Openbare repetitie: Sitkovetsky Trio

Nederlands Philharmonisch Orkest

Openbare repetitie: Sitkovetsky Trio

Programma

De musici repeteren een deel van het volgende programma:
Sibelius – Finlandia
Beethoven – Tripelconcert
Mendelssohn – Symfonie nr. 5 ‘Reformatie’

De voorbereidingen voor een concert voor het grote publiek zijn legio. De musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest studeren op hun repertoire en doen dat eens per maand zelfs in het openbaar. Beleef de wisselwerking tussen dirigent, orkest en solisten tijdens de openbare repetities in de NedPhO-Koepel. 

 • Over de musici
 • Christoph Poppen

  Christoph Poppen, dirigent

  Hoewel Christoph Poppen grote faam verwierf als dirigent, begon hij zijn carrière als violist. In die hoedanigheid gaf hij een groot aantal concerten en maakte enkele cd-opnames. Als dirigent begon hij zijn loopbaan bij het Detmolder Kammerorchester.

  Hoewel Christoph Poppen grote faam verwierf als dirigent, begon hij zijn carrière als violist. In die hoedanigheid gaf hij een groot aantal concerten en maakte enkele cd-opnames. Als dirigent begon hij zijn loopbaan bij het Detmolder Kammerorchester. Hij was leider van het Münchener Kammerorchester en de Deutsche Radio Philharmonie Saarbrücken Kaiserslautern. Momenteel is hij chef-dirigent van het Kölner Kammerorchester en vaste gastdirigent van Hong Kong Sinfonietta. Hij was bij veel orkesten te gast, waaronder de Staatskapelle Dresden, de Wiener Symphoniker en het Detroit Symphony Orchestra. Ook stond hij al diverse malen voor het Nederlands Philharmonisch Orkest. Daarnaast dirigeerde hij regelmatig operaproducties bij onder meer de Oper Frankfurt en het Tiroler Landestheater Innsbruck. Van 2000 tot 2005 was Christoph Poppen artistiek leider van het prestigieuze Internationale Musikwettbewerb der ARD. Ook is hij oprichter en nog steeds leider van het muziekfestival Marvão in Portugal.

  Voor Christoph Poppen is muziek allesomvattend en ondeelbaar in alle mogelijke verschijningsvormen: ‘Het is om het even of het gaat om een melodietje van een moeder die haar kind in slaapt zingt, of een herder die in de bergen op zijn fluit speelt en dat diezelfde melodie dan terugkomt in een Mahlersymfonie, een jazzimprovisatie of een hiphop-nummer.’

  Deel
 • Sitkovetsky Trio

  Sitkovetsky Trio

  Drie jonge talentvolle musici kwamen elkaar in 2007 tegen op de Yehudi Menuhin School in Engeland waar ze studeerden. In dat jaar vormden ze een pianotrio dat zeer succesvol bleek te zijn. Sindsdien is de agenda van de leden, naast hun solistische loopbaan, gevuld met concerten van het ensemble. 

  Alexander Sitkovetsky, viool
  Wu Qian, piano
  Isang Enders, cello

  Drie jonge talentvolle musici kwamen elkaar in 2007 tegen op de Yehudi Menuhin School in Engeland waar ze studeerden. In dat jaar vormden ze een pianotrio dat zeer succesvol bleek te zijn. Ze kregen een Junior Fellowship aan de Royal Academy of Music en binnen een jaar wonnen ze de International Commerzbank Chamber Music Award, een jaar later volgde de NORDMETALL-Preis tijdens het Festival Mecklenburg-Vorpommern. Sindsdien is de agenda van de leden, naast hun solistische loopbaan, gevuld met concerten van het ensemble. Niet verbazingwekkend voor een trio waarvan een recensent van the Independent schreef dat ‘het trio hem herinnerde aan het Beaux Arts Trio in hun hoogtijdagen.’

  Het Sitkovetsky Trio gaf recitals in talloze beroemde zalen in de wereld zoals de Wigmore Hall in Londen, het Palais des Beaux Arts in Brussel en Het Concertgebouw in Amsterdam. De afgelopen jaren maakten ze uitgebreide tournees door China, de Verenigde Staten en Australië. Met orkesten als het Berlin Konzerthaus Orchester en de Münchener Symphoniker speelden ze al eerder Beethovens Tripelconcert. Inmiddels heeft het trio ook enkele succesvolle cd’s op hun naam staan met werk van onder anderen Brahms, Schubert, Dvořák en vrij recent een opname met de complete pianotrio’s van Mendelssohn.

  Sinds 2017 is Isang Enders de cellist van het Sitkovetsky Trio.

  Deel
Deel