Camilla Nylund

solist

Camilla Nylund

De Finse sopraan Camilla Nylund (1968) studeerde in haar geboorteland in Turku zang en muziekwetenschap. Aan het begin van haar carrière was ze enige tijd verbonden aan de opera van Hannover en de Semperoper in Dresden. Haar grote doorbraak kwam in 2004 met haar spectaculaire vertolkingen van Fidelio van Beethoven en van Elisabeth in Wagners Tannhäuser. Maar vooral haar optreden in de titelrol van Strauss’ Salomé bij de opera van Keulen wekte veel bewondering, een rol die ze tot één van haar specialiteiten zou maken.

Camilla Nylund trad op in alle grote muziektheaters over de hele wereld waaronder de Wiener Staatsoper, de Bayreuther Festspiele, en De Nationale Opera in Amsterdam. Het zwaartepunt van haar repertoire ligt bij Wagner en Strauss, maar zij zingt ook Verdi en Mozart en maakt soms een uitstapje naar de operette. Als concertzangeres maakte ze haar opwachting bij onder meer de Chicago Symphony Orchestra en de Berliner Philharmoniker. Van haar meer dan dertig cd- en dvd-opnames is zeker de Achtste van Mahler vermeldenswaard, die ze met het Koninklijk Concertgebouworkest onder Mariss Jansons opnam.

In haar persoonlijk leven bestaat er voor Camilla Nylund gelukkig meer dan zingen alleen. ‘Daar heb ik ook hele andere verborgen talenten, zoals, koken, bakken en koopjesjagen.’

Deel

Concerten

za 23, zo 24 feb 2019
Nederlands Philharmonisch Orkest
Mahler
Mahler – Symfonie nr. 8 ‘Sinfonie der Tausend’
Het Concertgebouw, Amsterdam
vr 11, ma 14 sept 2015
Nederlands Philharmonisch Orkest
Verdi
Verdi - Messa da Requiem
Het Concertgebouw, Amsterdam