Openbare repetitie met dirigent Mei-Ann Chen

Nederlands Philharmonisch Orkest

Openbare repetitie met dirigent Mei-Ann Chen

Programma

Een deel uit het volgende programma:
DEBUSSY - Prélude a l’apres-midi d’un faune
VASKS - Fluitconcert Nederlandse première
SAINT-SAËNS - Symfonie nr. 3

Het is bijzonder om te zien hoe musici zich voorbereiden op het moment suprême: het concert in de grote zaal. U bent van harte welkom bij de openbare repetities van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest in de NedPhO-Koepel. Kijk en luister een uur lang mee hoe symfonieën, suites en serenades vorm krijgen.

Kaarten bestellen
Entree is gratis, reserveren verplicht. U kunt kaarten reserveren door het bestelformulier in te vullen via ‘reserveer'. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in de NedPhO-Koepel. Wacht daarom niet te lang met reserveren!

 • Over de musici
 • Mei-Ann Chen

  Mei-Ann Chen, dirigent

  In haar tweede vaderland, de Verenigde Staten, maakt ze al heel wat jaren furore en ze staat zelfs hoog in de lijst van de 30 invloedrijkste muzikale persoonlijkheden in Amerika.

  ‘A great concert,’ ‘Stunning, just stunning,’ ‘Watch out for her,’ zomaar enkele zinnen uit Amerikaanse recensies van de Taiwanese dirigente Mei-Ann Chen. In haar tweede vaderland, de Verenigde Staten, maakt ze al heel wat jaren furore en ze staat zelfs hoog in de lijst van de 30 invloedrijkste muzikale persoonlijkheden in Amerika.

  Mei-Ann Chen leerde het vak grondig in de vijf jaar dat ze leider was van het Portland Youth Philharmonic Orchestra, één van de oudste en meest gerenommeerde jeugdorkesten van Amerika. Sindsdien volgden uitnodigingen van vele orkesten over de hele wereld, waaronder het Chicago Symphony Orchestra, het Houston Symphony Orchestra, het Noors Radio-Orkest en de Badische Staatskapelle in Karlsruhe. Een vaste verbintenis als chef-dirigent heeft ze met het Memphis Symphony Orchestra en Chicago Sinfonietta. Ook is ze benoemd tot dirigent en artistiek directeur van het zomerfestival 2016 van het Nationaal Symfonieorkest van Taiwan. Na diverse succesvolle concerten in de afgelopen jaren staat Mei-Ann Chen dit seizoen opnieuw voor het Nederlands Philharmonisch Orkest.

  Al met al een glansrijke carrière waar ze zelf soms nog verwonderd over is: ‘Als tienjarige wist ik zeker dat ik dirigent wilde worden. Toen leek het een onmogelijke droom, maar dat is het nu niet meer…’

  Deel
Deel