Marc Albrecht dirigeert Bruckner 4

Nederlands Philharmonisch Orkest

Marc Albrecht dirigeert Bruckner 4

MEDIA

Programma

Mendelssohn – Pianoconcert nr. 2
Bruckner – Symfonie nr. 4

Facebook Event:
Marc Albrecht dirigeert Bruckners Vierde

De alom geprezen Bruckner-interpretaties van chef-dirigent Marc Albrecht zijn een jaarlijks terugkerend hoogtepunt in de programmering van het Nederland Philharmonisch Orkest. ‘Een aangenaam menselijke Bruckner’ kopte het Parool vorig seizoen nog over de uitvoering van Symfonie nr. 5. Dit jaar een reprise van nr. 4, de ‘Romantische’, schitterende muziek die de verlegen maar o zo romantische Bruckner ten voeten uit tekent. Weliswaar altijd verliefd op onbereikbare vrouwen, schonk hij zijn hart aan zijn echte grote liefde: de muziek.

Bertrand Chamayou speelt Mendelssohns Tweede pianoconcert

Dan had Mendelssohn het een stuk gemakkelijker. Hij trouwde in 1837 met zijn beminde Cécile Charlotte Sophie en vond voor het Pianoconcert nr. 2 zijn inspiratie tijdens hun huwelijksreis. Drie delen romantische melodieën en pianistisch vuurwerk, waar zijn geliefde niet over uitgepraat raakte. En als u het hoort met de uiterst bekwame handen van Bertrand Chamayou - al vier maal winnaar van de prestigieuze Franse ‘Victoire de la Musique -  aan het klavier, zult u ongetwijfeld begrijpen waarom.

 • Over de musici
 • Bertrand Chamayou

  Bertrand Chamayou, piano

  De fascinatie voor muziek zat er bij de Franse pianist Bertrand Chamayou al vroeg in: ‘Ik beleefde de muziek als één grote speeltuin; de piano was een ding waar je allerlei verschillende geluiden uit kon halen.’ 

  De fascinatie voor muziek zat er bij de Franse pianist Bertrand Chamayou al vroeg in: ‘Ik beleefde de muziek als één grote speeltuin; de piano was een ding waar je allerlei verschillende geluiden uit kon halen.’ Hij studeerde aan de conservatoria van zijn geboortestad Toulouse en Parijs. In Londen studeerde hij bij de legendarische pianopedagoge Maria Curcio. Hij was in 1998 winnaar van het Kraïnev Pianoconcours in Oekraïne, enkele jaren later won hij het Long-Thibaut concours. Tot driemaal toe ontving hij de onderscheiding ‘Victoire de la Musique Classique’.

  Betrand Chamayou speelde samen met onder meer het Gewandhaus Orcherster Leipzig, het Cincinnati Symphony Orchestra en de Wiener Symphoniker. Hij gaf recitals in het Lincoln Center, de Londense Wigmore Hall en het Théâtre des Champs-Elysées. Hij heeft inmiddels diverse cd’s op zijn naam staan met onder meer werk van Mendelssohn, Liszt en Schubert. Zijn opname met het complete piano-oeuvre van Ravel oogstte bij de vakpers veel lof. Met celliste Sol Gabetta nam hij Chopins werken voor cello en piano op. Met haar ging hij afgelopen seizoen ook uitgebreid op tournee door de Verenigde Staten en Canada.

  Voor zijn verdienste voor de muziek werd hij Bertrand Chamayou onderscheiden als ‘Chevalier de l’Ordre des arts et des lettres’.

  Deel