We Shall Not Be Moved

De Nationale Opera

We Shall Not Be Moved

Op de vlucht na een reeks tragische incidenten, vinden vijf tieners uit Noord-Philadelphia een schuilplaats in een verlaten woning in West Philly. Het blijkt het voormalige hoofdkwartier van black liberation group MOVE, dat in 1985 door de politie werd opgeblazen – met 11 doden waaronder 5 kinderen en een verwoeste wijk tot gevolg. Als de jonge krakers in contact komen met de geesten die het pand blijken te bevolken, zien ze hun toevluchtsoord als lotsbestemming en komen ze langzaam in verzet.

Achtergrond

Deze voorstelling, die september ’17 in Philadelphia in première ging, is een ambitieuze samenwerking tussen componist Daniel Bernard Roumain, activist en spoken word artist Marc Bamuthi Joseph en de gerenommeerde regisseur-choreograaf Bill T. Jones. We Shall Not Be Moved is urgent en actueel, en biedt een soepele cross-over tussen spoken word, hedendaagse dans, videoprojecties, klassieke muziek, jazz en R&B. We Shall Not Be Moved werd december 2017 door de New York Times uitgeroepen tot een van de 'Best Classical Music Performances of 2017', dé operaproductie van 2017. 

Opera Forward Festival

We Shall Not Be Moved is geprogrammeerd in het kader van het Opera Forward Festival. Dit festival verkent met toonaangevend nieuw werk de toekomst van opera.

  • Over de musici
Deel