Yakult Havenkomconcert

Nederlands Philharmonisch Orkest

Yakult Havenkomconcert

Programma

KALMAN - Heia, heia in den Bergen (Sylva's Lied) uit ‘Czardasfürstin’
DELIBES - Bloemenduet uit ‘Lakmé’
BIZET - Lied van de Toreador uit ‘Carmen’
SAINT-SAËNS - Mon coeur s'ouvre à ta voix uit ‘Samson et Delilah’
RAVEL - Tzigane
VERDI - Ouverture en Pace pace uit 'La forza del destino'
VERDI - Pietà, rispetto, amore uit 'Macbeth'
BIZET Habanera en Si tu m'aimes uit 'Carmen'
SARASATE - Zigeunerweisen

In de sfeervolle havenkom van Almere Haven vindt alweer voor de zestiende keer het Rabobank Almere Haven Festival plaats. Het centrum van Almere Haven bruist van gezelligheid van 2 tot en met 4 september. 

Op zaterdagavond 3 september kunt u genieten van het gratis toegankelijke Yakult Havenkomconcert.

Nuno Coelho dirigent
Laurence Dale concept en regie
Kari Postma sopraan
Ulrike Schneider mezzosopraan
Bastiaan Everink bariton
Noa Wildschut viool
Gregor Bak presentatie

 • Over de musici
 • Nuno Coelho

  Nuno Coelho, dirigent

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Van 2015 tot 2017 was Nuno Coelho assistent-dirigent van Marc Albrecht bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en zette daarmee een nieuwe stap in zijn veelbelovende en voortvarende dirigentencarrière.

  De Portugese Nuno Coelho (1989), begon zijn loopbaan als violist. Als zodanig won hij enkele prijzen, concerteerde hij bij orkesten als het Kärntner Sinfonieorchester en de Kammerakademie Klagenfurt en was oprichter van het Quadros-Quartett en het Trio Poème. Enkele hedendaagse componisten schreven werk voor hem.

  In de eindfase van zijn vioolopleiding begon Nuno Coelho ook een studie orkestdirectie waar hij zich ontpopte als een uiterst getalenteerd dirigent. Hij volgde masterclasses bij beroemde dirigenten als Bernard Haitink, Esa-Pekka Salonen en Neeme Järvi. Inmiddels heeft hij al op de bok gestaan bij onder meer het Musikkollegium Winterthur, de Festival Strings Lucerne en het Gstaad Festival Orchestra. In 2015 maakte hij zijn debuut als operadirigent bij de Nordböhmische Philharmonie Teplice met Verdi’s La Traviata. Ook richtte hij in 2014 het Phoenix Chamber Orchestra in Brussel op, waarmee hij in korte tijd naam heeft gemaakt met diverse concerten.

  In 2015 werd Coelho aangenomen aan het Dirigentenforum der Deutschen Musikrat. Hij studeerde tevens aan de Hochschule der Künste in Zurich bij Johannes Schlaefli. Van 2015 tot 2017 was hij assistent-dirigent van Marc Albrecht bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en zette daarmee een nieuwe stap in zijn veelbelovende en voortvarende dirigentencarrière.

  Deel
Deel