Vriendenconcert: Seizoenspresentatie

Nederlands Kamerorkest

Vriendenconcert: Seizoenspresentatie

Seizoenspresentatie met Irene Witmer en Lucas Jussen

Het ontwikkelen van de programmering van het NedPhO|NKO is een inspirerende en uitdagende taak in handen van hoofd artistieke zaken en programmering Irene Witmer. Zondag 15 februari kunt u in de NedPhO-Koepel uit eerste hand horen hoe het programma voor het nieuwe seizoen tot stand is gekomen, nog vóór het uitkomen van de nieuwe seizoensbrochure.

Speciale gast!
We zijn trots u als eerste te vertellen dat Lucas Jussen komend seizoen als artist-in-residence is verbonden aan ons orkest! Lucas is aanwezig bij de seizoenspresentatie om te vertellen over deze bijzondere samenwerking. Uiteraard trakteert Lucas u ook op zijn spel.

Aansluitend Koepelconcert 
Aansluitend kunt u als Vriend gratis het Koepelconcert (aanvang 15:00 uur) bezoeken. uitgevoerd door het GO!Consort Amsterdam Werken Holst, Rossini en Brahms maken deze ontspannen zondagmiddag compleet.

 • Over de musici
 • Lucas Jussen

  Lucas Jussen, piano

  Samen met zijn jongere broer Arthur veroverde Lucas Jussen ooit als pianospelend wonderkindduo Nederland. Mede door de zorgvuldige coaching van de Portugese meesterpianiste Maria João Pires waren ze dat stadium snel ontgroeid en zijn de broers volwassen grootmeesters op de piano.

  Samen met zijn jongere broer Arthur veroverde Lucas Jussen ooit als pianospelend wonderkindduo Nederland. Mede door de zorgvuldige coaching van de Portugese meesterpianiste Maria João Pires waren ze dat stadium snel ontgroeid en zijn de broers volwassen grootmeesters op de piano. Naast hun talloze recitals, onder meer al in 2007 in de prestigieuze serie Meesterpianisten in Het Concertgebouw, traden zij ook op met grote orkesten als het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Dallas Symphony Orchestra. Uniek is hun contract met het label Deutsche Grammophon, waar hun debuut-cd binnen korte tijd platina opleverde. De cd met dubbelconcerten van Mozart werd door het vakblad The Gramphone betiteld als ‘behorend tot de 50 beste opnames van Mozart ooit gemaakt’.

  Maar ook afzonderlijk vinden zij hun weg en maken zij carrière. Recente optredens van Lucas met het Orchestra Sinfonica di Milano 'Giuseppe Verdi', deFilharmonie en het Nederlands Kamerorkest maakten diepe indruk. Over de keuze tussen een solo- of duocarrière antwoordde Lucas Jussen tijdens een interview: ‘In artistiek opzicht is het onmogelijk om te kiezen. Het is allebei even leuk en interessant. We zijn broers, dus we hebben ook wel eens akkefietjes. Voordat we een concert hebben, leggen we het snel bij. Daar zijn we professioneel genoeg voor.’

  Deel
Deel