La Dolce Vita en Beethoven

Nederlands Kamerorkest

La Dolce Vita en Beethoven

MEDIA

Programma

Rota, Schubert en Beethoven

Rota – Concert voor strijkers
Schubert – Symfonie nr. 3
Beethoven - Vioolconcert

Rota, Schubert en Beethoven
Nino Rota werd wereldberoemd met zijn filmmuziek (La dolce vita). In dit concert verrast de klassiek geschoolde Rota met een Concert voor strijkers dat met de ogen dicht voelt als een Vespa-rit langs de kust van Amalfi. De Derde symfonie van Franz Schubert sluit naadloos aan bij deze Italiaanse klanken. Het werk opent met een jodelende klarinetpartij en besluit met een tarantella. 
Ludwig van Beethoven had in 1806 de pech dat Franz Clement te weinig tijd had voor de solopartij van zijn Vioolconcert. De première werd daardoor een ramp. Beethovens Vioolconcert belandde op de plank en pas ver na zijn dood liet Joseph Joachim horen dat het echt een meesterwerk was. Dat is ook wat Liza Ferschtman laat horen: Beethovens Vioolconcert is enig in zijn soort. 

  • Over de musici
  • Liza Ferschtman

    Liza Ferschtman, viool

    Liza Ferschtman is een van de vele prachtige bewijzen dat Nederland een violistenland bij uitstek is

    Liza Ferschtman is een van de vele prachtige bewijzen dat Nederland een violistenland bij uitstek is. Ze heeft zich daarbij ontwikkeld tot een violiste met een unieke sound die gevoed is door haar Russische ouders en het Westen waar ze opgroeide. Ferschtman werd er al winnares van het Vioolconcours Oskar Back en de Nederlandse Muziekprijs mee.

    Deel
Deel