Openbare repetitie: Russische tinten

Nederlands Philharmonisch Orkest

Openbare repetitie: Russische tinten

Programma

Een deel uit het volgende programma:
MESSIAEN - Les Offrandes Oubliées
RACHMANINOFF - Pianoconcert nr. 4
TSJAIKOVSKI - Symfonie nr. 4

Het is bijzonder om te zien hoe musici zich voorbereiden op het moment suprême: het concert in de grote zaal. U bent van harte welkom bij de openbare repetities van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest in de NedPhO-Koepel. Kijk en luister een uur lang mee hoe symfonieën, suites en serenades vorm krijgen.

Kaarten bestellen
Entree is gratis, reserveren verplicht. U kunt kaarten reserveren door het bestelformulier in te vullen via ‘reserveer'. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in de NedPhO-Koepel. Wacht daarom niet te lang met reserveren!

 • Over de musici
 • Andrey Boreyko

  Andrey Boreyko, dirigent

  Boreyko koestert een breed repertoire. Naast de grote klassieken heeft hij grote interesse in moderne muziek.

  Zijn moeder wilde graag dat hij, net als zij zelf, balletdanser zou worden, maar Andrey Boreyko (1957) koos voor een studie compositie. ‘Ik was al 26 toen de ommekeer kwam. Mijn compositieleraar was langere tijd ziek en toen ben ik eens bij de dirigentenklas gaan kijken. Vanaf dat moment wist ik dat dirigeren mijn toekomst was.’

  Dat toekomstbeeld heeft hij glansrijk in een carrière omgezet. Hij studeerde met de grootse lof af aan het conservatorium van Sint Petersburg. In 1989 was hij een prijswinnaar op het Kirill Kondrashin-dirigentenconcours in Amsterdam.

  In de jaren daarna was hij achtereenvolgens chef-dirigent van de orkesten van Jena, Hamburg, Bern en Düsseldorf. Daarnaast trad hij veelvuldig op als gastdirigent bij vele grote orkesten waaronder het Los Angeles Philharmonic Orchestra, de Berliner Philharmoniker, de Staatskapelle Dresden en in Nederland het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest. Momenteel is hij vaste leider van het Nationaal Orkest van België en het Naples Philharmonic Orchestra in Florida.

  Boreyko koestert een breed repertoire. Naast de grote klassieken heeft hij grote interesse in moderne muziek, getuige zijn wereldpremières van werken van Gorecki en Kancheli. Van Manfred, maar dan in de versie van Schumann maakte hij met de Düsseldorfer Symphoniker een indrukwekkende live-opname die ook op dvd is verschenen.

  Deel
 • Lucas Debargue

  Lucas Debargue, piano

  Vrijwel vanuit het niets kwam in de zomer van 2015 de jonge Franse pianist Lucas Debargue voor het voetlicht. Hij werd vierde op het prestigieuze Tsjaikovski-concours.

  Vrijwel vanuit het niets kwam in de zomer van 2015 de jonge Franse pianist Lucas Debargue voor het voetlicht. Hij werd vierde op het prestigieuze Tsjaikovski-concours in Moskou, maar zowel publiek als vele pianodeskundigen vonden dat hij eigenlijk een eerste prijs had verdiend. ‘Als iemand met zoveel overtuiging en liefde speelt, komt dat direct over. Het is de hypnose van een echte persoonlijkheid. En Lucas Debargue heeft een krachtige persoonlijkheid, die het publiek volledig in zijn greep houdt,’ volgens één van die deskundigen.

  En dat voor een pianist die vrijwel autodidact is. Hij leerde hoofdzakelijk zichzelf pianospelen toen hij tien jaar oud was. Van zijn vijftiende tot zijn twintigste liet hij de piano geheel los, studeerde aan de Parijse Diderot Universiteit en hield zich intensief bezig met andere kunstvormen als literatuur, beeldende kunst en film. Het bleek een belangrijke verdieping toen hij daarna onder pedagoge Rena Shereshevskaya het pianospel weer oppakte. Met het Tsjaikovski-concours als verbluffend hoogtepunt.

  In de korte tijd die er sindsdien is verstreken, is hij uitgegroeid tot een veelgevraagd artiest die stormenderhand de internationale podia verovert. Gediplomeerd voelt hij zich nog niet, maar hij is uiterst genuanceerd over zijn lessen: ‘Ik wil niet onder iemand studeren die me in een standbeeld verandert zodra ik achter de piano zit.’

  Deel
Deel