Robeco Summer Nights

Nederlands Philharmonisch Orkest

Robeco Summer Nights

Programma

BEETHOVEN - Ouverture 'Coriolan' in c, op. 62
MOZART - Concert voor 2 piano's, KV 365
SCHUMANN - Symfonie nr. 3 'Rheinische'

Ook deze zomer bent u weer van harte welkom tijdens de Robeco SummerNights in Het Concertgebouw. Geniet van de vele (inter)nationale orkesten, ensembles en solisten. Van de klassieke concerten, de verrassende settings en de swingende jazz en pop. Om bij weg te dromen – soms zelfs liggend – of lekker bij te dansen. Meer dan 80 zomerse concerten om uit te kiezen!

Op za 20 aug speelt het Nederlands Philharmonisch Orkest onder leiding van Clemens Schuldt samen met The Naughton Sisters op piano.

Dit concert is geen onderdeel van de keuzeserie.

 • Over de musici
 • Clemens Schuldt

  Clemens Schuldt, dirigent

  Een nieuw groot talent in het dirigentenvak is ongetwijfeld al weer enige tijd de jonge Duitse Clemens Schuldt.

  Een nieuw groot talent in het dirigentenvak is ongetwijfeld al weer enige tijd de jonge Duitse Clemens Schuldt, winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition London van 2010. Hij was assistent-dirigent bij de London Symphony Orchestra waar hij werkte met grote voorbeelden als Sir Colin Davis, Valery Gergjev, en Sir Simon Rattle.

  Zijn kwaliteiten als dirigent worden wereldwijd steeds meer gewaardeerd. Zo debuteerde Schuldt de afgelopen tijd bij onder meer het Philharmonia Orchestra in Londen, de Bamberger Symphoniker en het Orchestre Philharmonique de Luxembourg en drie jaar geleden bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Vanaf dit seizoen is hij benoemd tot chef-dirigent van het Münchener Kammerorchester. Inmiddels heeft hij zich ook ontpopt als operadirigent en werkte hij mee aan producties in operatheaters van Osnabrück en Gelsenkirchen. Het vorige seizoen was hij conductor in residence bij het Staatstheater Mainz.

  Vaak zoekt Clemens Schuldt zijn inspiratie in alledaagse voorvallen: ‘Soms vraag ik de orkestleden zich voor te stellen alsof ze net wakker geworden zijn op een zwoele zomerochtend, of genoten hebben van een heerlijke kop koffie, om vervolgens met dat beeld voor ogen een bepaalde passage te spelen.’

  Deel
Deel