NedPhO|CvA Orkestacademie in concert

NedPhO GO!

NedPhO|CvA Orkestacademie in concert

Programma

DEBUSSY - Sonate voor fluit, altviool en harp
HUMMEL - Trompetconcert in E
HÄNDEL - Passacaglia voor viool en altviool arr. Johan Halvorsen
MURRAY SCHAFER - Delen uit 'The Crown of Ariadne'
SJOSTAKOVITSJ - Kamersymfonie, op. 110a

In 2012 is er een unieke samenwerking opgezet tussen het Conservatorium van Amsterdam (CvA) en het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest. Studenten met het masterprofiel Orkestspel krijgen de kans om drie tot vier producties mee te spelen, waarbij zij worden begeleid door musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest. Op vrijdagavond 19 mei verzorgen zij een kamermuziekconcert in de NedPhO-Koepel: dit jaar gecoacht door cellist Nitzan Laster. Laat u verrassen door de studenten van de Orkestacademie!

Academisten

Natalia Szmydt, viool
Margot Kolodziej, viool
Elize Visser, viool
Olga Kowalczyk, altviool
Noemi Vachon, altviool
Ariadna Boiso, altviool
Kalle de Bie, cello
Leo Genet, contrabas
Julian Stiven Cárdenas Veloza, harp
Sherezade Jurado, fluit
Luis Tajuelo, trompet 

 • Over de musici
 • Marieke Boot

  Marieke Boot, 2e viool

  Nederlands Philharmonisch Orkest
  Marieke Boot begon op 9-jarige leeftijd met vioolspelen en had les bij onder anderen Henk Rubing.&nb

  Marieke Boot begon op 9-jarige leeftijd met vioolspelen en had les bij onder anderen Henk Rubing. Al tijdens haar studie op het Conservatorium van Groningen bij Jeanne Lemkes-Vos remplaceerde Marieke Boot bij diverse Nederlandse orkesten. Marieke verhuisde later naar Italië waar ze ook nu nog woont. Ze werkt er samen met verschillende Italiaanse ensembles en is sinds 2008 concertmeester van Cameristi di Montefeltro. Sinds 1991 is Marieke ook verbonden aan het Nederlands Philharmonisch Orkest als tweede violiste.

  Deel
 • Nitzan Laster

  Nitzan Laster, cello

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Sinds 2007 speelt Nitzan bij het Nederlands Philharmonisch Orkest.

  Op 7-jarige leeftijd kreeg Nitzan op de Rubin Academy in Jerusalem zijn eerste cello-lessen van Schmuel Magen. Magen zette hem al op jonge leeftijd aan tot het studeren van de zes solosuites van Bach: 'de bijbel van het cellorepertoire'. In 1990 won hij de Rubin Acadamy Competition for Solo en een jaar later de Rubin Academy Competition of Modern Music. In 1992 viel hij opnieuw in de prijzen bij de Amerikaans-Isrealische stichting Keren Sharet. In 1995 werd Nitzan solist van het gevierde Israelische hedendaagse muziekensemble Kaprizma waarmee hij door Israël en Europa tourde.

  Later verhuisde Nitzan naar Frankrijk en studeerde er bij Michael Strauss aan het Conservatoire National Superieur de Paris. Daar trad hij ook op met het Ensemble Intercontemporain. Tijdens zijn studie volgde hij masterclasses bij Janos Starker en Aldo Parisot.

  In 2007 kreeg Nitzan een positie bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Hij speelde met het Sharon Strijkkwartet en het Old West String Quartet op het Festival of Arts in New York, Spring Festival in Sint-Petersburg, Cezar Franck Festival in België en in het Israël Festival.

  Nitzan geeft in Israël, Frankrijk, de Verenigde Staten en Engeland masterclasses en zomercursussen. 

  Deel
 • Paul Reijn

  Paul Reijn, 1e viool

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Paul is tevens componist en componeerde onder meer arrangementen voor film en theater.

  plv. aanvoerder 2e viool

  Paul Reijn ontving zijn eerste vioollessen van zijn vader. Op 12-jarige leeftijd won hij de tweede prijs in een nationaal vioolconcours, waarna hij ging studeren bij Davina van Wely. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en volgde daarnaast masterclasses bij Max Rostal en Herman Krebbers. Als freelancer was hij werkzaam bij vele orkesten in Nederland, waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest. Hij was concertmeester van het Nationaal Jeugdorkest en aanvoerder van Camerata Roman in Zweden. Als orkestmuzikant speelde hij in landen als Engeland, Zweden, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Spanje, Servië, Hongarije en Japan. Momenteel werkt hij als plaatsvervangend aanvoerder in het Nederlands Philharmonisch Orkest. Paul is tevens componist en componeerde onder meer arrangementen voor film en theater.

  Paul bespeelt een 'Alfonso Dalla Corte': een Italiaanse meesterviool uit 1848. Zijn strijkstok is een Fetique, een expositiemodel uit Parijs, 1921. 

  Deel
Deel