Openbare repetitie: Memento mori

Nederlands Kamerorkest

Openbare repetitie: Memento mori

Programma

Een deel van het volgende programma:
Bach - Motet 'Fürchte dich nicht'
Beethoven - Strijkkwartet op. 95 'Serioso' arr. voor strijkorkest Gustav Mahler
MacMillan - Seven last words from the cross

Het is heel bijzonder om te zien hoe musici zich voorbereiden op het moment suprême: het concert voor het grote publiek. Dit voorjaar repeteert het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest op één donderdag en twee vrijdagmiddagen in het openbaar in de Koepel.

Kaarten bestellen
Entree is gratis, reserveren verplicht. U kunt kaarten reserveren door het bestelformulier in te vullen via ‘reserveer'. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in de NedPhO-Koepel. Wacht daarom niet te lang met reserveren!

  • Over de musici
  • James MacMillan

    James MacMillan, dirigent

    James Macmillan is componist en dirigent, maar is daarnaast ook vol overtuiging Schot, katholiek en

    James Macmillan is componist en dirigent, maar is daarnaast ook vol overtuiging Schot, katholiek en fan van voetbalclub Celtic in Glasgow. Een hoogtepunt in zijn carrière was muziek die hij schreef voor de onthulling van een standbeeld van de stichter van Celtic. James MacMillan dirigeert naast een breed repertoire aan hedendaagse muziek ook veel eigen werk. Wereldwijd leidde hij orkesten als het City of Birmingham Symphony Orchestra, het Los Angeles Philharmonic Orchestra en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Van 2000 tot 2009 vervulde hij de dubbele functie van chef-dirigent en huiscomponist van het BBC Philharmonic Orchestra. Tot 2013 was hij vaste gastdirigent van de Radio Kamer Filharmonie. James MacMillan ervaart in onze cultuur een voortdurend spanningsveld tussen oog en oor: 'Onze maatschappij is geobsedeerd door het visuele. Film en televisie zijn grote concurrenten van een reflectieve kunstvorm als muziek. Muziek heeft overtuigende kracht, die zich op een mysterieuze wijze kan ontplooien, maar het kan een hele strijd zijn om die boodschap over te brengen.'

    Deel
Deel