David Kutz

tubaNederlands Philharmonisch Orkest

David Kutz

aanvoerder

De Canadese David Kutz is geboren in Toronto en begon op 13-jarige leeftijd met tuba spelen. David studeerde aan de Queen Universiteit in Kingston Ontario en de McGill Universiteit in Montreal. In 2003 promoveerde David aan de Northwestern Universiteit in Chicago en ontving er zijn doctorstitel in Music Performance en Music Pedagody.

Sindsdien woont David in Nederland waar hij achtereenvolgens solo-tuba-speler van de Radio Kamer Filharmonie en het Radio Filharmonisch Orkest in Hilversum was. Momenteel is hij tuba-solist van het Nederlands Philharmonisch Orkest, maar hij treedt ook op bij een andere orkesten zoals Koninklijk Concertgebouworkest, het Residentie Orkest, Holland Sinfonia en Asko|Schönberg. Ook in het buitenland was hij al veelvuldig te horen, onder meer bij de Zürich Opera, het Symfonie orkest van Singapore, de Saint Louis Symphony en het National Arts Centre Orchestra in Canada. Dave verscheen tweemaal ten tonele op de Internationale Tuba en Euphonium Conferentie en driemaal op het Kamermuziekfestival in Ottawa, Canada.

David is tevens actief lid van een aantal kamermuziekensembles waaronder het NedPhO-koperensemble, NedPhO-koperkwintet, het Doelen Ensemble and het Duo TV2. 

Deel

Concerten

wo 3 juni 2015
NedPhO GO!
met acteur Mark Haayema
NedPhO-Koepel
zo 19 apr 2015
NedPhO GO!
Musici van het NedPhO spelen samen met de Masterstudenten
NedPhO-Koepel
zo 21 apr 2013
NedPhO GO!
Paradiso, Amsterdam
zo 28 okt 2012
NedPhO GO!
Het Bethaniënklooster
wo 23 mei 2012
Nederlands Philharmonisch Orkest
Prokofjev, Kleinsinger
Prokofjev, Kleinsinger en Vaughan Williams    ...
zo 25 mrt 2012
NedPhO GO!
Carnaval des Animaux, maar dan anders…
Het Bethaniënklooster