Koepelconcert voor kids (5+): De vriendelijke draak

NedPhO GO!

Koepelconcert voor kids (5+): De vriendelijke draak

Programma

met acteur Mark Haayema

Met de hele familie een uurtje genieten van (klassieke) muziek. Eén woensdagmiddag per maand spelen muzikanten van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest in de prachtige NedPhO-Koepel speciaal voor kinderen en hun (groot)ouders. Het zijn avontuurlijke concerten waarin kinderen spelenderwijs kennis kunnen maken met muziek uit alle windstreken. Komen jullie ook?

Het NedPhO GO! Ensemble vertolkt samen met acteur Mark Haayema het kinderboek De Vriendelijke draak, geschreven door Mark Haayema. Het verhaal gaat over het dorp Zozaai waar op een dag een draak wordt gesignaleerd… 

Het entree is gratis, een vrijwillige bijdrage van harte welkom! U kunt kaarten reserveren door het bestelformulier in te vullen via 'bestel kaarten'. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in de NedPhO-Koepel. Wacht daarom niet te lang met reserveren!

Regisseur: Marlies Hasebos

Leeftijdsadvies
Wij verzoeken u dringend rekening te houden met het leeftijdsadvies voor deze voorstelling. 

 • Over de musici
 • Jeroen Botma

  Jeroen Botma, trompet

  Nederlands Philharmonisch Orkest
  plv. aanvoerder

  plv. aanvoerder

  Deel
 • David Kutz

  David Kutz, tuba

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  De Canadese David Kutz is geboren in Toronto en begon op 13-jarige leeftijd met tuba spelen. David studeerde aan de Queen Universiteit in Kingston Ontario en de McGill Universiteit in Montreal. 

  aanvoerder

  De Canadese David Kutz is geboren in Toronto en begon op 13-jarige leeftijd met tuba spelen. David studeerde aan de Queen Universiteit in Kingston Ontario en de McGill Universiteit in Montreal. In 2003 promoveerde David aan de Northwestern Universiteit in Chicago en ontving er zijn doctorstitel in Music Performance en Music Pedagody.

  Sindsdien woont David in Nederland waar hij achtereenvolgens solo-tuba-speler van de Radio Kamer Filharmonie en het Radio Filharmonisch Orkest in Hilversum was. Momenteel is hij tuba-solist van het Nederlands Philharmonisch Orkest, maar hij treedt ook op bij een andere orkesten zoals Koninklijk Concertgebouworkest, het Residentie Orkest, Holland Sinfonia en Asko|Schönberg. Ook in het buitenland was hij al veelvuldig te horen, onder meer bij de Zürich Opera, het Symfonie orkest van Singapore, de Saint Louis Symphony en het National Arts Centre Orchestra in Canada. Dave verscheen tweemaal ten tonele op de Internationale Tuba en Euphonium Conferentie en driemaal op het Kamermuziekfestival in Ottawa, Canada.

  David is tevens actief lid van een aantal kamermuziekensembles waaronder het NedPhO-koperensemble, NedPhO-koperkwintet, het Doelen Ensemble and het Duo TV2. 

  Deel
 • Miek Laforce

  Miek Laforce, hoorn

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  In 2003 werd Miek aangenomen als vaste hoorniste bij het Nederlands Philharmonsich Orkest.

  Miek Laforce kreeg op 9-jarige leeftijd haar eerste hoornlessen. In 1996 begon ze haar studies aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij André Van Driessche en Luc Bergé. In 2001 behaalde ze haar masterdiploma met grote onderscheiding.

  Ze werd laureate van de Ingeborg Köberle Prijs en speelde tijdens en na haar studies mee in diverse orkesten en kamermuziekensembles, waaronder het Vlaams Radio Orkest, het orkest van De Munt, Prometheus Ensemble en l'Orchestre des Champs-Elysées.

  In 2003 werd Miek aangenomen als vaste hoorniste bij het Nederlands Philharmonsich Orkest. Daarnaast speelt ze regelmatig in het Residentie Orkest, de Radio Kamer Filharmonie en het Radio Filharmonisch Orkest. Verder is ze actief in kamermuziekensembles MP21 en Soffio Quintet.

  Deel
 • Gertjan Loot

  Gertjan Loot, trompet

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Naast moderne trompet speelt Gertjan Loot ook baroktrompet, piccolo en bugel.

  aanvoerder

  Eenmaal naar Friesland verhuisd, begint de dan 11-jarige Gertjan Loot met trompetspelen. Na een periode op (es)cornet in diverse brassbands neemt hij uiteindelijk de trompet weer ter hand. Hij besluit trompet te gaan studeren aan het Conservatorium in Leeuwarden. Later vervolgt Loot aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam zijn studies en krijgt hij les van Peter Masseurs (trompettist bij het Koninklijk Concertgebouworkest).

  Na zijn studie in 1990 speelt hij in diverse orkesten en ensembles. Zo speelt hij onder andere in het orkest van de Hoofdstad Operette en bij orkest ‘De Volharding’. Naast moderne trompet speelt Gertjan Loot ook baroktrompet, piccolo en bugel. Op dit moment is Loot werkzaam als baroktrompettist in verschillende barokorkesten in binnen- en buitenland. Vanaf 2004 is hij verbonden als solotrompettist aan het Residentie Orkest in Den Haag en sinds 2006 is hij betrokken bij het ensemble Nieuw Amsterdams Peil. 

  Deel
 • Gerard Peters

  Gerard Peters, trombone

  Nederlands Philharmonisch Orkest
  aanvoerder Gerard Peters studeerde vanaf 1975 trombone aan het Rotterdams Conservatorium bij dhr.

  aanvoerder

  Gerard Peters studeerde vanaf 1975 trombone aan het Rotterdams Conservatorium bij dhr. G. Velthuijsen. In 1978 verbond hij zich aan het toenmalige Amsterdams Philharmonisch Orkest als 3e trombonist, waarna hij in 1981 1e solo trombonist werd. Gerard Peters speelt tevens de tenor tuba.

  Deel
Deel