Koepelconcerten op Zondag: Verhalen in de muziek

NedPhO GO!

Koepelconcerten op Zondag: Verhalen in de muziek

Waarom kiest een componist bepaalde instrumenten en hoe vertellen componisten een verhaal in muziek? Herman Draaisma dirigeert en vertelt in deze voorstelling voor jong en oud niet alleen het verhaal achter de muziek, hij laat het samen met de andere muzikanten ook horen. 

Herman Draaisma verteller
Hanspeter Spannring fluit
Ellen Vergunst fluit
Toon Durville hobo
Anita Janssen hobo
Harrie Troquet klarinet
Rick Huls klarinet
Margreet Bongers fagot
Dymphna van Dooremaal fagot
Jaap de Vries (contra)fagot
Fokke van Heel hoorn
Wouter Brouwer hoorn
Stef Jongbloed hoorn
Fred Molenaar hoorn

Koepelconcerten op Zondag 
Zondagmiddag ontspannen luisteren naar klassieke (en andere) muziek in de prachtige NedPhO-Koepel in Amsterdam-Oost. Eens per maand is iedereen welkom bij de speciaal samengestelde concerten, met avontuurlijke werken, instrumenten en gasten, soms aangevuld met uitleg zodat de muziek nog specialer wordt.

Kaarten zijn €7,50 per stuk. U kunt kaarten reserveren door het bestelformulier in te vullen via 'bestel kaarten' of bel 020 5217502. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in de NedPhO-Koepel. Wacht daarom niet te lang met reserveren!

 

 • Over de musici
 • Herman Draaisma

  Herman Draaisma, klarinet

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Herman Draaisma studeerde klarinet aan de Muziek Pedagogische Akademie te Leeuwarden bij Gerard van der Weerd. Hij vervolgde zijn opleiding bij Pierre Woudenberg aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

  ook basklarinet

  Herman Draaisma studeerde klarinet aan de Muziek Pedagogische Akademie te Leeuwarden bij Gerard van der Weerd. Hij vervolgde zijn opleiding bij Pierre Woudenberg aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar hij na de voltooiing van zijn klarinetstudie orkestdirectie studeerde bij Lucas Vis. Daarnaast rondde hij een studie basklarinet af bij Tom Sieuwerts.

  Na een aantal jaar geremplaceerd te hebben bij het Radio Philharmonisch Orkest, het Radio Symfonie Orkest, het Residentie Orkest en het Orkest van het Oosten kwam hij in 1992 als klarinettist/ basklarinettist in vaste dienst bij het NedPhO|NKO. Daarnaast is Draaisma actief als dirigent bij verschillende orkesten, waaronder het strijkorkest Zoroaster en het leerlingen-strijkorkest ‘Arcato’ van de vioolpraktijk Petra Westra te Zutphen. Per 2004 is hij dirigent van Brassband ‘De Eendraght’ te Nieuwegein.

  Deel
 • Toon Durville

  Toon Durville, hobo

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Sinds 1993 is Toon Durville aanvoerder hobo.

  aanvoerder

  Deel
 • Anita Janssen

  Anita Janssen, hobo

  Nederlands Philharmonisch Orkest
  althobo Anita Janssen studeerde hobo bij Pauline Oostenrijk en Jan Spronk aan het Conservatorium

  althobo

  Anita Janssen studeerde hobo bij Pauline Oostenrijk en Jan Spronk aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze in 2006 afstudeerde. Als 1e hoboïste en althoboïste maakte Anita deel uit van het Nationaal Jeugd Orkest en het European Union Youth Orchestra, waar ze werkte met dirigenten als Bernard Haitink, Vladimir Ashkenazy en Sir John Eliot Gardiner. Tijdens en na haar studie remplaceerde ze in diverse orkesten en ensembles in binnen- en buitenland, waaronder het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Amsterdam Sinfonietta en het Kammerorchester des Bayerischen Rundfunks.

  Sinds 2012 is Anita als althoboïste verbonden aan het Nederlands Philharmonisch Orkest. 

  Deel
 • Hanspeter Spannring

  Hanspeter Spannring, fluit

  Nederlands Philharmonisch Orkest
  aanvoerder Hanspeter Spannring is geboren in Oostenrijk (Graz) en kreeg in 1987 de waarderingspri

  aanvoerder

  Hanspeter Spannring is geboren in Oostenrijk (Graz) en kreeg in 1987 de waarderingsprijs van het Oostenrijkse ministerie. Hij won daarnaast verschillende concoursen, zoals Jugend Musiziert en Wiener Internationales Musikseminar. Spannring sinds 1988 docent aan de Musikschule te Graz en eerste fluitist in het Grazer Symfonie Orkest. Ook is hij eerste fluitist in het Kroatisch Kammerorchester van Zagreb. Sinds 1991 is hij eerste fluitist van het Nederlands Philharmonisch OrkestƖNederlands Kamerorkest.

  Deel
 • Ellen Vergunst

  Ellen Vergunst, fluit

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Sinds 1992 is Ellen vast verbonden aan het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest als tutti fluit- en solo-piccoloiste.

  ook piccolo

  Ellen Vergunst studeerde fluit aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Eric Dequeker en Paul Verhey, en later aan de Royal Academy of Music in Londen bij William Bennett. Sinds 1992 is Ellen vast verbonden aan het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest als tutti fluit- en solo-piccoloiste. 

  Deel
Deel