Bertrand Chamayou

piano

Bertrand Chamayou

De fascinatie voor muziek zat er bij de Franse pianist Bertrand Chamayou al vroeg in: ‘Ik beleefde de muziek als één grote speeltuin; de piano was een ding waar je allerlei verschillende geluiden uit kon halen.’ Hij studeerde aan de conservatoria van zijn geboortestad Toulouse en Parijs. In Londen studeerde hij bij de legendarische pianopedagoge Maria Curcio. Hij was in 1998 winnaar van het Kraïnev Pianoconcours in Oekraïne, enkele jaren later won hij het Long-Thibaut concours. Tot driemaal toe ontving hij de onderscheiding ‘Victoire de la Musique Classique’.

Betrand Chamayou speelde samen met onder meer het Gewandhaus Orcherster Leipzig, het Cincinnati Symphony Orchestra en de Wiener Symphoniker. Hij gaf recitals in het Lincoln Center, de Londense Wigmore Hall en het Théâtre des Champs-Elysées. Hij heeft inmiddels diverse cd’s op zijn naam staan met onder meer werk van Mendelssohn, Liszt en Schubert. Zijn opname met het complete piano-oeuvre van Ravel oogstte bij de vakpers veel lof. Met celliste Sol Gabetta nam hij Chopins werken voor cello en piano op. Met haar ging hij afgelopen seizoen ook uitgebreid op tournee door de Verenigde Staten en Canada.

Voor zijn verdienste voor de muziek werd hij Bertrand Chamayou onderscheiden als ‘Chevalier de l’Ordre des arts et des lettres’.

Deel

Concerten

za 16, ma 18 juni 2018
Nederlands Philharmonisch Orkest
Bruckner, Mendelssohn
Mendelssohn – Pianoconcert nr. 2 Bruckner – Symfonie nr. 4...
Het Concertgebouw, Amsterdam