Koperblazers op de Uitmarkt

Nederlands Philharmonisch Orkest

Koperblazers op de Uitmarkt

Programma

BEETHOVEN - Ouverture ‘Egmont’
GERSHWIN - An American in Paris
KAEMPFERT - Medley, arr. voor blaasensemble
PRIMA - Sing Sing Sing, arr. voor koperensemble

De koperblazers van het Nederlands Philharmonisch Orkest geven onder leiding van dirigent Leon Bosch op zondag 28 augustus 2016 om 11.00 u een concert tijdens de Uitmarkt in Amsterdam. Het concert vindt plaats op het hoofdpodium op het Museumplein. Bezoekers kunnen die zondagochtend langzaam wakker worden met de warme klanken van onder andere Gershwin en Beethoven. Het concert maakt deel uit van het programma ‘Klassiek op zondagochtend’.

Het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest is ook dit jaar weer aanwezig op de Informatiemarkt van de Uitmarkt. In onze stand verkopen musici en medewerkers kaarten voor concerten in Het Concertgebouw, uiteraard met een zeer aantrekkelijke korting. 

 • Over de musici
 • Leon Bosch

  Leon Bosch, dirigent, klarinet

  Nederlands Philharmonisch Orkest
  aanvoerder Leon Bosch studeerde aan het Conservatorium van Maastricht en begon zijn professionele

  aanvoerder

  Leon Bosch studeerde aan het Conservatorium van Maastricht en begon zijn professionele loopbaan als remplaçant bij het Limburgs Symfonie Orkest. Vanaf 1980 had hij aanstellingen bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Amsterdams Philharmonisch Orkest en het WDR Sinfonieorchester Köln. Sinds 1989 is hij solo-klarinettist bij het Nederlands Philharmonisch Orkest waarbij hij ook als solist optrad met werken van Mozart, Rossini en Stamitz. Leon Bosch werkt vaak als dirigent met blazers uit studentenorkesten waaronder Het Orkest, Crea Orkest, Sweelinck-Orkest, Krashna Musica Delft en het Utrechts Studentenorkest. Daarnaast is hij dirigent/artistiek leider van het ensemble Beaufort. Léon Bosch bespeelt tevens de bassetklarinet en bassethoorn. Met beide instrumenten vervulde hij bij De Nederlandse Opera in 2003 een solistenrol in Mozarts La Clemenza di Tito.

  Deel
Deel