NedPhO Anders: Muzikale tegenstrijdigheden

NedPhO Anders

NedPhO Anders: Muzikale tegenstrijdigheden

De zaterdagavond bruist met NedPhO Anders, een borrel in de Spiegelzaal na afloop van het concert. De musici die net nog op het podium zaten, borrelen mee en spelen andere muziek dan u van hen gewend bent.

Vanavond zullen musici uit het Nederlands Philharmonisch Orkest ‘gypsy style’ improviseren met ensemble Reinier Voet & Pigalle44. Gitaristen Reinier Voet en Jan Brouwer vormden in 2000 deze band, waarmee zij reeds op het prestigieuze Django Reinhardt Festival in Samois sur Seine speelden. Deze basis wordt dit keer aangevuld met een violiste: Karin van Kooten.

 • Over de musici
 • Reinier Voet

  Reinier Voet, gitaar

  sologitaar Reinier Voet (1962) werd geboren in Amsterdam, groeide op met muziek en kunst en woond

  sologitaar

  Reinier Voet (1962) werd geboren in Amsterdam, groeide op met muziek en kunst en woonde in zijn jeugd gedeeltelijk in Frankrijk. Hij studeerde gitaar aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. De afgelopen 20 jaar heeft hij gespeeld in een grote verscheidenheid van bands en orkesten. Zo speelde hij enkele jaren met de jonge zigeunersensatie Jimmy Rosenberg en maakte hij gedurende vijf jaar deel uit van het Quintet van de 'meester van de Django gitaar' Fapy Lafertin. Met Pigalle44 speelde hij onder meer op het fameuze Festival Django Reinhardt onder Parijs, en op het Gypsy Festival in Nieuw Caledonië.

  Deel
 • Jan Brouwer

  Jan Brouwer, gitaar

  ritmegitaar Jan Brouwer (1973) speelt al sinds zijn 15e in de gypsy jazz stijl.  Vanaf 1997

  ritmegitaar

  Jan Brouwer (1973) speelt al sinds zijn 15e in de gypsy jazz stijl.  Vanaf 1997 tot 1999 speelde hij in het Robin Nolan Trio. Daarmee speelde hij “all over the world”. In 2001 kwam hij als tweede ritmegitarist bij het Fapy Lafertin Quintet. Al sinds de oprichting is hij ritmegitarist bij Reinier & Pigalle44.

  Deel
 • Karin van Kooten

  Karin van Kooten, viool

  Karin van Kooten (1985) is een veelzijdig violiste met grote liefde voor swing. Zij studeerde klassi

  Karin van Kooten (1985) is een veelzijdig violiste met grote liefde voor swing. Zij studeerde klassiek viool aan het conservatorium van Tilburg en vertrok daarna naar Frankrijk, om bij jazzviolist Didier Lockwood in de leer te gaan en zich onder te dompelen in de Parijse jazzscene. Momenteel speelt ze met verschillende jazzformaties, organiseert zij improvisatieprojecten voor jonge strijkers en is ze daarnaast actief met haar eigen strijkkwartet: het North Sea String Quartet

  Deel
 • Dymphna van Dooremaal

  Dymphna van Dooremaal, fagot

  Nederlands Philharmonisch Orkest
  Dymphna van Dooremaal studeerde fagot bij John Mostard en Joep Terwey en barokfagot bij Frans Robert

  Dymphna van Dooremaal studeerde fagot bij John Mostard en Joep Terwey en barokfagot bij Frans Robert Berkhout aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam. Tevens volgde zij privélessen bij Brian Pollard. Als freelancer speelde zij jarenlang bij onder meer het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de Radio orkesten, het Koninklijk Concertgebouworkest, het Asko|Schönberg Ensemble en het Combattimento Consort Amsterdam. Daarnaast speelt zij op authentieke instrumenten bij onder meer The Amsterdam Baroque Orchestra met Ton Koopman, Collegium Vocale met Philipe Herreweghe en de Nederlandse Bachvereniging. Sinds 2005 maakt zij deel uit van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

  Deel
 • Harrie de Lange

  Harrie de Lange, trombone

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Harrie de Lange is aanvoerder trombone in het Nederlands Philharmonisch Orkest.

  aanvoerder

  Harrie de Lange studeerde trombone aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Jaques Banens, solo-trombonist bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Daarna studeerde hij bij de Amerikaanse 'brass coach' Roger Bobo, tubaïst van het Los Angelos Philharmonic Orchestra, en later aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen bij de Franse solist Michel Bequet. Sinds1989 speelde hij als eerste trombonist bij het Noordhollands Philharmonisch Orkest in Haarlem, het Radio Symfonie Orkest in Hilversum en tot op heden bij het Nederlands Philharmonisch Orkest.

  Deel
 • Peter Rikkers

  Peter Rikkers, contrabas

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Naast contrabas speelt Peter violone (barokbas) en basgitaar in tal van ensembles: zowel klassieke muziek als wereldmuziek en pop.

  Peter Rikkers studeerde contrabas aan de conservatoria van Groningen en Amsterdam. Na lange tijd in Het Gelders Orkest gewerkt te hebben, maakt hij sinds 2012 deel uit van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Naast contrabas speelt Peter violone (barokbas) en basgitaar in tal van ensembles: zowel klassieke muziek als wereldmuziek en pop.

  Deel
 • Hanspeter Spannring

  Hanspeter Spannring, fluit

  Nederlands Philharmonisch Orkest
  aanvoerder Hanspeter Spannring is geboren in Oostenrijk (Graz) en kreeg in 1987 de waarderingspri

  aanvoerder

  Hanspeter Spannring is geboren in Oostenrijk (Graz) en kreeg in 1987 de waarderingsprijs van het Oostenrijkse ministerie. Hij won daarnaast verschillende concoursen, zoals Jugend Musiziert en Wiener Internationales Musikseminar. Spannring sinds 1988 docent aan de Musikschule te Graz en eerste fluitist in het Grazer Symfonie Orkest. Ook is hij eerste fluitist in het Kroatisch Kammerorchester van Zagreb. Sinds 1991 is hij eerste fluitist van het Nederlands Philharmonisch OrkestƖNederlands Kamerorkest.

  Deel

Gerelateerd concert

Muzikale tegenstrijdigheden
Nederlands Philharmonisch Orkest
Nielsen, Roukens, Tsjaikovski
Het Concertgebouw, Amsterdam
Deel