Frank Braley

piano

Frank Braley

In 1991 deed Frank Braley voor het eerst mee aan een concours. Het was de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd, waar hij de eerste prijs en de publieksprijs op zijn naam zette. Het was, zoals hij zelf zegt ‘een scharnierpunt in mijn leven. Daarvoor was ik een conservatoriumstudent die door niemand begroet werd, daarna zei iedereen dat het een eer was mij te ontmoeten.’

Daarna ging het pijlsnel met zijn carrière. Hij speelde samen met onder meer de meeste Franse orkesten, het London Philharmonic Orchestra, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Boston Symphony Orchestra. Hij stond wereldwijd op beroemde podia als de Wigmore Hall in Londen en het Amsterdamse Concertgebouw. Ook is hij is een graag geziene partner in de kamermuziek en werkte hij samen met onder anderen Maria João Pires en de gebroeders Capuçon. Zijn cd’s zijn diverse malen bekroond waarbij zijn spel vergeleken werd met befaamde voorgangers als Claudio Arrau en Alfred Brendel. Ook zijn cd met pianomuziek van Gershwin gooide hoge ogen.

Naast zijn drukke podiumactiviteiten vindt Frank Braley nog tijd voor andere muzikale bezigheden. Verscheidene malen was hij jurylid bij de Koningin Elisabethwedstrijd, is hij docent aan het conservatorium van Parijs en profileert hij zich met de baton, dat laatste als chef-dirigent van het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie.

Deel

Concerten

za 27, zo 28, ma 29 okt 2018
Nederlands Philharmonisch Orkest
Fernández, Gershwin, Prokofjev
Marcos Fernández – Hommage to Bernstein  Gershwin –...
Het Concertgebouw, Amsterdam, TivoliVredenburg, Utrecht