Vriendenconcert: A Brava Argentinia!

Nederlands Philharmonisch Orkest

Vriendenconcert: A Brava Argentinia!

De NedPhO-Koepel wordt speciaal voor onze Vrienden omgetoverd tot een Argentijns plein waar passievolle tangomuziek ten gehore wordt gebracht; A Brava Argentina!

Naast tango’s van Astor Piazzolla staan het Harpkwintet van Arnold Bax en het Pianokwartet van Gustav Mahler op het programma. Dit meeslepende programma raakt bij iedereen de gevoelige snaar.

Kaarten bestellen
Dit concert is exclusief voor onze Vrienden. Kaarten zijn € 15 per stuk. U kunt kaarten reserveren door het bestelformulier in te vullen via 'bestel kaarten'. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in de NedPhO-Koepel. Wacht daarom niet te lang met reserveren! 

Nog geen vriend? Klik hier om vriend te worden. U kunt vervolgens direct voor € 15 naar dit Vriendenconcert. Neem voor meer informatie contact op met Rebecca Kraanen, contactpersoon van de Vriendenkring via rebeccakraanen@nedpho.nl | 020 521 75 28.

 • Over de musici
 • Tessa Badenhoop

  Tessa Badenhoop, 1e viool

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Sinds 2000 is Tessa Badenhoop als eerste violiste verbonden aan het Nederlands Philharmonisch Orkest.

  De violiste Tessa Badenhoop studeerde aan de North Carolina School of the Arts, aan de conservatoria van Düsseldorf en Keulen, en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Alexander Kerr. Ze studeerde kamermuziek bij het Alban Bergkwartet aan de Musikhochschule Köln.

  Tessa Badenhoop behaalde de 1e prijs bij het concours ‘Jugend musiziert’. Ook won zij een beurs aan de Accademia Chigiana in Siena. Masterclasses volgde ze bij H. Krebbers, T. Brandis, G. Carmigniola, M. Fried en I. Ozim. Tijdens haar studie maakte zij deel uit van onder meer het Duits National Jeugdorkest, het Gustav Mahlerorkest, het Kölner Kammerorchester en de Kölner Philharmoniker. Sinds 2000 is ze als eerste violiste verbonden aan het Nederlands Philharmonisch Orkest. Tevens geeft zij regelmatig concerten met diverse kamermuziek-ensembles.

  Deel
 • Sandrine Chatron

  Sandrine Chatron, harp

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Sandrine Chatron is sinds 2009 soloharpiste bij het Nederlands Philharmonisch Orkest.

  aanvoerder

  'Als harpiste heb je een sensuele relatie met je instrument. Je legt het tegen je schouder en je omhelst het met je armen. Als je dan speelt, voel je alle trillingen in je eigen lichaam.' Die bijzondere band kreeg Sandrine Chatron, sinds 2009 soloharpiste bij het Nederlands Philharmonisch Orkest, al met haar instrument toen ze op achtjarige leeftijd begon met spelen. Na haar studie aan het Parijse conservatorium won ze enkele prestigieuze concoursen waaronder het Louise Charpentier Concours in Parijs. Ze speelde met diverse orkesten als het Orchestre National de France en de Berliner Philharmoniker, maar ook het befaamde Ensemble InterContemporain onder leiding van Pierre Boulez. Ze trad wereldwijd op in concerten en recitals, als soliste, maar ook in kamermuziekverband met onder meer het Ensemble Calliopée en het Trio Polycordes. Ze heeft inmiddels enkele cd’s op haar naam staan, waaronder een opname met werken uit de tijd van Louis XVI op een authentieke Erard harp. Sinds 2012 is Sandrine Chatron als docent verbonden aan het conservatorium van Amsterdam. Website: www.sandrinechatron.com

  Deel
 • Douw Fonda

  Douw Fonda, cello

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  De Amerikaanse cellist Douw Fonda volgde zijn opleiding bij Steven Doane aan de Eastman School of Music (Rochester) en bij Timothy Eddy in New York. Hij won diverse concoursen en speelde als solist met orkesten in onder meer Boston en New York.

  2e plv. aanvoerder 

  De Amerikaanse cellist Douw Fonda volgde zijn opleiding bij Steven Doane aan de Eastman School of Music (Rochester) en bij Timothy Eddy in New York. Samen met zijn ensembles kreeg hij diverse kansen om intensief gecoacht te worden door het Cleveland Quartet en het Julliard Quartet. Hij won diverse concoursen en speelde als solist met orkesten in onder meer Boston en New York.

  Sinds 1994 woont hij in Nederland, waar hij zich toelegde op de barokcello bij Jaap ter Linden. Momenteel is hij actief met verschillende barok- en kamermuziek-ensembles, waaronder het Benjamin Franklin Trio en het strijkensemble Musica Rossi. Douw is plaatsvervangend aanvoerder cello bij het Nederlands Philharmonisch Orkest.

  Deel
 • Christiaan van Hemert

  Christiaan van Hemert, bandoneon

  bandoneon

  bandoneon

  Deel
 • Derk Lottman

  Derk Lottman, 1e viool

  Nederlands Philharmonisch Orkest
  Deel
 • Erik Spaepen

  Erik Spaepen, contrabas

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Naast zijn werk als contrabassist in het Nederlands Philharmonisch Orkest, werkt hij als correpetitor (piano).

  Erik Spaepen studeerde zowel contrabas als piano in Leuven. Naast zijn werk als contrabassist in het Nederlands Philharmonisch Orkest, werkt hij als correpetitor (piano) in de International Studio of Vocal Arts in Den Haag. Hij ontving de prijs Pro Civitate voor contrabas en piano. In 2007 maakte hij zijn debuut als dirigent bij Nieuw Sinfonietta Amsterdam. Hij componeert en arrangeert en stichtte het Jeugdorkest van Antwerpen.

  Deel
 • Berdien Vrijland

  Berdien Vrijland, altviool

  Nederlands Kamerorkest
  Berdien Vrijland is geboren in Leiden. Ze studeerde viool bij Marjolein Dispa aan het Conservatorium

  Berdien Vrijland is geboren in Leiden. Ze studeerde viool bij Marjolein Dispa aan het Conservatorium van Amsterdam. Tijdens haar studie kreeg ze regelmatig les van Michael Gieler en volgde ze masterclasses bij onder meer Ervin Schiffer, Vladimir Mendelssohn, Nabuko Imai en Thomas Riebl. Berdien speelde twee jaar in het Europees Gustav Mahler Jugend Orchester o.l.v. Claudio Abbado en nam deel aan festivals als Tanglewood, St. Jean-de-Luz en Aix-en-Provence. Ze treedt regelmatig op in verschillende kamermuziekformaties en vormt samen met sopraan Machteld Vennevertloo en de pianiste Ksenia Kourmenko een vast trio. Berdien Vrijland is altvioliste bij het Nederlands Kamerorkest.

  Deel
Deel