Emilie Pictet

solist

Emilie Pictet

Emilie Pictet studeerde Duits, theater en zang aan de Felix Mendelssohn Bartholdy Hochschule in Leipzig, waar ze in 2005 magna cum laude afstudeerde als soliste. Tijdens haar studie trad ze op in talloze oratoria en kamermuziekconcerten. Vanaf haar 22ste werd ze gevraagd om mee te doen in operavoorstellingen, waaronder Die Zauberflöte (prima donna) en Il trovatore (Inès) op het Avenches festival. Ze trad ook op bij het Festival du Lied, in Wigmore Hall in London en in de Mozart zaal in Wenen met de solisten van het Weens Philharmonisch Orkest. Tijdens haar studie ontving ze zeven beurzen en prijzen, waaronder de prijs voor de beste solist bij de internationale 'Città de Treviso' wedstrijd, de Migros Kulturprozent beurs in Zürich en het Richard Wagner Stipendium in Düsseldorf.

In 2006 reisde ze met een gezelschap een jaar lang door Italië met de beroemde publieksfavoriet Cosi fan tutte. Tijdens deze tournee voegde Pictet het Italiaans toe aan haar taalrepertoire. In 2008 begon Pictet bij het Theater Basel, waar ze de rol van Musetta vertolkte in La Bohème; Blanche de la Force in Dialogen van de Karmelieten; meerdere rollen in zarzuelastukken onder regie van Calixto Bieito; Fiordiligi in een half geënsceneerde versie van Cosi fan tutte; en Pamina uit Die Zauberflöte met de dansers van het Basels ballet. Daarnaast trad ze op in een uitvoering van Carmina Burana in het Romeinse theater van Augusta Raurica.

Sinds 2010 werkt ze als zelfstandig operazangeres. Ze heeft rollen vertolkt bij de opera's van onder andere Genève, Marseille en Nantes, het Madrileense Festival Escorial, het Salzburg Festival en het Festival Musiques Interdites in Marseille.

Pictet heeft gewerkt met regisseurs als Robert Carsen, Olivier Py, Benedikt von Peter en Vera Nemirova. In het kader van internationale festivals en evenementen voor hedendaagse kunst, waaronder Art Basel en Performa New York, heeft ze samengewerkt met een breed scala aan performancekunstenaars. Recentelijk vertolkte ze de titelrollen in Anne Frank, gedirigeerd door Marc Albrecht, en Kurt Weills Marie Galante, bij het Théâtre National de la Criée.

Op dit moment speelt Emilie Pictet als actrice in Boelgakovs De Vlucht, onder regie van Macha Makeïeff, waarmee ze door Frankrijk tourt.

Deel

Concerten

vr 4 mei 2018
Nederlands Kamerorkest
Frid
Frid - Het dagboek van Anne Frank
Muziekgebouw aan 't IJ