Erik Bosgraaf

blokfluit

Erik Bosgraaf

De carrière van blokfluitist Erik Bosgraaf ging vliegend van start met een opname van het complete werk voor blokfluit solo van de 17e-eeuwse Nederlandse componist Jacob van Eyck. Er werden meer dan 25000 exemplaren verkocht. Hij speelde samen met bekende orkesten als het Residentie Orkest, het Dallas Symphony Orchestra en uiteraard het Nederlands Kamerorkest. Ook maakte hij opnames met blokfluitmuziek van Vivaldi, Telemann en Handel. Bijzonder is zijn cd met door hem gearrangeerde composities van Boulez, gemaakt met uitdrukkelijke toestemming van de componist.

Maar de ambities van Erik Bosgraaf reiken verder. In zorgvuldig uitgedachte arrangementen bewerkte hij veel barokmuziek voor blokfluit. Met het door hem opgerichte ensemble Cordevento verkende hij de grenzen tussen de kunstmuziek en volksmuziek van de 17e eeuw. Ook werkte hij samen met saxofonist Yuri Honing, de electro-free jazz groep POW Ensemble en rockband Echos Minor. In samenwerking met DJ Arjan de Vreede maakte hij een eigentijds arrangement van Vivaldi’s Vier Jaargetijden. Voor Erik Bosgraaf zijn dit geen onlogische zijwegen: ‘Net als popmuziek gaat barokmuziek uit van een goede beat.’

Diverse malen werd Erik Bosgraaf bekroond voor zijn activiteiten, waaronder in 2011 met de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs.

Deel

Concerten

vr 8, di 12 dec 2017
Nederlands Kamerorkest
Corelli, Telemann, Vivaldi
Vivaldi – Winter, uit de Vier Jaargetijden Telemann –...
Muziekgebouw aan 't IJ, TAQA Theater De Vest, Alkmaar
vr 1, za 9 apr 2016
Nederlands Kamerorkest
Adams, Merdith, Roukens, Turnage
Turnage - A Quiet Life Nederlandse première Roukens -...
Muziekgebouw aan 't IJ, Philharmonie Haarlem