Carin Nelson

celloNederlands Philharmonisch Orkest

Carin Nelson

Carin Nelson werd in Zweden geboren, waar zij op 10-jarige leeftijd haar eerste cellolessen kreeg. Ze studeerde de Hogeschool voor Muziek in Göteborg bij Harro Ruijsenaars. In 1995 kwam Nelson naar Nederland, waar ze achtereenvolgens studeerde bij Michel Dispa en Melissa Phelps aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Ze studeerde in 1999 af aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en behaalde in datzelfde jaar haar Master in Fine Arts in Music Performance aan de Hogeschool voor Muziek in Göteborg. 

Carin Nelson heeft deelgenomen aan verschillende masterclasses en kamermuziekcursussen in Europa, onder anderen bij Truls Mørk, Colin Carr, Wolfgang Boettcher en Ralph Kirshbaum.

Carin Nelson trad als soliste met verscheidene Zweedse en Nederlandse orkesten op: onder meer met het Celloconcert van Edward Elgar. Daarnaast gaf ze kamermuziekconcerten met ensembles in veel verschillende bezettingen en werkt ze regelmatig als remplaçant bij zowel Zweedse als Nederlandse orkesten. Sinds 2002 is Carin Nelson als celliste in vaste dienst bij het Nederlands Philharmonisch Orkest in Amsterdam.

Deel

Concerten

vr 5 okt 2018
Nederlands Philharmonisch Orkest
Schubert
Zuidas
zo 30 sept 2018
NedPhO GO!
Schubert - Arpeggione Sonate Schubert - Strijkkwintet...
NedPhO-Koepel
zo 10 juni 2018
NedPhO GO!
Beethoven
NedPhO-Koepel
wo 30 mei 2018
NedPhO GO!
NedPhO-Koepel
zo 4 mrt 2018
NedPhO GO!
Haydn, Ravel
Schumann - Pianokwintet, op. 44 Brahms - Cellosonate...
NedPhO-Koepel
wo 14 juni 2017
NedPhO GO!
NedPhO-Koepel
zo 29 mei 2016
NedPhO GO!
Bach, J.S., Vivaldi
Bach - Brandenburgs Concert nr. 6 Vivaldi - Concert voor 2...
NedPhO-Koepel