Mahler 8 live op groot scherm

Nederlands Philharmonisch Orkest

Mahler 8 live op groot scherm

Programma

Mahler – Symfonie nr. 8 ‘Sinfonie der Tausend’

Mahler 8 is uitverkocht! Het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. chef-dirigent Marc Albrecht speelt de grootse symfonie van Mahler op zaterdag 23 en zondag 24 februari in een bomvol Concertgebouw. Met meer dan 400 musici op het podium belooft het een ware sensatie te worden. Voor degenen die geen kaartje hebben weten te bemachtigen, wordt het concert van zaterdag 23 februari live uitgezonden op een groot scherm in de NedPhO-Koepel en de Grote Kerk in Alkmaar.

Mahler 8

Gustav Mahler schreef de Achtste symfonie als ultieme liefdesverklaring aan zijn vrouw, in een vergeefse poging haar hart opnieuw te veroveren. Daarvoor haalde hij alles uit de kast. Het symfonische werk vraagt een bezetting van 123 orkestmusici, twee professionele koren, acht vocale solisten, waaronder Camilla Nylund (sopraan) en Klaus Florian Vogt (tenor), een jongenskoor, groot slagwerk en orgel. Vanwege deze omvang zijn uitvoeringen van de symfonie wereldwijd zeldzaam. Kaarten voor de concerten zijn altijd ruim van te voren uitverkocht. ‘Mahler 8 is de kroon van alle symfonieën. Het is echt een droom om het een keer uit te voeren’, aldus chef-dirigent Marc Albrecht.

Beluister nu de Mahler 8 podcast

In deze podcast gaan musicoloog Kees Wisse en klarinettist Rick Huls in gesprek over Mahlers Achtste symfonie. Aan de hand van enkele muzikale fragmenten vertelt Wisse meer over de geschiedenis van deze grootse compositie. Huls deelt persoonlijke anekdotes over zijn partijen, het orkest en zijn ervaringen met chef-dirigent Marc Albrecht. Bovendien speelt hij een van zijn favoriete passages uit deze meesterlijke symfonie. 

Nederlands Philharmonisch Orkest
Marc Albrecht, dirigent
Camilla Nylund, sopraan
Ailish Tynan, sopraan
Regula Mühlemann, sopraan
Janina Baechle, alt
Helena Rasker, alt
Klaus Florian Vogt, tenor
Tommi Hakala, bariton
Ain Anger, bas
 
  • Over de musici
Deel