Noa Wildschut speelt Bruchs Vioolconcert nr. 1

Nederlands Philharmonisch Orkest

Noa Wildschut speelt Bruchs Vioolconcert nr. 1

Programma

Berlioz – 'Ouverture caractéristique', uit Le carnaval romain
Bruch – Vioolconcert nr. 1
Dvořák – Symfonie nr. 7

Max Bruch 

Bruchs Eerste vioolconcert is een typisch voorbeeld van ‘elk voordeel heb zijn nadeel’. Het immense succes van dit virtuoze vioolwerk maakte Bruch groot. Maar al zijn andere composities werden erdoor verdrongen. Ruim anderhalve eeuw later maakt het ook de allergrootste violisten nog een stukje groter. Vandaag hoort u toptalent Noa Wildschut als solist bij het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Noa Wildschut 

Noa Wildschut, die vandaag schittert in Bruch, is een ‘muzikaal mirakel’, aldus de Süddeutsche Zeitung. De jonge Hilversumse debuteerde als zevenjarige in Het Concertgebouw. Een decennium later speelt ze wereldwijd. De Portugese dirigent Nuno Coehlo, oorspronkelijk ook violist, leidt bovendien Dvořáks Zevende symfonie. Vol drama, pastorale momenten en Boheemse dansen. Het Nederlands Philharmonisch Orkest start met Berlioz’ luisterrijke Le carnaval romain.

 • Over de musici
 • Nuno Coelho

  Nuno Coelho, dirigent

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Van 2015 tot 2017 was Nuno Coelho assistent-dirigent van Marc Albrecht bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en zette daarmee een nieuwe stap in zijn veelbelovende en voortvarende dirigentencarrière.

  De Portugese Nuno Coelho (1989), begon zijn loopbaan als violist. Als zodanig won hij enkele prijzen, concerteerde hij bij orkesten als het Kärntner Sinfonieorchester en de Kammerakademie Klagenfurt en was oprichter van het Quadros-Quartett en het Trio Poème. Enkele hedendaagse componisten schreven werk voor hem.

  In de eindfase van zijn vioolopleiding begon Nuno Coelho ook een studie orkestdirectie waar hij zich ontpopte als een uiterst getalenteerd dirigent. Hij volgde masterclasses bij beroemde dirigenten als Bernard Haitink, Esa-Pekka Salonen en Neeme Järvi. Inmiddels heeft hij al op de bok gestaan bij onder meer het Musikkollegium Winterthur, de Festival Strings Lucerne en het Gstaad Festival Orchestra. In 2015 maakte hij zijn debuut als operadirigent bij de Nordböhmische Philharmonie Teplice met Verdi’s La Traviata. Ook richtte hij in 2014 het Phoenix Chamber Orchestra in Brussel op, waarmee hij in korte tijd naam heeft gemaakt met diverse concerten.

  In 2015 werd Coelho aangenomen aan het Dirigentenforum der Deutschen Musikrat. Hij studeerde tevens aan de Hochschule der Künste in Zurich bij Johannes Schlaefli. Van 2015 tot 2017 was hij assistent-dirigent van Marc Albrecht bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en zette daarmee een nieuwe stap in zijn veelbelovende en voortvarende dirigentencarrière.

  Deel
Deel