Koepelconcert voor kids: Wereldse Sprookjes!

NedPhO GO!

Koepelconcert voor kids: Wereldse Sprookjes!

Programma

Engelbert Humperdinck - Hans en Grietje 
Rory Boyle - Assepoester 
naar de versie van Roald Dahl

Muzikale sprookjes

Wie kent de sprookjeshelden Hans en Grietje en Assepoester niet? Maar ken je ze ook in een jasje van muziek? De twee klassieke sprookjes worden op een grappige manier verteld en gespeeld door acteur Bart van Gerwen en muzikanten uit het orkest.

Ellen Vergunst fluit
Anita Janssen hobo
Leon Bosch klarinet
Stef Jongbloed hoorn
Eric Spaepen piano
Susan Brinkhof fagot
Bart van Gerwen verteller

 

Koepelconcerten voor Kids
Met de hele familie een uurtje genieten van (klassieke) muziek. Eén woensdagmiddag per maand spelen muzikanten van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest in de prachtige NedPhO-Koepel speciaal voor kinderen en hun (groot)ouders. Het zijn avontuurlijke concerten waarin kinderen spelenderwijs kennis kunnen maken met muziek uit alle windstreken. Komen jullie ook?

Het concert is inmiddels uitverkocht.

 
 • Over de musici
 • Bart van Gerwen

  Bart van Gerwen

  Deel
 • Leon Bosch

  Leon Bosch, dirigent, klarinet

  Nederlands Philharmonisch Orkest
  aanvoerder Leon Bosch studeerde aan het Conservatorium van Maastricht en begon zijn professionele

  aanvoerder

  Leon Bosch studeerde aan het Conservatorium van Maastricht en begon zijn professionele loopbaan als remplaçant bij het Limburgs Symfonie Orkest. Vanaf 1980 had hij aanstellingen bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Amsterdams Philharmonisch Orkest en het WDR Sinfonieorchester Köln. Sinds 1989 is hij solo-klarinettist bij het Nederlands Philharmonisch Orkest waarbij hij ook als solist optrad met werken van Mozart, Rossini en Stamitz. Leon Bosch werkt vaak als dirigent met blazers uit studentenorkesten waaronder Het Orkest, Crea Orkest, Sweelinck-Orkest, Krashna Musica Delft en het Utrechts Studentenorkest. Daarnaast is hij dirigent/artistiek leider van het ensemble Beaufort. Léon Bosch bespeelt tevens de bassetklarinet en bassethoorn. Met beide instrumenten vervulde hij bij De Nederlandse Opera in 2003 een solistenrol in Mozarts La Clemenza di Tito.

  Deel
 • Susan Brinkhof

  Susan Brinkhof, fagot

  Nederlands Philharmonisch Orkest
  plv. aanvoerder

  plv. aanvoerder

  Deel
 • Anita Janssen

  Anita Janssen, hobo

  Nederlands Philharmonisch Orkest
  althobo Anita Janssen studeerde hobo bij Pauline Oostenrijk en Jan Spronk aan het Conservatorium

  althobo

  Anita Janssen studeerde hobo bij Pauline Oostenrijk en Jan Spronk aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze in 2006 afstudeerde. Als 1e hoboïste en althoboïste maakte Anita deel uit van het Nationaal Jeugd Orkest en het European Union Youth Orchestra, waar ze werkte met dirigenten als Bernard Haitink, Vladimir Ashkenazy en Sir John Eliot Gardiner. Tijdens en na haar studie remplaceerde ze in diverse orkesten en ensembles in binnen- en buitenland, waaronder het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Amsterdam Sinfonietta en het Kammerorchester des Bayerischen Rundfunks.

  Sinds 2012 is Anita als althoboïste verbonden aan het Nederlands Philharmonisch Orkest. 

  Deel
 • Stef Jongbloed

  Stef Jongbloed, hoorn

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Sinds 1990 maakt hij deel uit van het Nederlands Philharmonisch Orkest, waar hij sinds 2002 derde hoornist is, met als bij-instrument Wagnertuba. 

  Stef Jongbloed studeerde hoorn aan het Stedelijk Conservatorium in Groningen bij Rut Mensenkamp en orkestdirectie bij Zsólt Déaky. Na zijn studie speelde hij een aantal jaren in het Noordelijk Filharmonisch Orkest, dat in 1989 fuseerde met het Frysk Orkest (het huidige Noord Nederlands Orkest). Jongbloed vervolgde zijn hoornstudie bij Adriaan van Woudenberg in Amsterdam. Sinds 1990 maakt hij deel uit van het Nederlands Philharmonisch Orkest, waar hij sinds 2002 derde hoornist is, met als bij-instrument Wagnertuba. 

  Deel
 • Erik Spaepen

  Erik Spaepen, contrabas

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Naast zijn werk als contrabassist in het Nederlands Philharmonisch Orkest, werkt hij als correpetitor (piano).

  Erik Spaepen studeerde zowel contrabas als piano in Leuven. Naast zijn werk als contrabassist in het Nederlands Philharmonisch Orkest, werkt hij als correpetitor (piano) in de International Studio of Vocal Arts in Den Haag. Hij ontving de prijs Pro Civitate voor contrabas en piano. In 2007 maakte hij zijn debuut als dirigent bij Nieuw Sinfonietta Amsterdam. Hij componeert en arrangeert en stichtte het Jeugdorkest van Antwerpen.

  Deel
 • Ellen Vergunst

  Ellen Vergunst, fluit

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Sinds 1992 is Ellen vast verbonden aan het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest als tutti fluit- en solo-piccoloiste.

  ook piccolo

  Ellen Vergunst studeerde fluit aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Eric Dequeker en Paul Verhey, en later aan de Royal Academy of Music in Londen bij William Bennett. Sinds 1992 is Ellen vast verbonden aan het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest als tutti fluit- en solo-piccoloiste. 

  Deel
Deel