclasses bij Janos Starker en Aldo Parisot.

  In 2007 kreeg Nitzan een positie bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Hij speelde met het Sharon Strijkkwartet en het Old West String Quartet op het Festival of Arts in New York, Spring Festival in Sint-Petersburg, Cezar Franck Festival in België en in het Israël Festival.

  Nitzan geeft in Israël, Frankrijk, de Verenigde Staten en Engeland masterclasses en zomercursussen. 

  Deel
 • Mintje van Lier

  Mintje van Lier , 2e viool

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Mintje is plaatsvervangend aanvoerder.

  plv. aanvoerder

  Op 5-jarige leeftijd begon Mintje met vioollessen bij Anneke Schilt. Ze volgde vervolgens lessen bij Hans Scheepers, Joyce Tan, Mimi Zweig, Chris Duindam en Lex Korff de Gidts. In 2006 behaalde ze haar bachelordiploma aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarna studeerde zein Berlijn bij Ilan Gronich aan de Universität der Künste. Van 2004 tot 2006 was Mintje lid van het European Union Youth Orchestra onder leiding van o.a. Bernard Haitink, Sit Colin Davis Vladimir Ashkenazy, Paavo Jarvi en Sir John Eliot Gardiner.

  In 2007 werd Mintje toegelaten tot Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest. Nog tijdens het academiejaar kreeg zij een baan in de Radio Kamer Filharmonie, waar zij vijf jaar lang, tot de opheffing, met veel plezier speelde, geïnspireerd door dirigenten zoals Philippe Herreweghe en Frans Brüggen. Mintje remplaçeert bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest en Mahler Chamber Orchestra. Tweemaal nam zij deel aan het Zermatt Festival met het Scharoun Ensemble uit de Berliner Philharmoniker. In Berlijn speelde zij met Solistenensemble Kaleidoskop.

  Mintje bespeelt een Johannes Fransiscus Cuypers (1812), haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

  Deel
 • Carin Nelson

  Carin Nelson, cello

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Sinds 2002 is Carin Nelson als celliste in dienst bij het Nederlands Philharmonisch Orkest in Amsterdam. Daarnaast speelt ze regelmatig in Zweedse orkesten.

  Carin Nelson werd in Zweden geboren, waar zij op 10-jarige leeftijd haar eerste cellolessen kreeg. Ze studeerde de Hogeschool voor Muziek in Göteborg bij Harro Ruijsenaars. In 1995 kwam Nelson naar Nederland, waar ze achtereenvolgens studeerde bij Michel Dispa en Melissa Phelps aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Ze studeerde in 1999 af aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en behaalde in datzelfde jaar haar Master in Fine Arts in Music Performance aan de Hogeschool voor Muziek in Göteborg. 

  Carin Nelson heeft deelgenomen aan verschillende masterclasses en kamermuziekcursussen in Europa, onder anderen bij Truls Mørk, Colin Carr, Wolfgang Boettcher en Ralph Kirshbaum.

  Carin Nelson trad als soliste met verscheidene Zweedse en Nederlandse orkesten op: onder meer met het Celloconcert van Edward Elgar. Daarnaast gaf ze kamermuziekconcerten met ensembles in veel verschillende bezettingen en werkt ze regelmatig als remplaçant bij zowel Zweedse als Nederlandse orkesten. Sinds 2002 is Carin Nelson als celliste in vaste dienst bij het Nederlands Philharmonisch Orkest in Amsterdam.

  Deel
 • Laura van der Stoep

  Laura van der Stoep, altviool

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Sinds 2010 is Laura plaatsvervangend aanvoerder altviolen bij het Nederlands Philharmonisch Orkest.

  plv. aanvoerder

  Altvioliste Laura werkte reeds bij verschillende ensembles en orkesten, waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Gelders Orkest, De Radio Kamer Filharmonie en The Philharmonic Orchestra of Europe. Sinds 2010 is ze plaatsvervangend aanvoerder altviolen bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. 

  Deel
Deel