Mahler 8

Het is gelukt!

Mahler 8

In ruim twee maanden tijd heeft het Nederlands Philharmonisch Orkest met crowdfunding € 30.000 opgehaald voor de uitvoering van Symfonie nr. 8 van Mahler. Dit betekent dat de omvangrijke symfonie, waarvoor maar liefst 400 musici nodig zijn, begin 2019 o.l.v. chef-dirigent Marc Albrecht wordt uitgevoerd in Het Concertgebouw in Amsterdam.

Doneren

U kunt nog doneren t/m 26 februari 2018. Of u kunt als bedrijf partner worden van Mahler 8. Met een donatie van € 100 krijgen donateurs het recht om als eerste kaarten te bestellen. De extra kosten voor de uitvoering van Mahler 8 bedragen ongeveer € 200.000. Voorafgaand aan de crowdfunding is er via fondsen en grote donateurs al geld opgehaald voor dit project. 

DONEREN

Mahler 8

Gustav Mahler schreef Symfonie nr. 8 als ultieme liefdesverklaring aan zijn vrouw, in een vergeefse poging haar hart opnieuw te veroveren. Daarvoor haalde hij alles uit de kast. Het symfonische werk vraagt een bezetting van 123 orkestmusici, twee professionele koren, acht vocale solisten, een jongenskoor, groot slagwerk en orgel. Vanwege deze omvang zijn uitvoeringen van de symfonie wereldwijd zeldzaam. Kaarten voor de concerten zijn vaak al een jaar van te voren uitverkocht. ‘Mahler 8 is de kroon van alle symfonieën. Het is echt een droom om het een keer uit te voeren’, aldus chef-dirigent Marc Albrecht.

Voor nadere informatie over het Mahler 8 project kunt u contact opnemen met: 

Vivianne Hepkema, ambassadeur Nederlands Philharmonisch Orkest: vivianne@hepkema-consultancy.nl
Lot van Foreest, sponsormanager Nederlands Philharmonisch Orkest: 020 521 75 52 | lotvanforeest@nedpho.nl

Deel